Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
19 Kasım 2022 Cumartesi - 02:19

Soylu: ‘Devlete iftira atan şerefsizdir’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör örgütleri temizlenene kadar bu mücadele devam edecek. Allah’ın izni ile yaptığımız mücadele ile 29 Ekim 2023 tarihinde dağlarımızda bir tek terörist kalmayacak” dedi.

Soylu: ‘Devlete iftira atan şerefsizdir’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör örgütleri temizlenene kadar bu mücadele devam edecek. Allah’ın izni ile yaptığımız mücadele ile 29 Ekim 2023 tarihinde dağlarımızda bir tek terörist kalmayacak” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın terörist Albashır ile telefonla konuştuğu öne sürülen MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’a ilişkin, “Bu iddialar başka bir muhalefet partisinin olsaydı suçsuz suçsuz linç edilmişti. Tutuklanmıştı. Bu algıyı yapıyorsunuz siz” sözlerine, “Sen TSK’ya satılmış diyen adamsın. Siz mahkeme basan eşkıyalarsınız” diyerek tepki gösterdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçe kanun teklifinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda, “Ne zaman seçimlere doğru gidilse hep bu tip (İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı) provokasyonlar olmuştur” dedi. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yalan söylüyorsun. İftira ediyorsun. Devlete böyle bir iftira atan şerefsizdir” diyerek tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birdenbire son 2 ayda Mersin’de ve İstiklal Caddesi saldırılarının yaşanması özellikle yüzyılın seçimi yaklaşırken Türkiye’yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2023 bütçeleri üzerinde sunum yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, dış desteği yoğun bir terör yapısıyla mücadele ettiklerini vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELE

Bu mücadeleyi sürdürürken Anayasa, hukuk, demokrasi, insan hakları ve devlet ilkelerinden asla taviz vermediklerini belirten Soylu, sadece son 3 yılda ABD senatosundan PKK/PYD'ye 2 milyar dolar yardım yapıldığını söyledi.

Bakan Soylu, bunlara rağmen terör örgütüne katılımın 30 yıldır ilk kez 3 yıldır üst üste 100'ün altına düştüğüne işaret ederek, "Son 3 yılda teslim olanların sayısı, katılanların sayısını aşmışken 3 Aralık 2016'da yaşanan Reina saldırısından sonra şehirlerimizde büyük terör olayı yaşanmamışken, 2015'te 2 bin 817 olan terör eylemi sayısı ilk 10 ay itibarıyla yüzde 97 azalışla 97'ye düşmüşken ve bunların çoğu sınırın karşısından yapılan taciz atışlarıyken son 6 yılda 2 bin 473, 2021'de 184, 2022'de 157, son 12 ayda 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellenmişken birdenbire son 2 ayda Mersin ve İstiklal Caddesi saldırılarının yaşanması özellikle yüzyılın seçimi yaklaşırken Türkiye'yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir." değerlendirmesinde bulundu.

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISI

Bunların, Türkiye'nin üzerine oynanan oyunun büyüklüğüne işaret ettiğini söyleyen Soylu, "İstiklal Caddesi saldırısı PKK'nın daha önce defalarca gördüğümüz sivil katliamlarından birisidir. Faili hemen bulduk, şimdi arkasındaki tüm yapıyı deşifre ediyoruz." dedi.

Soylu, 2016-2022 arasında teslim olarak ifade veren 1248 örgüt mensubundan 393'ünün, PKK'ya HDP aracılığıyla katıldığını söylediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bizler, gençler dağa gitmesin diye uğraşırken, HDP'nin parti yöneticisinin arabasıyla çocuk kaçırırken yakalanmasının, 4 yıldır hala Diyarbakır ailelerinden utanmayışının, Duran Kalkan'a, Murat Karayılan'a peşkeş çektikleri, 'portatif' diye isim taktıkları o çocukların ve gençlerin hesabını (HDP) bu millete vermelidirler."

KİMYASAL SİLAH KULLANMA İFTİRASI

Soylu, ülkenin güvenlik güçlerine yönelik "kimyasal silah kullanma" iftirasına alkış tutanların da hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Sizin derdiniz ne ki PYD ile PKK'yı aklıyorsunuz? Mersin saldırısı da Münbiç'ten oldu, İstiklal Caddesi saldırısı da Münbiç'ten oldu. Münbiç'te de sizin ağalarınız durmaktadır, bu kadar basit, Amerika durmaktadır, PYD/PKK durmaktadır." diye konuştu.

Bakan Soylu, PKK/PYD ile sınır komşusu olmaktan sakınca görmeyenlerin, terörle mücadele eden polis, jandarma, asker ve korucular ile gazi ve şehit ailelerine söyleyecek sözlerinin olamayacağının altını çizdi.

içişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Birileri PKK'ya olan saikleri yüzünden üzülüyor ama bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dağlardaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir." dedi.

RAHMET NİYAZI

Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumuna, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek başladı.

YENİ GÜVENLİK" KONSEPTİ

Bugün Türkiye'nin, küresel gıda krizini çözmeye çalıştığını, esir takasını sağladığını ve göçü yönettiğini belirten Soylu, güvensizliğe dayalı yeni bir dünya düzenine karşı "yeni güvenlik" konseptiyle cevap verdiğini söyledi.

TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Soylu, ilk kez Tendürek, Karadeniz, Kars, Erzurum, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Erzincan, Elazığ, Malatya, Amanoslar, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep kırsallarının tamamının teröristlerden temizlendiğini bildirerek, "Evet belki birileri PKK'ya olan saikleri yüzünden üzülüyor ama bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dağlardaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Eren Abluka ve Pençe-Kilit operasyonlarının sürdüğüne işaret ederek, "Bu mücadele kesintisiz sürdüğü için biz şu anda Zap, Kato, Avaşin Basyan'dayız." dedi.

ÇOK FARKLI SOSYAL İKLİM

Çalışmalar sonucu Doğu ve Güneydoğu'da çok farklı sosyal iklimin yaşandığını, dış desteği yoğun bir terör yapısıyla mücadele halinde olduklarını kaydeden Soylu, bu mücadeleyi verirken Anayasa, hukuk, demokrasi, insan hakları ve kaideli devlet ilkelerinden taviz vermediklerini söyledi.

SOYLU’DAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Soylu, son 3 yılda Amerika Senatosu'ndan PKK/PYD'ye 2 milyar dolar yardım yapıldığına işaret etti. Soylu, tüm bunlar olurken örgüte katılımın 30 yıldır ilk kez üst üste 100'ün altına düştüğünü, son 3 yılda teslim olanların, örgüte katılanların sayısını aştığını bildirdi.

SOYLU’DAN DEZENFORMASYON TEPKİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu anda geçerli kanunlar kapsamında hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanabilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu iftiraların, dezenformasyonların, istihbarat örgütlerinin Türkiye'ye karşı operasyonu olduğunu söyledi.

OHAL

Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, OHAL Komisyonu'na yapılan 126 bin başvurudan ret kararı verilen 108 bin kişinin yüzde 17'sinin darbe davalarından yargılandığını, yüzde 54'ü hakkında mahkumiyet kararı bulunduğunu, yüzde 35'inin de ByLock kullanıcısı olduğunu anlattı.

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Buna rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "KHK'lilerin göreve geri dönüşünü sağlayacağına" yönelik sözlerine tepki gösteren Soylu, "Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ ve PKK terör örgütü iltisakı sebebiyle ihraç edilenlerin geri dönüşünü nasıl sağlayacak? Hangi burgerciden aldığı garantiyle KHK'lilere peşin peşin söz veriyor?" diye konuştu.

ALTILI MASA ONLARI ATIP YERİNE FETÖ'CÜ KHK'LİLERİ Mİ ALACAK?"

Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar da dahil şehit yakınlarını memur yaptıklarını anımsatarak, "Altılı masa onları atıp yerine FETÖ'cü KHK'lileri mi alacak?" sorusunu sordu.

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile PKK'nın dış bağlantılı 40-50 yıllık yapılar olduğunu belirten Soylu, "15 Temmuz'dan bugüne kadar FETÖ operasyonları kapsamında 102 bin kişi tutuklandı, 18 bin civarında kişiyse şu anda hala tutuklu." bilgisini paylaştı.

DEVLET VE MİLLETE İFTİRA ATMAK GAFLET VE DALALETTİR

Bakan Soylu, uyuşturucudan terörle mücadeleye kadar her konuda devlet ve millete iftira atmanın gaflet ve dalalet olduğunu söyleyerek, "DEAŞ'a karşı içeride sadece bu yıl 1227, 2016'dan bugüne kadar da 8 bin 975 operasyon yapılmış, yine 2016'dan bugüne 6 bin 521 kişi tutuklanmıştır. Son 3 yılda toplam 25, bu yıl da 18 canlı bomba eylemi engellenmiştir." dedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER RAPORU

Bu mücadele sonucu, Birleşmiş Milletler raporunda da yazdığı gibi, DEAŞ'ın Türkiye'de tutunamadığının altını çizen Soylu, şöyle devam etti: "DEAŞ'ın 17 kişiyi öldüren bomba emirini Azez'de bir hafta önce yakaladık, şu anda sorguluyoruz. Yine, geçen aylarda ülkemizde, uluslararası raporlarda, örgütün lideri olarak görülen terörist Sumayday'ı yakaladık ve adalete teslim ettik. 2022 yılında toplam 1119 yabancı terörist savaşçı sınır dışı edilmiştir.

CHP’YE TEPKİ

CHP'nin fotoğraf çektirmeyi ve hapishanede ziyaret etmeyi çok sevdiği PKK'dan başka bir diğer terör örgütü yapılanması olan başta DHKP/C olmak üzere sol terör örgütleriyle de mücadelemiz var. PKK'nın hinterlandındaki bu örgütlere yönelik bu yıl gerçekleştirilen 279 operasyonda 89 tutuklama yapıldı, hapishaneleri ziyaret edebilirsiniz. 17 terörist etkisiz hale getirildi, bunların da 15'i sağ ele geçirildi, 2'si teslim oldu. Ziyaret için yanlışlıkla mezarlığa gitmeyin diye bu detayı paylaştım."

OPERASYONLAR KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Soylu, terörle mücadele operasyonlarına kesintisiz devam edildiğini vurgulayarak, 29 Ekim 2023'te dağlarda bir tek terörist kalmayacağını kaydetti.

 

Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelede en başarılı dönemini geçirdiğini belirten Soylu, "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında 1 milyon 168 bin anne ve anne adayına ulaşıldığını aktardı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Soylu, narkotik birimlerine tek tuşla ihbar ulaştırılmasını sağlayan UYUMA uygulamasının şu ana kadar 551 bin kişi tarafından indirildiğini ve uygulama üzerinden 48 bin ihbarda bulunulduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleri operasyonlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Soylu, "2022 yılının ilk 10 ayında 200 bin operasyonda 255 bin şüpheliye yasal işlem yapılmıştır; 23 bin 419 narkotik şüphelisi tutuklanmıştır. Uyuşturucu suçlarından hapishanelerde 2016'da 36 bin tutuklu vardı, bugün 119 bin 134." bilgisini verdi.

TUTUKLAMALAR

Soylu, aynı dönemde uyuşturucu kapsamındaki yıllık tutuklamaların ise 7 bin 816'dan 23 bin 419'a çıktığını söyleyerek, Türkiye'de 2017'de 941 olan madde bağlantılı ölümlerin doğrusal şekilde düşmeye başladığını ve 2021 itibarıyla bu sayının 270'e gerilediğini bildirdi.

UYUŞTURUCU KULLANAN KİŞİ ORANI

Uyuşturucu ticareti suçuna ilk kez bulaşanların sayısının da 2019'dan itibaren yüzde 30,8 azalarak 18 bin 907'den 13 bine indiğini ifade eden Soylu, Türkiye'de 15-64 yaş arasında, hayatında en az bir kez madde kullanan kişilerin oranının yüzde 3,1 ile dünya ve Avrupa Birliğinin altında olduğunu aktardı.

Soylu, seçim yaklaşırken bazı siyasilerin uyuşturucuyla mücadele konusundaki açıklamalarına dikkati çekerek, "Eğer samimi olsalardı, geç gelmiş de olsa bu çabayı takdirle karşılayabilirdik. Eğer bu mücadeleyi veren teşkilatlarımıza, Cumhurbaşkanımıza, polisimize, İçişleri Bakanlığına, jandarmamıza, sahil güvenliğimize, askerimize uyuşturucu suçuna ortaklık iftirası atılmamış olsaydı..." dedi.

‘KONUŞALIM, HESAPLAŞALIM’

Bakan Soylu, "Devlete 'uyuşturucu suçuna ortaklık' iftirasının her bir kuruşunu, bu aziz millete, siyasete ispat etmeyen namerttir ve müfteridir. Bu iftiranın hesabı verilecektir. Herkes eteğindeki taşları döksün, delillerini ortaya tek tek koysun konuşalım, hesaplaşalım." şeklinde konuştu.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

İçişleri Bakanlığının tüm kurumlarıyla düzensiz göçü yönetmeye çalıştığını belirten Soylu, Türkiye'de son 4 yıldır Suriyeli sayısının doğan çocuklara rağmen artmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan güvenli bölgelere 533 bin Suriyelinin gönüllü geri dönüş yaptığını bildirdi.

SURİYELİ GÖÇMENLER

1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşü için çalışmaların sürdüğünü, Türkiye'deki 17 yaş üstü yabancıların uyumu için son bir yılda 1,2 milyon kişiye eğitim verildiğini anlatan Soylu, şunları dile getirdi: "Şu anda geçerli kanunlarımız kapsamında hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanabilmesi mümkün değildir. Bu iftiralar, bu dezenformasyonlar, istihbarat örgütlerinin Türkiye'ye karşı operasyonudur. İstisnai Türk vatandaşlığı kazananların sayısı da 50 bini Türkmen olmak üzere 219 bin Suriyeli, 110 bin Ahıska Türkü, 10 bin Uygur Türkü ve 41 bin 908 Afgan olmak üzere toplam 381 bin kişidir."

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

Soylu, güney ve doğu sınırlarında alınan önlemler sonucunda 2016'dan bugüne 2,7 milyon kişinin ülkeye yasa dışı yollarla girişinin engellendiğini kaydetti.

Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele çalışmalarına değindi.

SUÇ ÖRGÜTLERİNE DARBE

2016'dan bugüne 47'si ulusal, 17'si bölgesel, 460'ı ise yerel olmak üzere toplam 523; sadece bu yıl ise 4'ü ulusal, 1'i bölgesel 101'i yerel toplam 106 mafya tipi organize suç örgütünün çökertildiğini aktaran Soylu, toplam 409 büyük çaplı operasyon yapıldığını, 1641 şahsın tutuklandığını dile getirdi.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE

Soylu, 2022'de yapılan geniş çaplı kaçakçılıkla mücadele operasyonlarının tavizsizliğin göstergesi olduğunu vurgulayarak, 704 şüpheliye yönelik 59 ilde yapılan "Gazi Turgut Aslan Operasyonu"nda 222 kişinin tutuklandığını, 26 milyon lira döviz ve altının ele geçirildiğini kaydetti.

15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'nün, Amerika'nın istihbarat oyunu olduğunu anlatan Soylu, "Bu konuda Türkiye'yi etki altına almak isteyenlerle mücadele ediyoruz. İçeridekilerinin büyük bölümü kaçmıştır, yurt dışındakileri de takip ettirip yakalattırıyoruz." ifadesini kullandı.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE

Şiddet gören kadınların ve faillerinin izlendiği Elektronik İzleme Merkezi kapasitesinin 1500'e ulaştığını bildiren Soylu, şöyle devam etti:

"Kadın Destek Uygulaması'nı 4,2 milyon kişi indirdi, 554 bin kişi de bu uygulamanın üzerinden ihbarda bulundu. Her ihbara 4 ya da 5 dakika içerisinde gidildi. 10 Haziran'da, 5 milyon erkeğe ulaştırma hedefiyle başladığımız temel bilgilendirme ve farkındalık eğitimlerimizi 6,3 milyon kişiye ulaştırdık. İnşallah yıl sonuna kadar 7,5 milyon kişiye ulaşacağız. Yapılan bütün bu çalışmaların neticesinde bir önceki döneme göre kadın cinayetleri sayısında yüzde 10 düşüş sağladık."

Soylu, 58 ilde 1585 cemevinin ziyaret edildiğini; alınan 8 bin 740 talebin 5 bin 600'ünün karşılandığını ve diğer taleplerin yıl sonuna kadar yerine getirileceğini duyurdu.

Bakan Soylu, trafik kazalarında ölüm oranının 100 binde 9,6'dan 100 binde 6'ya düştüğünü ve düşüş trendinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

 
Çavuşoğlu: 'Türk yüzyılı başladı'
 
'Hurafelerle toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT'ten Gara'da nokta operasyon
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Gara ...
Ailelerin evlat nöbeti bin 173’üncü gününde
PKK terör örgütü tarafından çocuklarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını ...
Erzurum’da 133 kaçak göçmen yakalandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ...
 
Erzurum’da ‘Girdap’ operasyonu: 7 gözaltı
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ...
Emniyet UYUMA uygulamasını tanıttı
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele şube ...
Hainlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Çatak ilçesinde PKK/KCK terör örgütü tarafından cephanelik olarak kullanıldığı ...
 
Her sabah çocuğunun yolunu gözlüyor
Çocuklarının PKK terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ...
2 teröristten biri canlı olarak ele geçirildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran sınırından Türkiye’ye girdiği tespit ...
Eren Abluka Sonbahar-Kış 14 Operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütü mensuplarının sınır geçişlerini ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri