Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
27 Ekim 2011 Perşembe - 00:28

Özbay Karabağ sorununu değerlendirdi

İTÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay, “Dağlık Karabağ Sorunu Ekseninde Yakın Dönem Türkiye-Azerbaycan İlişkileri”, Azerbaycan’dan gelen milletvekili Fazıl Mustafa “Türkiye-Azerbaycan’ın Ermeni Problemi ve Ortak Adımlar” ve Azerbaycan Diplomasi Akademisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soltanlı ise, “Türkiye Azerbaycan ilişkileri: Fırsatlar ve Sorunlar” konularında birer bildiri sundu.

Özbay Karabağ sorununu değerlendirdi

ERZURUM (İHA) - Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bağımsızlığı’nın 20. Yılında Türkiye-Azerbaycan İlişkileri” paneliyle değerlendirildi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özbay, “Dağlık Karabağ Sorunu Ekseninde Yakın Dönem Türkiye-Azerbaycan İlişkileri”, Azerbaycan’dan gelen milletvekili Fazıl Mustafa “Türkiye-Azerbaycan’ın Ermeni Problemi ve Ortak Adımlar” ve yine Azerbaycan’dan gelen Diplomasi Akademisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elnur Soltanlı ise, “Türkiye Azerbaycan ilişkileri: Fırsatlar ve Sorunlar” konularında birer bildiri sundu.
VİZE UYGULAMASI
 Yrd. Doç. Dr. Soltanlı, Azerbaycan'ın Türkiye'ye vize uygulamasının ardında, İran tehdidinin yattığını ileri sürdü. Soltanlı, Türkiye'nin vize uygulamasına duygusal yaklaştığını ifade etti. İran'ın, Güney Azerbaycan üzerinde televizyon kanalları üzerinden yoğun dini propaganda çalışması yaptığını ve istihbarat konusunda da çok iyi durumda olduklarını düşündüklerine dikkat çeken Soltanlı, "Bize Azerbaycan'ın neden Türkiye'ye vize uyguladığı soruluyor. Ben devlette olan arkadaşlarımla bu konuyu konuştuğumda; 'Biz Güney komşumuz (İran) nedeniyle, Güney komşumuz şu anda Azerbaycan'a çok büyük baskı yapmakta vizeyi kaldıralım diye. O ülkeyi eğer wikileaksi takip ediyorsanız ilişkilerimiz çok iyi gitmiyor, sınırda insanlar ölüyor bazen. İdeolojik propaganda gidiyor, televizyonları seyredemezsiniz yani, o taraftan yayınlanan televizyonları izlerseniz şaşırırsınız dini olarak adamların girme noktaları var. İstihbarat açısından çok iyi konumda olduğu düşünülmekte adamların. O yüzden eğer Türkiye ile vize uygulaması kaldırılırsa onlara karşı çıkamayız' cevabını alıyoruz." dedi.
VİZE KALDIRILMALI
İran'ın çok büyük ve güçlü bir devlet olduğunu savunan Soltanlı, kuzeyde yaşayan 20 milyon Azerbaycanlı için de vizenin kaldırılmasının iyi olmayacağı görüşünü savundu.
 Yrd. Doç. Dr. Soltanlı, Ermenistan ve Karabağ probleminin ise Türkiye'nin Rusya'yı dengelemesi halinde çözüme kavuşabileceğini iddia etti. Soltanlı, Ermeniler ile bir çok ortak paydaları bulunduğunu ve problemi konuşarak ya da silah yoluyla çözüme kavuşturabileceklerine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:"Bizim Türkiye'den tek isteğimiz; Türkiye, Rusya'yı dengelesin. Biz Ermenistan ile oturup konuşarak ya da harp yoluyla aramızdaki problemi çözeriz. İkimiz de Kafkas halkıyız, onlar Bakü'de bizler Erivan'da birlikte yaşadık. Ben şahsen savaşa karşıyım. Savaş çözüm yolu değil. Türkiye'nin 1997'de Suriye sınırına askeri birlik yığdığında yani Türkiye'nin inandırıcı tehditiyle Suriye terör örgütü PKK'nın elebaşısını sınır dışı etti. Bizim isteğimiz Türkiye Rusya'yı dengelesin. Biz Ermenistan ile aramızdaki problemi her şekilde çözeriz."

 
Şehitler zirvede anılacak
 
2.OSB ihalesi iptal edildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 20 Kasım 2011 Pazar 22:46

Bana kalırsa Azeriler kendi başlarına hiçbir şey yapamazlar. Türkiye'nin birşeyler yapmasına da izin vermiyorlar. Üstüne üstlük gidip sorunun esas kaynağı olan Ruslara yaklaşıyorlar. Ruslara doğalgaz veriyorlar, bize ise Karabağ toprağı serpip duruyorlar. Azeri kardeşlerimizle işimiz çok ama çok zor. İran kızar diye vizeyi kaldırmamak ancak Azerilerce ileri sürülebilecek bir bahane. Yazıkki bunca yıldır sorun sürüncemede ama onlar memnun sanki!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü. öğrencileri kampanya başlattı
Van’da yaşanan depremin adından yapılan yardım kampanyalarına Atatürk ...
Özyazıcıoğlu depremi değerlendirdi
A.Ü. Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Özyazıcıoğlu, merkez ...
Türkiye deprem ülkesi
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'de son 99 yıldaki ...
 
BÜ Erzurumlu öğrencileri ağırladı
Bayburt’ta eğitim veren ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerini zaman ...
Bitlisli gençler şehitler için yürüdü
Hakkari ve Bitlis'te meydana gelen terör saldırıları nedeniyle Bitlis'in ...
Minik öğrencilerden milli kampanya
Erzurum Edip Somunoğlu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri, Çukurca'daki ...
 
Şehit Çetin tekbirlerle uğurlandı
Nazillililer, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde düzenlenen terör ...
‘Kardeşliğimizi hiçbir güç bozamaz’
ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “PKK terör örgütü ve yandaşları şunu iyi bilmelidirler ...
Yol-İş bölücüleri lanetledi
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, “Farklı bölgelerden ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri