Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali. Dr. Ahmet Altıparmak ile birlikte Erzurum Kitap Fuarı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Başkan Sekmen, kitap fuarıyla ilgili şunları kaydetti: “Kitap Fuarımız inşallah 28 Nisan Perşembe günü bu alanda okuyucular ile buluşacak. 162 yayın evi ve 109 seçkin yazarın katılımı ile 11 gün sürecek geniş kapsamlı bir kitap fuarı geçireceğiz. Sayın Valimiz ve bizim de ilk yılımız dolayısıyla başlattığı bu kitap fuarı geleneksel hale getirilmiş olup bundan sonra da inşallah devam edecek. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşiyor. Benim seçimden sonra ilk göreve geldiğim gün Sayın Valimle beraber açılışını yapmıştık. Bu güzel organizasyonu devam ettirmek arzusundayız. Yine fuarı ziyaret eden tüm çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıtılacak hediyelerimiz olacak. Erzurum’un ilçelerinde eğitim gören çocuklarımızı kitap fuarına taşıyarak kitap okuma alışkanlığının pekişmesini sağlayacağız. Çevre illerde yürüttüğümüz tanıtım faaliyetleri ile hem şehir dışında yaşayan okuyucuların şehrimizde yapılan kitap fuarından haberdar olmasını hem de bölgesel nitelikte bir fuar olmasını sağladık. Oralarda tanıtımlar yapıldı, ayrıca da fuara geliş ve gidişlerde araç imkânı sunuyoruz. 28 Nisan Perşembe günü saat 13.30’da Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Yayman hocanın da katılımı ile fuarımızın açılışını Sayın Valimizin başkanlığımda inşallah gerçekleştireceğiz. Erzurum Kitap Fuarı’mızın Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
“ERZURUM KİTAP FUARI, SÜREKLİ GÜNDEME GELMELİ”
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da, bu önemli kültür ve sanat organizasyonunun sürekli gündeme gelmesi gerektiğini ifade etti. Vali Altıparmak, şöyle devam etti: “28 Nisan Perşembe günü Kitap Fuarı açılacak. Arkadaşlarımız geldiler belediyenin çalışmalarını sundular. Hakikaten ben de çok takdir ettim, çok beğendim. Çünkü her yapılan bir önceki yapılandan çok daha iyi olmak zorunda. Erzurum bu iddiasını sürdürmek zorunda… Kitap Fuarı birinci sene yapıldı, ikinci sene yapıldı, üçüncü sene bölgede değil Türkiye’de yine ses getirmek zorunda... Gördüğüm kadarıyla tanınmış yazarlarıyla, tanınmış yayın evleriyle, yayıcılarla, bunlarla yapılacak söyleşileriyle, kurulan çadırın kapasitesi, mescitleri, söyleşi salonlarıyla ayrı ayrı düşünülmüş. Hakikaten teşekkür ediyorum. Ayrıca kurumsal kimlik kazanması için logo ve diğer çalışmalarda çok güzel… Bunlar bir fuarın kimliğini ve kişiliğini belirleyen ve aynı zamanda geleceğe yönelik iddiasını ortaya koyan çalışmalardır. Bu bizim için çok önemli… Erzurum için çok önemli… Erzurum Kitap Fuarı gündeme oturmalı. Bunun için belediyenin yeterli kabiliyet ve kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum. Yeter ki o kabiliyeti, kapasiteyi kullanalım ve yoğunlaşalım. Erzurum’da aynı şekilde okuyucu anlamında, kitapsever anlamında bu kitleye sahibiz. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Bölgenin sayılan, bilinen ve de aranan hatta Türkiye’de sıralama yaptığımızda yeri ilk sıralarda olan bir kitap fuarı olsun. Zaten ilk yapıldığında da oturmuştu. Bundan sonra da o sırasını koruyacak diye düşünüyorum.” Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.