Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EKONOMİ
21 Kasım 2011 Pazartesi - 00:50

Ş.Urfa’da Universiade 2011 nostaljisi

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar " Vali Celalettin Güvenç Bey ve Atatürk Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz Kış oyunlarının Erzurum'a alınmasında çok büyük katkı sağladılar. Kendilerini yürekten kutluyorum" dedi.

Ş.Urfa’da Universiade 2011 nostaljisi

MUSTAFA DEMİRCİ (İHA) - Şanlıurfa, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından, düzenlenen üniversiteler arası koordinasyon toplantısına ev sahipliği yapıyor.
Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıya ikin gün sürecek toplantının açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye Üniversite Sporları Fedarasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, 115 üniversiteden 180 akademisyenin katıldı.
GÜVENÇ UNİVERSİADE 2011’E DEĞİNDİ
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 115 üniversiteden 180 akademisyenin sporu bilimsel olarak iki gün boyunca Şanlıurfa'da konuşacak olmasını kayda değer bulduğunu belirterek, "Bu toplantı için ilimizin tercih edilmesi çok önemli. Bu tercihler devam etmeli. Türkiye'de sadece İstanbul, Ankara, İzmir'de toplantı yapılır. Akademisyenler, oteller sadece oralarda vardır algısının kırılması gerekir. Bu toplantı bunu başarmıştır. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu üniversite oyunlarını İzmir'de; akabinde
hiçbir oyuncumuz, tesisimiz yokken Erzurum'da 80 ülkenin canlı olarak izlediği mükemmel bir organizasyonu gerçekleştirdik. Taşra artık hak ettiği ilgiyi bekliyor. Sosyal hayat kültürel tesisler açısından belirli mesafeler aldık. Akademisyenlerin gelip bu illerin üniversitelerinde de rahatlıkla görev almalıdır" dedi.
TAMER’İN DEĞERLENDİRMESİ
Türkiye Üniversite Sporları Fedarasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, daha önce üniversiteler arasındaki koordisanyonu sağlayan bu toplantıyı ilk defa sahil kenarlarından çıkarıp Şanlıurfa'da
yaptıklarını söyledi. Daha önce Şanlıurfa'da görev yaptığını ve kenti çok iyi gördüğünü belirten Kemal Tamer, toplantının düzenlenmesini sağlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu'ya teşekkür etti. Erzurum'da Üniversiteler arası kış oyunlarının düzenlenmesinde dönemin Vali Celalettin Güvenç'in çok büyük katkısının olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kemal Tamer, Şanlıurfa'da da kapsamlı bir organizasyonu getirmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.
SÜTBEYAZ’A KUTLAMA
Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ise, deplasmanlı üniversite liginin kurulmasının önemli olduğunu, bu ligin kurulmasının ardından üniversitelerin takımlarının uluslar arası platformda mücadele ederek Türkiye'nin ismini duyuracağını söyledi. Taşpınar, "Bu kadar tesis başka ülkelerde yok. Sizlerden teklifler bekliyoruz. Sizlerden gelecek katkılar Türk sporunu geliştirecektir. İdarecilerimizin spora bakışı, yaklaşımı son derece önemli. Vali Celalettin Güvenç Bey ve Atatürk Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz Kış oyunlarının Erzurum'a alınmasında çok büyük katkı sağladılar. Kendilerini yürekten kutluyorum" dedi. Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu da, bir ülkenin sporunun önde olabilmesi için o ülkenin ekonomisinin ileri düzeyde olması gerektiğini ve bu gün buna paralel olarak bu ilerlemenin sağlandığını söyledi. Harran Üniversitesinin spor potansiyelleri hakkında bilgi veren Rektör Mutlu, "Üniversitemizin spor tesisleri çok iyi durumda. Sayın Valimiz, federasyon başkanımızdan talep etmişler, sizlerden ricamız her türlü organizasyona talibiz. Her türlü etkinlik için Şanlıurfa'ya gelebilirsiniz" diye konuştu.

 
Büyükşehir’den inanç turizmi açılımı
 
THK depremzedeleri sevindirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABİGEM Belediyelere ufuk çiziyor
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Erzincan Belediyesinde ...
HAK-İŞ’ten eğitim açılımı
Erzurum'da çalışan bayanlara yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği ve İş Stresi konulu eğitim verildi.
Yol-İş engelli işçiye sahip çıktı
Özel İdare Genel Sekreterliği'nde çalışan fiziksel engelli Hanifi Koyuncu, ...
 
KUDAKA turizme yoğunlaştı
TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı 26. Yönetim ...
Kredi artış hızında 10’uncu sıradayız
Yılın tümünde yüzde 25'te tutulması öngörülen bankacılık sektörü kredi ...
Erzurum AVM’den Van’a yardım
Erzurum Alışveriş Merkezi’ndeki (AVM) işletme sahipleri ve çalışanlar ...
 
EBK mağazalarında balık da satılacak
Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, 2 ay içinde EBK mağazalarında ...
İkizler Ticari İşletme Hukuku’nu anlattı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma ...
Genç girişimcilerden örnek atılım
Erzurum’un Oltu ilçesinde Ömer Faruk Osanmaz ile Ekrem Korkmaz isimli ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri