Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Haziran 2011 Salı - 08:43

Organ bağış bilinci güçlendirilecek

Erzurum’da organ bağışı bilincini artırmak amacıyla tanıtım seferberliği başlatıldı. Erzurum Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi’nce hastanelerde açılan stantlarda vatandaşlara bilgilendirici sunumlar yapılıyor. Erzurum Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi, organ bağışı bilincini artırmaya yönelik çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Merkez, Erzurum’daki hastanelerde stantlar oluşturarak, vatandaşlara organ bağışının önemini anlatıyor. ARAS’IN AÇIKLAMASI

Organ bağış bilinci güçlendirilecek

ERZURUM (GHA) – Erzurum’da organ bağışı bilincini artırmak amacıyla tanıtım seferberliği başlatıldı. Erzurum Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi’nce hastanelerde açılan stantlarda vatandaşlara bilgilendirici sunumlar yapılıyor.
Erzurum Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi, organ bağışı bilincini artırmaya yönelik çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Merkez, Erzurum’daki hastanelerde stantlar oluşturarak, vatandaşlara organ bağışının önemini anlatıyor.
ARAS’IN AÇIKLAMASI
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Pınar Aras, “Organ bağışında istenilen seviyeye ulaşılamamasının altında bilgi eksikliği yatıyor.” dedi. Toplumun bu yöndeki eksikliğini gidermek amacıyla çeşitli bilgilendirici çalışmalar ve eğitsel etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Aras, bunlardan birisinin de, hastanelerde oluşturulan stantlar olduğunu söyledi. Hastanelerin, günlük insan yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerin başında geldiğini anlatan Pınar Aras, “Hastaneler, eski sağlıklarına yeniden kavuşmak için gelen insanlara ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte hastanelere yakınlarını ziyaret etmek için gelen sağlıklı insanlar da geliyor. Sağlığın kıymetinin bize göre anlaşılacağı en iyi yer, hastaneler. Bu bakımdan hastanelerimize stantlar kurarak, organ bağışının önemini anlatmanın, çok daha verimli sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz.” diye konuştu.
Bu çerçevede Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi ve Palandöken Devlet Hastanesi’ne, organ bağışı stantları kurarak vatandaşlara bilgilendirici sunumlar yaptıklarını dile getiren Koordinatör Pınar Aras, stantların büyük ilgi gördüğüne dikkati çekerek, “Bu stantlar sayesinde 60 vatandaşımız organ bağışında bulundu. Bu çok önemli bir başarı olarak değerlendirilebilinir.” ifadelerini kullandı.
2011 YILININ İLK YARISINDA 72 VATANDAŞ ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDU…
Organ bağışı stantlarından birisini de, 22 Haziran tarihi itibariyle Göğüs Hastanesi’nde hizmete sokacaklarını kaydeden Pınar Aras, söz konusu etkinlikler sayesinde organ bağışı sayısını artırmayı planladıklarını belirtti.
Öte yandan geçtiğimiz yıl Erzurum Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi’nce kabul edilen organ bağışı sayısının 136 olduğuna işaret eden Koordinatör Pınar Aras, 2011 yılının ilk yarısında ulaşılan rakamın ise, 72 olduğunun altını çizdi. Bu yıl ulaşmayı planladıkları rakamın geçen yıldan fazla olmasını beklediklerini ifade eden Aras, “Organ bağışı hakkında halkımızın yeterince bilgi sahibi olduğu söylenemez. Öyle ki, dini açıdan bile organ bağışının sakıncalı olduğunu düşünenler bile var. Bu nedenle toplumun bilgi ihtiyacını gidermeye yönelik çeşitli eğitsel çalışmalarımız olacak. Hastanelerdeki tanıtım etkinliklerini sona erdirdikten sonra yaz boyunca başka aktiviteler planlayarak, organ bağışının önemini anlatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
 

 
Ebu İshak Vakfı'na yeni vizyon
 
Kentsel dönüşüme İMO desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YİBO öğrencilerinden çevre atılımı
Erzurum Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) öğrencileri ...
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri