Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>EKONOMİ
13 Ağustos 2016 Cumartesi - 17:20

Pasinler’de TMO sevinci

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde buğday üretimi yapan çiftçilerin ‘aracı’ mağduriyetlerine Toprak Mahsulleri Ofisi açtırarak çözüm buldu.

Pasinler’de TMO sevinci

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Pasinler’de ki üreticinin yüzünü güldürdü. Çiftçinin mahsulünü, aracı vasıtasıyla düşük ücretlerle sattığını öğrenen Milletvekili Ilıcalı, ilçeye TMO açtırdı.
 Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde buğday üretimi yapan çiftçilerin ‘aracı’ mağduriyetlerine Toprak Mahsulleri Ofisi açtırarak çözüm buldu. Çiftçinin aracı vasıtasıyla mahsulünü 6yüz liraya kadar düşen fiyatlarla satması hem üretimin durmasına hem de üreticinin emeğinin karşılığını alamamasına neden oluyordu. Bu durum karşısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile irtibata geçen Milletvekili Ilıcalı, çiftçinin mağduriyetini gidererek 6yüz liraya satılan ürünü, TMO açtırarak ürünün 9yüz liraya satılmasına vesile oldu. Üreticinin alın terini karşılayacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açılışı için Pasinler’e giden Ilıcalı’yı, Ak Parti ilçe Başkanı Rahmi Kaya ve çok sayıda Pasinlerli karşıladı.
 Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Pasinler’de açılmasında emeği olan herkese teşekkür eden Ilıcalı,“ Bugün çok anlamlı bir iş için buradayız. TMO burada uzun zamandır bir ofis açmamış, ürünlerin alımı aracıya düşmüş. Durum böyle olunca da üreticimiz emeğinin karşılığını alamaz olmuş. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in Erzurum ziyareti sonrasında, Pasinlerli bir çiftçi kardeşimiz beni aradı. Mahsullerinin aracıya düştüğünü, buna bir çözüm bulunması gerektiğini talep etti. Bende bakanımızı aradım. Bakanımız TMO Genel Müdürünü arattı bana görüştük. Erzurum’a talimat verildi bir gün sonra açılmasını rica ettim. Herkes elinden geleni yaptı, 2 bin tonluk bir ofis açıldı burada. Mahsulleriniz sizden doğrudan doğruya alınacak. Aracıyı ortadan kaldırmış olduk. Biz sizler için ne yapsak azdır. Bizler size hizmet etmek için varız." dedi.
 Demokrasi nöbetlerine dikkat çekerek, bundan sonra ki nöbetlerin bu bölgenin kalkınması için olacağını belirten Ilıcalı "28 gün önce bir darbe kalkışması yaşadık bu manada da Erzurum’daki değerli hemşehrilerimiz çok dik durdular ilk meydana inenler dadaşlar oldu. Ben bu birlik beraberlik içerisinde Mustafa Ilıcalı olarak buradayım. Bakanımızın diğer vekillerimizin selamlarını getirdim. 24 saat içinde talebimizi karşılayan Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki nöbetlerimiz bu bölgenin kalkınması için olacak. Bundan sonraki işimiz; vatan, bayrak aşkıyla, iman dolu göğüsleriyle bu hain girişimi bastıran halkımız için elimizden geleni yapmak olacaktır." ifadelerinin altını çizdi.
 

 
Akdağ ve Eroğlu’ndan yatırım değerlendirmesi
 
‘Erzurum Erzurum olalı böyle müjde görmedi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’a 206 Milyonluk yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Prof. ...
Toplu ulaşıma çağdaş vizyon
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımlarından İstasyon Sevk ve İdare ...
Erzurum karpuz üretiminde 74’üncü sırada
Erzurum 999 tonluk üretimle karpuz üretimi bakımından iller sıralamasında 74'üncü sırada yer aldı
 
Erzurum çiftçisinde af sevinci
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği Başkanı ...
Doğu Anadolu PERDER’den örnek davranış
Düzgün, 'Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize ve milli irademize FETÖ’cü ...
2. OSB’de tahsis çalışmaları başladı
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsis çalışmalarında sona yaklaşıldı
 
Sakalıkesik projesinde 2'inci etap
Sakalıkesik Ovası Sulaması 2. Kısım İnşaatı yapım işinin sözleşmesi imzalandı
Şehitler Barajı su tutmaya başladı
Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü’nce Narman’da yapımına devam edilen ...
Sri Lanka’dan Erzurum’a Ticaret Köprüsü
Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Amza ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri