Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
7 Kasım 2014 Cuma - 11:29

Sekmen Raylı sistem müjdesini ETÜ’de verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Sekmen Raylı sistem müjdesini ETÜ’de verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Erzurum Gençlik ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen "Gençlik Buluşmaları" programında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ve Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. ETÜ Merkezi Derslikler Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik Yaylalı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Yaylalı konuşmasında öğrencilerini çok önemsediklerini, tüm sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade ederek öğrencilerden tüm sorunlarını rahatlıkla ifade etmelerini istedi. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen “Erzurum’un bütün renklerini taşıyan, çok sesli bir gençlik örgütlenmesinin kente katkısı kanaatimce büyük olacaktır. Zira gençliğin, özellikle üniversite gençliğinin üniversitemizin ve şehrimizin yönetimine dâhil edildiği oranda dinamizm sağlanabilecektir. Bizler, özgüvene sahip yeni nesiller yetiştirmek durumundayız. Zira tarihte bir kez özne olan bir toplumun nesneleştirilmesi mümkün değildir. Türk toplumu; nesneleştirilemeyecek, sömürgeleştirilemeyecektir.” dedi.
TARİHİN ÖZNESİ OLALIM
Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında belediye-üniversite işbirliğinin önemine dikkati çekti. "Özgür ve bağımsız olacaksak tarihin öznesi olmak zorundayız, onurlu bilim adamları, onurlu öğrenciler olacaksak tarihin öznesi olmak zorundayız." Dedi. Sekmen, sözlerine şöyle devam etti: "Tarih çok hızlı akıyor. Hepimiz yerinde sayan düşünce yerine, özgür, üretken ve geleceğe geniş görüşlülük getiren düşünce biçimini geliştirmek zorundayız. Eğer bir toplumda tarihin akışını, nabzını, bu akışın seyrini tutabilecek teorik üretim yoksa bir müddet sonra siyaset, iktisat, hukuk ve her alandaki uygulama sıradanlaşıp ardından durağanlaşacaktır. Toplumsal gelişmeyi sistematik hale getirecek olan zihin, teori kurabilen zihindir. Belediye-üniversite işbirliği ile oluşacak koordinasyon, teoriyi pratiğe kavuşturacak ve öğrenci kardeşlerimizin pratik tecrübelerini de artıracak ve güçlü bir geleceğin de kapılarını aralayabilecektir."
BELEDİYE-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Kentteki üniversitelerin AR-GE çalışmalarını önemsediğini ifade eden Sekmen, üniversiteyle işbirliği yapmayan, bir yerel yönetimin tam anlamıyla başarılı olması mümkün olmayacağını belirtti. Üniversite öğrencilerine belirli alanlarda staj imkanı sağlayarak belediye işleyişine hakim olmalarını sağlayacaklarını hem de eğitim aldıkları alanların saha tecrübelerini edinmelerini hedeflediklerini söyleyen Başkan Sekmen, konuşmasında üniversitelerin özgürlüklerin kuleleri olduğunu da vurguladı.
RAYLI SİSTEM MÜJDESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğrencilere Erzurum için Raylı Sistem müjdesi verdi. Sekmen, modern taşımacılığın vazgeçilmez unsuru olan raylı sistem taşımacılığının önemine vurgu yaparak Erzurum için devrim niteliği taşıyacak raylı sistem planlaması yaptıklarını ifade etti.
Gençlik Buluşmaları etkinliğinin son kısmında öğrenciler yaşadıkları sıkıntıları Başkan Sekmen ve ETÜ Rektörü Yaylalı’ya iletti. Öğrencilerin; ulaşım, yurt ve yemek gibi en çok sıkıntı duydukları konularda şikâyetlerini dinleyen Sekmen bu konularda gerekli adımları atacaklarını söyledi. Rektör Yaylalı ise üniversite belediye işbirliğini çok önemsediklerini ortak projelerle üniversite öğrencilerinin sorunlarına çözüm üreteceklerini ifade etti.

 
SMS ile hakarete bin 500 TL ceza
 
Yaylalı öğrencileriyle aşure paylaştı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
planlama? 9 Kasım 2014 Pazar 09:16

Bu nasıl bir planlamaysa 10 yıldır bir türlü bitemedi.

Yorumu oyla      6      4  
TAKİPÇİ 7 Kasım 2014 Cuma 14:31

ben tam yedi yıl öncede bu raylı sistemi Ahmet küçüklerdende duymuştum yapacağım demişti şimdide sekmenden duyuyorum inşallah gerçekleşir çünki bu ilin gerçekten ihdiyacı var inşallah küçükler gibi fiyaskoyla sonlanmaz küçükler le Erzurum hep hayel kırıklığı yaşamıştır ve erzuru geri gitmiştir ama kardeşi ve yandaşları kazanmıştır inşallah yine yanılmayız SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ Türkiye’de 15, Dünyada 959’uncu
Atatürk Üniversitesi, 2013-2014 yılı itibariyle Türkiye’deki 176 üniversite ...
Kacıroğlu, öğrencilere organ bağışını anlattı
Erzurum Bölge Eğitim ve araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Bölge ...
Türk Dünyası’nın Nabzı Kırgızistan’da attı
Doç. Dr. Erdal Bay ve Doç. Dr. Servet Demir’in düzenleme kurulunda yer ...
 
ETÜ Korgeneral Öngay’ı ağırladı
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref ...
SDE’den Erzurum açılımı
Uluslararası İlişkiler, siyaset ve ekonomi gibi birçok alanda kendinden ...
‘Tarihi ve Mimari Erzurum’a bilimsel bakış
DOCOMOMO-Türkiye Ulusal Çalışma Grubu, ilk kez 2004 yılında ODTÜ Mimarlık ...
 
Koop-İş taşeron işçileri bilgilendirdi
Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı tarafından taşeron firma üzerinden ...
Türk Mimarlığı’na ‘Büyük’ destek
DOCOMOMO Türkiye Çalışma Grubu’nun “Türkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel ...
KUYAP Pasinler etabı tamamlandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kobi Çalışanlarına ve İşverenlere ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri