Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 04:50

Piknik yapıp, nostalji yaşadılar

Oltu İmam Hatip Lisesinin mezunları 28 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdi. Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Önsel Yeğin, organize ettikleri piknikle hem mezunlarını hem de çalışanlarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Yılda bir kez dahi olsa hasret gidermek istediklerini dile getiren Yeğin, piknik toplantısını geleneksel hale getireceklerini belirtti.

Piknik yapıp, nostalji yaşadılar

DURSUN MURAT AYDIN
ERZURUM (İHA) - Oltu İmam Hatip Lisesinin mezunları 28 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdi. Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Önsel Yeğin, organize ettikleri piknikle hem mezunlarını hem de çalışanlarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Yılda bir kez dahi olsa hasret gidermek istediklerini dile getiren Yeğin, piknik toplantısını geleneksel hale getireceklerini belirtti.
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde toplanmalarının ardından Uzunoluk Mesire Alanı’na giden yaklaşık 100 kişilik topluluğun buluşma toplantısı okul mezunlarından Burak Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
İHL MEZUNLARI PİKNİKTE BULUŞTU
Programa, okul mezunlarından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Aslan, uzun yıllar İHL'de görev yapmış olan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, okulun eski müdürlerinden ve şu andaki Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan ve okulun kurucu müdürü Ömer Ercan'ın yanı sıra Oltu İHL'den mezun olup şu anda çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenler yine Oltu İHL mezunu din görevlileri ve çeşitli devlet dairelerinde çalışanlar, esnaf ve sanatkârlar katıldı.
Okul Müdürü Önser Yeğin'in açılış konuşmasını yaptığı programda okul için açıkladığı projeler katılımcıları heyecanlandırdı. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan'ın konuşmasına müteakiben eski okul müdürü Ömer Ercan, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Aslan'ın konuşmalarıyla devam etti. Mezunların hatıralardan anlatıldığı bölümde duygulu anlar yaşandı.
Programın öğlenden sonraki bölümü hatıraların anlatılması ve sohbetlerle devam etti. Bundan sonraki yıllarda yapılacak olan Mezunlar ve Mensuplar Günü ile ilgili birtakım prensip kararları alınarak bir Mezunlar ve Mensuplar Günü Komisyonu oluşturuldu.
ANILAR PAYLAŞILDI
Her mezun bir anısını anlatırken okul içerisindeki yaşanılar acı-tatlı anılar paylaşıldı. Bazen kahkaha bazan de hüznün yaşandığı toplantıda mezunlar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Mezunlar, okul öğretmenlerinin kendilerine yönelik vermiş oldukları cezaları tatlı birer anı olarak anlattılar. Öğretmenler ise öğrencilerin okul içerisindeki yapmış oldukları yaramazlıklardan örnekler verdiler. Birçok hatıranın anımsandığı toplantıda okul müdürlüğü tarafından yapılan Oltu çağ kebabı ve pilav ikram edildi. Mezunlar gün sonu bir yıl sonra tekrar buluşmak üzere vedalaşarak ayrıldı.
Okul Müdürü Önsel Yeğin, seneye daha çok mezunu ağırlayacaklarını belirterek, “Amacımız, uzağı yakın etmek. Arkadaşlar arasındaki sevgi ve muhabbet bağını daha da güçlendirmek. Diyalog bağını koparmamak, devam ettirmek. Yılda bir kez de olsa bir araya gelerek sılay-ı rahim etmek.” şeklinde konuştu.

 
Kara bölge tarım vizyonunu değerlendirdi
 
Usanmaz’dan partilere çağrı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü. ‘Eğitimin Kimyası’
KKEF, Milli Eğitim bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ...
A.Ü.’ye tebrik yağıyor
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, akademik performans ...
A.Ü'den yaz okulu açılımı
Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu başladı. ...
 
Suni Tohumlama seminerle anlatılacak
Erzurum’daki veteriner hekimlere yönelik olarak “Suni Tohumlama” kursu ...
ATADEM, araştırmacıların adresi
Atatürk Üniversitesi Tıbbi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ATADEM) ...
A.Ü., en iyi 9'uncu..
Türk üniversiteleri bilimsel yayın ve araştırma kriterine göre karne aldı. ...
 
İlahiyat Fakültesi 40’ıncı gurur yaşında
A.Ü. İlahiyat Fakültesi 40. Kuruluş Yıldönümünü “Hizmette Kırk Yıl” adı ...
Eski mezunlarından İİBF nostaljisi
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden (İİBB) ...
A.Ü. Nahçivan’a açıldı
A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak ve beraberindeki heyet Nahçivan Devlet Üniversitesi’ni ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri