Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
1 Aralık 2022 Perşembe - 01:46

Şehit ve gazi yakınlarına vefa

Şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 602 kişinin daha kamu kurumlarına ataması yapıldı.

Şehit ve gazi yakınlarına vefa

Şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 602 kişinin daha kamu kurumlarına ataması yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Türkiye Cumhuriyeti'ni terörle terbiye edeceğini ve bir uydu haline getireceğini sananlar büyük bir yanılgı içindeler. Sınırlarımızın hemen ötesinde onlarca yıllardır yaşanan savaşlardan ve karışıklıklardan ülkemizi korumaya, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya kararlıyız” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 602 kişinin kamu kurumlarına ataması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katıldığı törenle yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törene Bakan Yanık’ın yanı sıra şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kardeşi Atıf Aybars Yalçın ve babası ile 15 Temmuz gazisi Mücahit Gündoğdu da katıldı. Atanan hak sahiplerinden 200’ünün ataması avukat, biyolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diyetisyen, hemşire, hemşire yardımcısı, kimyager, Kur’an kursu öğreticisi, mühendis, mimar, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, veteriner sağlık teknikeri, teknisyen ve tekniker unvanlı kadrolara gerçekleştirildi. 269’unun memur, 107’sinin hizmetli ve 26’sının da sürekli işçi unvanlı kadrolara ataması yapıldı. Bugün ataması yapılan 602 kişiyle birlikte şu ana kadar kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 48 bin 39’a ulaştı. Atama sonuçları https://sosyalatama.aile.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek.
“BÜYÜK BİR YANILGI İÇİNDELER”
Türkiye’yi terörle ve darbelerle tökezleteceğini düşünen güç odakları olduğunu ifade eden Bakan Yanık, “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin sınırları içinden ve dışından faaliyet gösteren terör odakları, hiçbirine göz açtırmadık, açtırmıyoruz. Ülkemiz sınırları içinde verdiğimiz terörle mücadeleyi sınır ötesine taşıdık; halen büyük bir kararlılıkla operasyonlara devam ediyoruz. Sınırlarımızdan içeri sızan, şehir merkezlerimizde çocuklarımızın hayatına kast eden hainlere kahraman ordumuz gereken cevabı veriyor. 13 Kasım’da Taksim’deki bombalı saldırıyla 2’si çocuk 6 vatandaşımızı hayattan koparan teröristleri ve onları azmettirenleri bu vesileyle bir kez daha lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni terörle terbiye edeceğini ve bir uydu haline getireceğini sananlar büyük bir yanılgı içindeler. Sınırlarımızın hemen ötesinde onlarca yıllardır yaşanan savaşlardan ve karışıklıklardan ülkemizi korumaya, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyor, maddi manevi her türlü tedbiri alıyoruz” diye konuştu.
“602 ATAMA”
Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik devletin her türlü imkanının seferber edildiğini ve onların hayatını kolaylaştırmak için sürekli çalıştıklarını söyleyen Bakan Yanık, “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına sağladığımız istihdam kapsamını da sürekli genişlettik. 2002 yılına kadar bu alanda yalnızca 6 bin 315 vatandaşımız istihdam edilmişti. Biz ise bugünkü 602 atama ile toplam 48 bin 39 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdam edilmesini sağlamış oluyoruz. Bu istihdam alanları, devletimizin teşekkürü olduğu kadar, milletimizin de sizleri şükranla bağrına bastığının önemli bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 
Soylu: 'Mücadeleye devam edeceğiz'
 
Bakan Özer müjde verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: Türkiye Yüzyılı öğretmenlerin eseri olacaktır
Milletvekili Aydemir, ‘Değerlerimizi nesilden nesle aktaran, bizi cihanda ...
Göğebakan: ‘Öğretmen ilim ve irfan kaynağı’
Göğebakan, "Öğretmen doğan güneş gibidir, etrafını aydınlatmayı ve karanlıklara ...
Erzurum yüzde 74.1’de kaldı
Türkiye Covıd-19 Tablosu 31 Ekim - 13 Kasım 2022 verileri yayımlandı. ...
 
‘Türk Dünyası 2040 Vizyonu’ yayımlandı
“Türk Dünyası 2040 Vizyonu: Bütünleştirici Ortaklık” ana başlığı altında ...
'Hurafelerle toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Hurafelerle, aşırılıklarla, aşırı birtakım ...
Çavuşoğlu: 'Türk yüzyılı başladı'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türk yüzyılı, Türk baharı başladı. ...
 
Büyükşehir’den toplu açılış
Büyükşehir Belediyesi Pasinler’in Porsuk Mahallesi’nde gerçekleştirdiği ...
Bozdağ’dan Yeni Anayasa vurgusu
Bozdağ, “Herkesin ve her kesimin kendini hür hissettiği ve katkı verdiği ...
Memiş Afet konutlarında incelemelerde bulundu
Erzurum Valisi Okay Memiş, Bingöl Karlıova’da 2020 yılında meydana gelen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri