Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>ASAYİŞ
21 Şubat 2012 Salı - 01:07

Oto çetesi çökertildi

100 polis ile 25 aracın görev aldığı operasyonda, Samsun il merkezinde 7 kişi, Çarşamba ilçesinde 2 kişi, Salıpazarı ilçesinde 2 kişi, Gümüşhane'de 3 kişi, Antalya'da 5 kişi, Trabzon'da 1 kişi ve Erzurum'da 1 kişi olmak üzere toplam 21 kişi gözaltına alındı.

Oto çetesi çökertildi

MUAMMER AY (İHA) –

100 polis ile 25 aracın görev aldığı operasyonda, Samsun il merkezinde 7 kişi, Çarşamba ilçesinde 2 kişi, Salıpazarı ilçesinde 2 kişi, Gümüşhane'de 3 kişi, Antalya'da 5 kişi, Trabzon'da 1 kişi ve Erzurum'da 1 kişi olmak üzere toplam 21 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, oto hırsızlığı çetesini BBG evi gibi gizli kamerayla 3 ay boyunca izledi. Düzenlenen operasyonla 21 kişi gözaltına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde kurdukları çete ile otomobil çalıp, çalıntı otomobilleri change yapıp ya da parçalayarak sattıkları tespit edilen çeteye yönelik takip başlattı. Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, çetenin Çarşamba ilçesi Dikbıyık beldesindeki bir depoyu araçları parçalamada kullandığını tespit etti. Polis, çeteyi takip etmek için önce internet abonesi oldu ve çetenin kullandığı deponun
karşısına gizli kamera yerleştirdi. Polis, internet vasıtasıyla 3 ay boyunca BBG evi gibi çetenin bütün faaliyetlerini Samsun Emniyet Müdürlüğü binasından canlı olarak gece ve gündüz izledi. Çetenin başka illerle de bağlantısını belirleyen polis, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 4 gün önce sabah saat 06.30 sıralarında Samsun, İstanbul, Antalya, Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum illerini kapsayan eş zamanlı operasyon düzenledi.

ERZURUM’DA 1 GÖZALTI

Yaklaşık100 polis ile 25 aracın görev aldığı operasyonda, Samsun il merkezinde 7 kişi, Çarşamba ilçesinde 2 kişi, Salıpazarı ilçesinde 2 kişi, Gümüşhane'de 3 kişi, Antalya'da 5 kişi, Trabzon'da 1 kişi ve Erzurum'da 1 kişi olmak üzere toplam 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 44 adet av fişeği, çalıntı araçların motor ve şasi numaralarını çakmada kullanılan 25 harften oluşan numaratör, 60 adet
değişik araçlara ait plakalar, 1 adet sahte kimlik, 1 adet sahte ehliyet, 1 adet sahte trafik tescil belgesi, çalıntı araçları parçalamada kullanılan malzemeler, çalıntı araçlara ait 6 adet oto teybi, çok sayıda çalıntı araca ait ruhsat, araç çalmada kullandıkları oto anahtarları, 2 adet bilgisayar ve çok sayıda hafıza kartı, 120 adet değişik marka ve model araçlara ait oto parçaları ele geçirildi.
Operasyon kapsamında çalıntı 11 araç ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi. 30'a yakın araç ise incelemeye alındı. Operasyonu yöneten savcı tarafından Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 21 kişiden 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı, ifadesi alınan Recep D., Ecevit B., Tuna Ş., Hamza Y., Mahmut A., İsmet T., Okan T., Ercan A., Erol B., Erkan B., Murat K., Turan Y. ve Mustafa Ç.'yi ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyetleri çerçevesinde oto hırsızlığı yapmak, çalınan otoları change veya parçalayarak satmak suretiyle haksız menfaat sağlamak, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarını örgütlü bir şekilde işlemek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Samsun Adliyesi'nde bulunan nöbetçi mahkemeye sevk etti.
Operasyon kapsamında İstanbul'da olduğu tahmin edilen 2 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

 
Tebrizkapı’dan Tebriz’e dükkan
 
Güler misin, ağlar mısın?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Leyla'ya 9 yıl hapis isteniyor
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yaz aylarında HES ...
2 otobüs çarpıştı: 21 yaralı
Erzincan – Erzurum Karayolunda buzlanma nedeniyle kayan yolcu otobüsü ...
Tapu’dan bıçaklama olayı açıklaması
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak dün ...
 
Taksi durağı kurşunlandı
Erzurum'da bir taksi durağı, kimliği belirsiz kişilerce kurşun yağmuruna tutuldu.
Gece yarısı bomba alarmı
Büyük şehirlerde ses getirecek eylemlerde kullanılmak üzere yüklü miktarda ...
Bıçaklı kavga: 2 yaralı
Erzurum'da ticari taksi sürücüleri ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ...
 
Çukurevler’de kaza: 8 yaralı
Erzurum'da bir kamyonla şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsünün ...
5 öğrenci serbest bırakıldı
Erzurum’da duvarlara bölücü terör örgütü lehine sloganlar yazdıkları iddiasıyla ...
Bıçak taşımak yasaklandı
Erzurum'da asayiş olaylarının önüne geçilmesi ve kamu güvenliğinin korunabilmesi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri