Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>EĞİTİM
22 Haziran 2021 Salı - 04:39

Selçuk’tan telafi eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2 Temmuz’dan sonra başlayacak olan telafi eğitimleri hakkında, “5 Temmuz’dan itibaren dileyen öğrenci ve öğretmenlerimiz, okullarımızdaki farklı imkanlardan yararlanmak isterlerse, başvurular başladı” dedi.

Selçuk’tan telafi eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2 Temmuz’dan sonra başlayacak olan telafi eğitimleri hakkında, “5 Temmuz’dan itibaren dileyen öğrenci ve öğretmenlerimiz, okullarımızdaki farklı imkanlardan yararlanmak isterlerse, başvurular başladı” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, karnelerin 18 Haziran'da dijital ortamda erişime açılmasının ardından, 2 Temmuz'a kadar okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda etkinlikler düzenleyecek. Bu kapsamda yapılacak olan örnek etkinlik programı Ankara’nın Çankaya İlçesinde yer alan İzzet Latif Aras İlk/Ortaokulu’nda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikler sonrasında bir konuşma yapan Bakan Selçuk, “Bu dönemde elbette bir okulun ihtiyacını en iyi bilenler öğretmenlerdir. Bir çocuğun ihtiyacını en iyi bilen meslektaşlarımızdır. Bu iki haftalık süreç içerisinde, 5 Temmuz’a kadar olan süreç içerisinde akademik konular ile ilgili bazı çalışmalar yapılabileceği ama asıl olanın sosyal, duygusal, kültürel ve sportif faaliyetler olduğunu vurguluyoruz. Yaptığımız araştırmalar ve saha taramaları var. Çocuklarımızın neye ihtiyacı var, hangi yaştaki çocuğumuz ne istiyor? Bunlara baktığımızda gördük ki birlikte olmak istiyorlar, oynamak istiyorlar, işbirliği istiyorlar, koşmak eğlenmek, sanatsal etkinlikler ile ruhlarını rahatlatmak istiyorlar. Biz de bunun için etkinlikler listesi hazırladık ve tüm Türkiye’ye ulaştırdık” ifadelerini kullandı.
“5 TEMMUZ’DAN İTİBAREN DİLEYEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZ, OKULLARIMIZDAKİ FARKLI İMKANLARDAN YARARLANMAK İSTERLERSE, BAŞVURULAR BAŞLADI”
2 Temmuz sonrasında gerçekleştirilecek olan telafi eğitimleri hakkında da bilgiler veren Bakan Selçuk, “5 Temmuz’dan itibaren dileyen öğrenci ve öğretmenlerimiz, okullarımızdaki farklı imkanlardan yararlanmak isterlerse, başvurular başladı. ‘Benim ilçemde, acaba hangi okulda hangi etkinlik var?’ ‘Ben neye katılmak isterim?’ Bunlara karar verecek ve başvurularını yapacaklar. Ücretsiz olarak bütün bunlar uygulanacak ve mecazi anlamda belki bir yaz okulu tadında yapılacak. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı değil, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile Bakanlığı ile yapılan çalışmalar, belediyeler ve benzeri tüm vakıf ve kurumların verdiği destekler ile hangi ilçede hangi etkinliğin olduğuna başarabilecekler” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulda düzenlenen etkinliklere tek tek katılım gösterdi. Önce bahçede çocuklar ile boyama atölyesinde boya yapan Bakan Selçuk, daha sonra dans gösterisi yapan öğrencilere eşlik etti. Bakan Selçuk, daha sonra spor salonuna girerek öğrenciler ile penaltı atışı yaptı. Selçuk, daha sonra diğer etkinlik sınıflarını da ziyaret ederek, etkinlikleri yerinde inceledi.

 
Soylu uyuşturucu operasyonu verilerini açıkladı
 
'Ana vatan yavru vatan el ele'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aygün YKS’nın detaylarını paylaştı
Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ...
Erzurum'da ‘Telafide Ben de Varım’ programı başladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ‘Telafide Ben de Varım’ programı ...
ESMEK’ten Afganistanlı çocuklara Türkçe eğitimi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Prof. Dr. Mümtaz ...
 
ETÜ ile ETSO’dan OSB istişaresi
ETÜ ile ETSO Organize Sanayi Bölge sorunları için bir araya geldi
Salgında okul binasını yenilediler
Oltu Yasin Haşimoğlu İlkokulu okul idaresi ve okul aile birliğince pandemi ...
Selçuk, 'Eğitimde fırsat adaleti çok önemli'
Selçuk, “Tüm dünyayı takip ediyoruz. Hangi ülke neyin peşinde, hangi tedbirleri ...
 
Geri dönüşüm eğitimde gündem oluşturdu
Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi 3D (Düşün-Değiştir-Dönüştür ) adlı eTwinning ...
Bakan Selçuk öğrencilere seslendi
Selçuk, “Bu sene biraz zor geçti farkındayım. Ama önümüzdeki öğretim yılından ...
Yaz Kur’an Kursları 5 Temmuz’da başlayacak
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur’an Kursları 5 Temmuz’da ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri