Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Mart 2012 Çarşamba - 18:08

Sorunlarına çare bekliyorlar

Erzurum’da Türk Sağlık Sen üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yaparak, “Sağlık çalışanlarının en mutlu olması gereken ve coşkuyla kutlamaların yapılması gereken bir gündür.” dediler.

Sorunlarına çare bekliyorlar

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da Türk Sağlık Sen üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yaparak, “Sağlık çalışanlarının en mutlu olması gereken ve coşkuyla kutlamaların yapılması gereken bir gündür.” dediler.
Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, 14 Mart Tıp Bayramının koşullar nedeniyle sözde bayram olarak kutlandığını ifade ederek, “14 Martta yaptığımız bu eylemde çağrımız sağlık çalışanları için sorunlar yumağı haline gelen Performansa dayalı döner sermaye sisteminin düzeltilmesidir. Doktorundan hemşiresine, ebesinden, sağlık teknisyenine, memurundan hizmetlisine kadar sağlık kurumlarında hizmet veren tüm çalışanlar bu sistemden yakınmaktadır. Sendika olarak yaptığımız bir ankette performansa dayalı döner sermaye sistemini çalışanların yüzde 75.8'inin uygulamayı haksız ve adaletsiz bir uygulama olarak nitelendirmeleri sorunu açıkça ortaya koymaktadır.” dedi.
Bu sistemin düzeltilmesini beklerken yapılan her yeni uygulama ile başka mağduriyetlerin ortaya çıktığını ileri süren Karaçam, “ Artık performansa dayalı döner sermaye sistemine bir neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Sistem artık sorunlar ve haksızlıklar sistemi adını almıştır. Aynı kadroya sahip aynı işi yapanlar arasında bile ayrımcılık yapan sistem adaletsizlikte sınır tanımamaktadır. Örneğin aynı adaletsizlik Tarım Bakanlığı Döner Sermaye dağıtımında da devam etmektedir. Bazı yerlerde yılda bir defa ödenen miktar 350-600 TL olurken bazı yerlerde 20 bin TL olmuştur.Bu adaletsizliğinde giderilmesi gerekmektedir. Kamu çalışanları arasında böyle bir adaletsizlik yapan sistemde diğer kamu görevlilerin aksine sağlık çalışanlarından vergi alınması ayrı bir haksızlıktır. Kamuda hiçbir kurumda ek ödemelerden vergi kesilmezken, sağlık çalışanlarının döner sermayelerinden vergi kesintisi yapılmaktadır.” diye konuştu.
Performansa dayalı döner sermaye sisteminin içinden çıkılmaz bir hal aldığını ifade eden Karaçam, şöyle konuştu:” Bir an önce sisteme tedavi şarttır. Sistemde sağlık çalışanlarının beklediği ve istediği şu değişiklikleri yapmanın zamanı gelmiştir. Adil, hakkaniyet ölçülerine uygun, çalışanlar arasında haksızlığa yol açamayan bir döner sermaye sistemi kurulmalıdır. Sağlık kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemeleri iyileştirilmelidir. Tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri emekliliğe yansıtılmalıdır. Sağlık kurum ve kuruluşlarında alınan döner sermaye ek ödemelerinden gelir vergisi kesilmemelidir. Döner sermaye ödemelerini azaltan mevzuat değişiklikleri iptal edilmelidir. Kalite denetimlerinde düşük puan alan hastanelerde sorumlulukları olmadığı halde çalışanların döner sermaye ödemelerinin düşürülerek cezalandırılmalarına yönelik işlem sonlandırılmalıdır. Tüm bu talepler sistemi rahatlatacak ve sağlık çalışanlarını memnun edecek uygulamalar olacaktır. Sağlık Bakanlığı bir tıp bayramından söz edecekse bu düzenlemeleri hayata geçirmeli çalışanları sevindirmelidir. Aksi takdirde sağlıkçının bayram yapacak ve kutlayacak hali yoktur. Sorunların çözüldükten sonra gelecek yıl gerçek anlamda bir tıp bayramı kutlamayı arzu ediyor ve tüm sağlık çalışanlarından güzel günler için verdiğimiz mücadelede yanımızda olmalarını istiyoruz.”

 
Sınav stresine çözüm arayışı
 
Voleybol’da alt yapı atılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık-Sen sorunlara dikkat çekti
Erzurum Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, 14 Mart Tıp bayramı dolayısıyla ...
Konaklı'da tipi yolları kesti
Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklı devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle ...
Hasta yatağında dolandırıldı
Oltu Devlet Hastanesi'nde yatan kalp hastası bir kişi, hastane odasında ...
 
104 köy yolu kapandı
Erzurum'da yeniden etkisi artıran kar ve tipi nedeniyle köy yollarının ...
Yaylalı Nenehatun’u anlattı
Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Talat Uzunyaylalı, Ege Bölgesi ...
A.Ü Çene cerrahisinde marka
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Anabilim Dalı ...
 
Çirişli’de ulaşıma tipi engeli
Erzurum – Çat karayolunda tipi nedeniyle kapanan yol Karayolları ekiplerince ...
Aile Hekimleri sertifika aldı
Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi (ÜSBEM) tarafından verilen eğitime ...
204 köy yolu ulaşıma kapalı
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 204, Ağrı'da 135, Iğdır'da 24 ve Ardahan'da ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri