Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>SİYASET
24 Kasım 2014 Pazartesi - 15:00

Orhan’dan armağanlı kutlama

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki tüm okullarda görev yapan öğretmenlere imzalı “93 Harbi-Aziziye Şahlanışı” kitabını hediye etti.

Orhan’dan armağanlı kutlama

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki tüm okullarda görev yapan öğretmenlere imzalı “93 Harbi-Aziziye Şahlanışı” kitabını hediye etti.
 Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, öğretmenler günü dolayısıyla anlamlı bir jest yaptı. Başkan Orhan, ilçedeki tüm okullarda görev yapan öğretmenlere belediyenin kültür yayınları arasından çıkan “93 Harbi - Aziziye Şahlanışı” isimli kitabı hediye etti. Erzurum tarihinin dönüm noktalarından birisi olan ve ilçeye ismini veren Aziziye Tabyaları’ndaki tarihi direniş ve şahlanışı konu alan kitabın, isimlerine imzalanarak gönderilmesi öğretmenler tarafından da memnuniyetle karşılandı.
BAŞKAN ORHAN ÖĞRETMENLERİ ZİYARET ETTİ
 İlçedeki Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi ile Vali Vefik Kitapçıgil, Fatih, 23 Nisan ilk ve ortaokullarını ziyaret eden Başkan Orhan, öğretmenler gününü kutlayarak sohbet etti. Öğretmenlerin toplumun geleceğini inşa eden mimarlar olduğunu dile getiren Başkan Orhan, “Bizleri hayata hazırlayan, toplumun geleceğinin şekillenmesinde anne babadan sonra en büyük pay sahibi olan öğretmenlerimizdir. Özveri ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimiz, bilimin ve teknolojinin ışığında, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak bireyler yetiştirerek, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktadırlar. Bu yüzden öğretmenlerimize karşı yılın bir günü değil her gün bir minnet ve gönül borcu olduğumuzu asla unutmamalıyız.” dedi.
 TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN BİR MİLLETİZ
 Erzurum tarihi açısından büyük önem taşıyan “93 Harbi - Aziziye Şahlanışı” kitabını ilçedeki tüm öğretmenlere imzalı bir şekilde hediye ettiklerini kaydeden Başkan Orhan, “Belediyemiz Kültür Yayınları arasından çıkan değerli bir eseri ilçemizin kültür hazinesine kazandırdık. 1877-78 Osmanlı Rus Savaşı’nı konu alan kitap bu tarihi zaferi öncesi ve sonrasıyla gündeme taşımakta, ‘geçmişini bilmeyen ve geçmişinden ders almayan nesiller geleceklerini inşa edemezler.’ şiarını zihinlere nakşetmektedir. Mazisini unutan ve sırtını mazisine dönen insanlar başka milletleri taklit ederek kimliklerini kaybetmiş ve köleliğe mahkûm olmuşlardır. Unutmamalıyız ki, unutmak felâkettir. Tarihe yön veren, tarihin akışını değiştiren bir milletiz. Bununla övünmemek, bunu anlatmamak, bunu inkâr etmek mümkün değildir.” diye konuştu.
 DESTANLAŞMIŞ BİR ZAFERİN ÖYKÜSÜ
 Başkan Orhan, sözlerine şöyle devam etti: “Destanlaşmış bir zaferin öyküsünü konu alan kitap, ilçedeki tüm okullara dağıtıldı ve öğretmenlerimizin memnuniyetlerini ifade etmeleri bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Biz biliyoruz ki, belediyeler ismini taşıdıkları ilçenin alt yapısına ve sosyal dokusuna fiziki yatırımlar yaptığı gibi, geçmişin örneklerini günümüze ve bilhassa genç kuşaklara taşıyarak geçmişle gelecek arasında köprüler kurmakla da görevlidirler. Bu minvalde, böylesine güzel bir eseri geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize ulaştırmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal edenleri rahmet ve şükranla anıyorum.”
 

 
Hanlar Geçidi kara büründü
 
GHSİM Başsavcı Çiçekli’yi ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İmam hatiplerin bizim için ayrı bir önemi var’
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, 24 Kasım Öğretmenler ...
Yeşilyurt’tan Öğretmenler Günü mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü ...
Daşkaya güven tazeledi
M.COŞKUN-Yol İş Sendikası 2 nolu Şube Başkanlığının 9. Olağan Genel Kurul ...
 
‘Eğitim meselesi, ülke meselesi’
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Saadet Partisi ...
‘Öğretmenlik kutsal bir görev’
Bulutlar, “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Kaya: ‘Genel Merkez adayını destekleyeceğiz’
Geçtiğimiz günlerde 5. Olağan Genel Kurulu’nu yapan ve yeniden göreve ...
 
Yılmaz: ‘Bizler öğretmenlerin eseriyiz’
24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir basın açıklaması yapan AK Parti ...
Çöp poşetini Kılıçdaroğlu’na göstererek yardım istedi
Erzurum’da çöp toplayarak 2 çocuğuna bakan 35 yaşındaki Hanife Değirmenci, ...
Kılıçdaroğlu CHP’lilere seslendi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzurum’da katıldığı bölge toplantısında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri