Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
16 Temmuz 2011 Cumartesi - 00:12

‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’

Diyarbakır'da terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan 13 askerden Konyalı şehit Jandarma Komando Çavus Ufuk Başarı'nın naaşı memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy Beldesi'nde göz yaşlarıyla toprağa verildi.

‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’

HALİL İBRAHİM VARLI (İHA) - Diyarbakır'da terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan 13 askerden Konyalı şehit Jandarma Komando Çavus Ufuk Başarı'nın naaşı memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy Beldesi'nde göz yaşlarıyla toprağa verildi.
GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında kalan kırsal alanda arama tarama faaliyetini yürütürken terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit edilen 13 asker arasında bulunan 27 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın naaşı, Diyarbakır'da düzenlenen askeri törenin ardından askeri helikopterle Konya'nın Doğanhisar ilçesi Başköy beldesine getirildi. Cenaze aracıyla alınan şehit çavuşun naşı ilk olarak baba evine götürüldü. Burada anne ve babasından helallik alınmasının ardından şehit Ufuk Başarı'nın cenazesi cenaze töreninin yapılacağı çarşı meydanına getirildi. Burada anne Sıdıka, baba İsa Başarı ile şehidin kardeşleri ve akrabaları Şehit Ufuk Başar'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak tabutun önünde duran şehidin fotoğrafını öptü.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Cenaze törenine, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Engin Akçay, 3. ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Mustafa Baloğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, askeri ve mülki erkan, emniyet mensupları ve belde halkı katıldı. Şehit çavuşun öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrası askerlerin omuzları üzerine alınan Şehit Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başar'ın cenazesi daha sonra belde mezarlığına kadar vatandaşlar tarafından omuzlarda taşındı. Şehidin naşının mezarlığa götürülmesi sırasında törene katılan vatandaşlar "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atarak tekbir getirdi. Şehit çavuş, burada dualar eşliğinde defnedildi.
Şehit Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başar'ın Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıfında okurken eğitimini dondurarak vatani görevini yapmak üzere askere gittiği öğrenildi. 2 kız kardeşi olan şehit çavuşun evin tek oğlu olduğu ifade edildi.

 
Gaziantep şehidine ağladı
 
Samsun şehidine ağlıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efe 17 Temmuz 2011 Pazar 10:31

Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın.Allah rahmet etsin sabırlar diliyorum ailelerine.ancak bende çocuk sahibiyim tek oğlum var olaki onada bir gün şehadet nasip olursa ben bu kadar iyi niyetli olamam.kimse kusura bakmasın ben evladımı 20 sene gözümden sakınayım sonra derin siyasete kurban gitsin.neden hep gariban çocukları şehit oluyor neden...bu mantıkla şehit olacaksa hakkım helal olmasın devlete vatan da sağ olmasın.....

Yorumu oyla      6      4  
feride 16 Temmuz 2011 Cumartesi 21:28

Şehitler ölmez,vatan bölünmez! Elbette,ne şehitler verelim ne de vatanımız bölünme tehlikesi yaşasın.Kalleşce yaptıkları için şehit verdik,belki yine veririz ammaa Vatan bölünme sözü varya düşünenin beynini yakar...Bir Mehmet ölür Bin Mehmet ardından seve seve ,koşa koşa gelir.Vatan için ise top yekun 70 milyon gelir.Bunlar ne zaman anlayacak bilmiyorum?Ne yaparsanız yapın,elinize bir şey geçmeyecek,bizlerle beraber sizlerde yanıyorsunuz.Ama hırs,kin okadar gözlerini kör etmiş ki görmüyorsunuz.Ama sizlere gaz verenler ,prim verenler elde ettiklerinin yanında sizleri pula çeviriyorlar,kendi insanını öldürtecek kadar,insan olduğunuzu unutturuyorlar.Çok yazık oluyor,çok üzülüyorum.Anne olduğum için ayrı bir yüreğim sızlıyor.Askere gönderirken uğurlamalar gözümün önüne geliyor.Vedalaşmalar.. Ya sloganlar -En büyük asker bizim asker-Bayrağın dalgalandığı tepeden resim yolla-Tezkerenle gel,kız isteyek-18 ay sonra burada bekliyorum,unutma-daha neler neler.Şehitlerimize rahmet olsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziantep şehidine ağladı
Diyarbakır'da terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerlerden ...
Şehit annesinin yüreği dayanamadı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında ...
AZUTİB-2 heyecanı dorukta
Bölgeye yatırım çekmek için geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Anadolu’nun ...
 
‘Berat, vicdan muhasebesi fırsatı’
Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Diyanet İşleri Başkanı ...
Bölücülere lanet olsun…
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Tetik, “Diyarbakır’daki hain saldırıyı ...
'Erzurum, Sağlık Şehri'
TRT Haber’de Cumartesi günleri yayınlanan “Değişim” adlı program kameralarını ...
 
SYDV engellileri sevindirdi
Erzurum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 16 vatandaşın yürüme engellerini kaldırdı.
AB semineri tamamlandı
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından İngiltere Büyükelçiliği desteğiyle ...
DİB Fitre miktarını açıkladı
Din İşleri Yüksek Kurulu fitre miktarını 7.50 TL olarak belirledi.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri