Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
14 Aralık 2011 Çarşamba - 08:25

Soğuk Rekoru Erzurum'un

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da eksi 23 derece olarak ölçüldü.

Soğuk Rekoru Erzurum un

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da eksi 23 derece olarak ölçüldü.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 23, Ağrı'da eksi 21, Kars'ta eksi 17, Erzincan’da eksi 8, Iğdır'da eksi 4 ve Bayburt’ta eksi 9 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan’da 6, Ağrı'da eksi 7, Erzurum'da eksi 6, Kars'ta eksi 0, Iğdır'da 4, Ardahan’da 0 ve Bayburt’ta 4 derece olacağı tahmin ediliyor.
ELAZIĞ'DA KAR TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI
Elazığ Belediye Başkanlığı ekipleri kar yağışıyla birlikte, şehrin ana arterlerinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin müşterek yaptığı çalışmalarla özellikle şehirdeki ana arterler başta olmak üzere birçok sokak, cadde ve bulvar geniş ve kapsamlı bir şekilde kar kitlesinden temizlendi. Kar küreme ve tuzlama aracı sayesinde dar sokaklarda bile çalışmaların yapıldığını belirten Belediye Başkan Vekili Atik Birici, "Kaldırımlarda biriken karlar ekiplerimiz tarafından vardiyalar halinde temizlenmektedir. Ekiplerimizin özverili çalışmaları
sayesinde şuan ilimizde hiçbir ana cadde ve bulvarımızda sıkıntı yaşanmamaktadır. Kar yağışıyla birlikte belirli periyotlar halinde temizleme çalışması gerçekleştiren karla mücadele timimiz, gece geç saatlerde başladığı tuzlama çalışmalarına ise sabahın ilk ışıklarına kadar devam etmektedirler. Buzlanmaya karşı gerekli tedbiri alıyoruz. Hemşerilerimizin herhangi bir üzücü olayla karşı karşıya gelmemesi için gerçekten çabayı sarf ediyoruz" dedi.
KARLA MÜCADELEYE DEVAM
Hakkari'de İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kardan kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber olurken belediye ekipleri de, kent merkezinde biriken karları belirli noktalarda toplayıp kamyonlarla şehir dışına taşıyor.
 Hakkari'de İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kardan kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber olurken belediye ekipleri de, kent merkezinde biriken karları belirli noktalarda toplayıp kamyonlarla şehir dışına taşıyor.
Hakkari'de 2 gün önce Yağan kar, yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde 35 santimi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde, yer yer 1 metre 20 santime ulaştı. Merkez ve ilçelere bağlı yaklaşık 100 köy ve mezra yolu kapandı. Kar yağışının başladığı ilk günden itibaren İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarını açma çalışması devam ediyor. İl Özel İdaresi karla mücadele şantiye şefi Aydın Yaşar, geceli- gündüzlü yaptıkları çalışmalar sonunda 2 gün içerisinde 60'a yakın köy ve mezra yolunu açtıklarını söyledi. 2 köy yolunun ise yarına kadar ulaşıma açılacağını anlatan Yaşar, 19 köy ve 17 mezranın kar nedeniyle kapalı olan köy yollarının açılması için başlatılan çalışmaların ise devam ettiğini dile getirdi.
Özel İdare ekipleri köy yollarını kardan temizlemeye devam ederken, Hakkari Belediyesi ekipleri kent merkezinde biriken kar kütlelerini belirli noktalarda toplayarak kamyonlarla il dışına taşıdı. Dün akşam saatlerinde başlayan belediyenin karla mücadele çalışmaları sürüyor

 
‘Erdoğan gururumuz’
 
A.Ü öğrencilerinden anlamlı kampanya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erdoğan gururumuz’
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
İtfaiyeden buz seferberliği
Erzurum’da yaşanan soğuk hava sebebi ile çatılarda oluşan buz sarkıtları ...
Dünya, ‘Erdoğan’ dedi
Başbakan Erdoğan, Time dergisinin 'Yılın Kişisi' anketini birinci sırada ...
 
‘Şehitleri anmak milli görev’
Sarıkamış Harekatını Çanakkale Zaferi’nin önsözü olarak tanımlayan Palandöken ...
“Aile, Allah’ın ayetlerindendir”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, “Aile, Allah’ın yeryüzündeki ...
Korkut’tan Gavurboğan savunması
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Erzurum'da Osmanlı-Rus savaşında 'Gavurboğan' ...
 
Erzurum Gençlik Çalıştayı’na hazır
Erzurum’da 24-25 Aralık 2011 tarihlerinde yapılacak olan Gençlik Çalıştayı ...
Mehmetçik teröristi ölümden kurtardı
İnfaz edilecek terörist kurtarıldı. Muş'un Bulanık ilçesinde jandarma ...
Soğuk hava etkisini sürdürüyor
Erzurum’da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Etkili olan yoğun kar yağışının ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri