Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>TÜRKİYE
27 Aralık 2012 Perşembe - 07:06

Şarıkamış Şehitleri için yürüdüler

Nazilli’de faaliyetini sürdüren yedi dernek, Enver Paşa komutasındaki 90 bin Türk askerinin Sarıkamış Allahuekber Dağların'daki Rus birliklerine yaptıkları kuşatma esnasında donarak şehit düşmelerinin 98.yıl dönümü anısına Nazilli’de saygı yürüyüşünde bulundu.

Şarıkamış Şehitleri için yürüdüler

AYDIN (İHA) - Nazilli’de faaliyetini sürdüren yedi dernek, Enver Paşa komutasındaki 90 bin Türk askerinin Sarıkamış Allahuekber Dağların'daki Rus birliklerine yaptıkları kuşatma esnasında donarak şehit düşmelerinin 98.yıl dönümü anısına Nazilli’de saygı yürüyüşünde bulundu.
Nazilli Engelliler Derneği’nin de destek verdiği yürüyüşü ilçede faaliyetini yürüten Türk Ocakları, Erzurumlular Derneği, Posoflular Derneği, Türk Eğitim-Sen, Ülkü Ocakları, Şehit Aileleri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği öncülük etti. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu ve Stadyum önünden başlayan yürüyüş Atatürk Bulvarı, Belediye Kavşağı, Ordu Caddesinden devam ederek Atatürk Parkı Türk Büyükleri anıtı önünde son buldu.
TÜRK OCAĞI’NDAN BASIN AÇIKLAMASI
7 dernek adına ortak basın açıklamasını ise Türk Ocağı Nazilli Temsilcisi Ahmet Çekim okudu. Çekim, “Osmanlı Devleti, Almanya ile yapılan anlaşmanın ardından 1. Dünya Savaşına girmek zorunda kalmıştı. Balkan Savaşından yeni çıkmış olması ve yeterli hazırlıkları yapma imkanı ve zamanı olmadığından savaşın ilerleyen dönemlerinde büyük olumsuzluklarla karşı karşıya kalmıştır. Osmanlı Devleti yapılacak bir taarruzla (1877-1878) Osmanlı-Rus Savaşı’nda (93 Harbi) Doğu Anadolu’da kaybedilen Kars, Batum, Artvin ve Ardahan’ın geri alınmasını ve harekatın Kafkasya’ya aktarılmasını mümkün görüyordu. Ordu’nun planı; bir Kolorduyla cepheden, iki Kolorduyla kuzey kanadından kuşatması ve Rus Ordusunun imhasını öngörüyordu. Sarıkamış Kuşatma Harekatı düşman kuvvetlerinin arkasına düşmeyi hedef alan başarılı bir plandı. Ancak stratejinin faktörlerinden, zaman ve iklim şartları iyi değerlendirilmediği için bu sonuç kaçınılmaz olmuştur. Dağlar karla kaplı, çok yüksek ve yolsuz bir arazide, o günün şartları altında kış donatımından yoksun yaya ve atlı birliklerle yapılan bu harekat çok riskli oldu. Nitekim Türk kuvvetlerinin büyük kısmı soğuk ve tipi yüzünden donarak şehit düştü. Çok ağır şartlar altında kahramanca savaşan Türk Askeri muharebenin sonuna kadar direnmiş, vatanını korumak ve başarıya ulaşmak için sonsuz gayret göstermiştir. Sarıkamış Harekatı Türk Milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapabileceğinin delilidir. Atalarımız ulvi değerleri uğruna, canlarını, mallarını her zaman ortaya koymuş, din, vatan, namus için canlarını feda etmiştir. Kahraman aziz şehitlerimizin hatıralarının yaşatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak bizlerin görevidir. Sarıkamış Harekstında yurdun dört bir tarafından gelmiş, şehitlik onuruna erişen bu kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun” diye konuştu.
Sarıkamış Şehitlerine Saygı Yürüyüşü yapılan açıklama ve sonrasında okunan duanın ardından sona erdi.
 

 
Hizmet iş tanıtım turunda
 
Töre araştırmasından çıkan vahim sonuç..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez’den Suriye için yardım çağrısı…
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde Suriye’de ...
ATAÜNİ’den Sosyolojik etkinlik
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünce, ‘Suç ve Nedenleri ...
Kefenleri kar oldu…
Prof. Dr. Bingür Sönmez “4 ay boyunca beyaz kar, şehitlerimizin kefeni ...
 
‘Yeni teşvik sisteminde aşı tuttu’
Çağlayan, Temmuz-Kasım 2012’de düzenlenen yatırım teşvik belge sayısının ...
‘Türkiye ve İran 2 güçlü kardeş’
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan ile birlikte ...
Başbakan: Gündemi ben oluştururum
Başbakan Erdoğan, NTV-Star yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Derin ...
 
Karaosmanoğlu Dadaşları ağırladı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mardinlileri ...
Diyanet’ten Azerbaycan açılımı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kafkas Müslümanları İdaresi ...
Umre kayıtları 25 Aralık’ta başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı umre turları ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri