Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>SPOR
16 Kasım 2022 Çarşamba - 03:08

Spor Toto 1’inci Ligde 14’üncü hafta gündemi

Spor Toto 1’inci Ligde 13 puanla 14’üncü sırada yer lalan, Adanaspor maçında aldığı galibiyetle lige yeniden tutunan Erzurumspor, cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Manisaspor karşılaşması hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor

Spor Toto 1’inci Ligde 14’üncü hafta gündemi

Spor Toto 1’inci Ligde 13 puanla 14’üncü sırada yer lalan, Adanaspor maçında aldığı galibiyetle lige yeniden tutunan Erzurumspor, cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Manisaspor karşılaşması hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Ekipte Adanaspor galibiyeti moralinin hakim olduğu gözleniyor.

Manisa FK maçı hazırlıklarını devam ettiren ekipte antrenman öncesi fCengizhan Bayrak’ın doğum gününü kutlaması gerçekleştirildi.

Mavi Beyazlı Kulüp yayımladığı mesajla Corendon Alanyaspor Asbaşkanı Oktay Cebecişe rmet niyazında bulundu. Mesajda, ‘’Corendon Alanyaspor Asbaşkanı Oktay Cebeci’nin vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve Alanyaspor camiasına başsağlığı dileriz.’ İfadesine yer verildi.

Her milli meselede özel bir duyarlılık ve duruş gösteren Erzurumspor yayımladığı diğer bir mesajla da  Beyoğlu-İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diledi, terörü lanetledi..

GENÇLERBİRLİĞİ, TEKNİK DİREKTÖR DALCI İLE 1.5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Gençlerbirliği Spor Kulübü, Taşkın Aksoy’dan boşalan teknik direktörlük görevi için Mustafa Dalcı ile 1.5 yıllığına anlaşma sağladı.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, yeni teknik direktörleri Mustafa Dalcı için Başkan Niyazi Akdaş’ın katılımıyla İlhan Cavcav Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Taşkın Aksoy’un ardından boşalan teknik direktörlük koltuğunun başına geçen Dalcı, kendisini 1.5 yıllığına kırmızı-siyah renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

"GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ SÜPER LİG’E ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Mustafa Dalcı, "Bugün bir birlikteliğe imza atacağız. Geldiğimiz kulüp Türk futbolunda bir kültürü olan, anlayışı ve prensipleri belli olan bir kulüp. Dolayısıyla buraya ‘hayır’ demek çok kolay olmuyor. Görüşmeler yaptık. Arz ve taleplerimizi ilettik. Onlar da isteklerimizi yerine getirdi. Biz de bu birlikteliği imza ile pekiştireceğiz. İnşallah bu sene hep birlikte bir güç birliği yaparak Gençlerbirliği’ni bulunduğu bu durumdan kurtarmak, gelecek sene de layık olduğu Süper Lig’e çıkarmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

NİYAZİ AKDAŞ: "GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ LAYIK OLDUĞU YERLERE GETİRMEYE KARARLIYIZ"

Mustafa Dalcı ile sözleşme imzalamaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ise, "Gönlümüze çok yatan Mustafa Dalcı ile anlaşmaya karar verdik. Hocamın gelirken tek şartı vardı; 'Transfer tahtasını açın öyle geleyim' dedi. Allah’ın izniyle de o işi halledip Gençlerbirliği’ni önümüzdeki yıllarda layık olduğu yerlere getirmeye hocamızla ve yönetim olarak kararlıyız" şeklinde konuştu.

"ARDA’YLA İLGİLİ ALİ KOÇ İLE PARA KONUŞMADIK"

Fenerbahçe ile Arda Güler’in transferi konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Akdaş, "Arda ile ilgili Ali Koç ile konuştuk. Para konuşmadık. Kendisi geçen sezon 1 milyon 300 bin verdi. Ben de 2 buçuk milyon lira istedim. Sanki şu anda 2 buçuk milyon istiyormuşum gibi algı oluşturuluyor. Onun, ‘Ben bir paket hazırlayacağım. Bu paketle de sizin transfer yasağınıza katkı vermeye çalışacağım’ dedi. Şimdi oradan haber bekliyoruz. Bazı atılımlarımız var, oradan da adımlar bekliyoruz. Ben transfer yasağını kaldıracağıma inanıyorum. Herkes Gençlerbirliği’nin bu ligde kalmasını arzuluyor. Gençlerbirliği, tertemiz bir tarihi mazisi olan bir kulüp. Onların hatırası için her kulüp Gençlerbirliği’ne katkı vermeye çalışıyor" diye konuştu.

"KİMSE HEVESLENMESİN, 2 BUÇUK SENE BURADAYIM"

Başkanlık süresinin sonuna kadar kulüpte kalacağını belirten Akdaş, "Sosyal medyada ‘malı satacak, parasını alıp kaçacak’ deniliyor. Böyle bir durum yok. Mal satılır, Arda da satılır ama bunlar kulüp menfaati için yapılır. Ben paramı tekrar alma sevdasıyla yatırmadım. Benim ağzımdan bir kez bile olsun, ‘Paramı kurtaracağım’ lafı söylemedim. Kimse heveslenmesin, 2 buçuk sene buradayım. Ardında da genel kurula giderim. Kazanırsam da devam ederim. Ben buradayım. Gitmeye de niyetim yok. Seçildiğim gün İlhan ağabeyime mezarı başında söz verdim; 'Bu kulübü eski haline getirip öyle bırakacağım' dedim" ifadelerine yer verdi.

DENİZLİSPOR BAŞKANI UZ ÇOCUK YETENEKLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, çocukların ara tatilde spor yapmasını amaçlayan ‘Şehrin Çocukları’ futbol turnuvasında mücadele eden sporcuları yalnız bırakmadı.

Denizli’de Büyükşehir Belediyesi tarafından destelenen ve Denizlispor tarafından düzenlenen 'Denizlispor Cup Turnuvası’ başladı. Çocukların ara tatilde birlikte spor yapmasını amaçlayan ve 'Şehrin Çocukları' sloganıyla faaliyete geçirilen turnuvaya gelen genç sporcular, kıyasıya mücadele gösterdi. Ara tatili spor yaparak geçirme fırsatını bulan çocuklara ailelerde tribünde yerini alarak destekte bulundu.

Denizlispor Kulüp Başkanı Mehmet Uz ve yönetim kurulu üyeleri, turnuvanın devam ettiği stada giderek çocukların heyecanına ortak oldu. Başkan Uz, Denizli ve ülkenin geleceği olan minik sporculara eğitim ve spor yaşamlarında başarılar diledi.

GÖZ-GÖZ SONRADAN AÇILDI

Göztepe, Ankara Keçiörengücü karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen Yasin ve Palmer'ın golleriyle müsabakayı 2-1 kazanan taraf oldu. Böylece İzmir ekibi, aldığı 3 puanla düşme hattından uzaklaşarak nefes almış oldu.

Spor Toto 1. Lig 13. hafta mücadelesinde Göztepe, Ankara Keçiörengücü’nü konuk etti. İki takım da maça “Terörü lanetliyoruz” yazılı pankartla çıktı. Maç öncesinde Taksim’deki terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maça etkili başlayan Ankara Keçiörengücü, maçın 24. dakikasında 1-0 öne geçti. Golden sonra rakibine hızlı bir şekilde karşılık vermek isteyen Göztepe, yoğun bir şekilde gerçekleştirdiği ataklar sırasında penaltı kazandı. Yasin Öztekin’in penaltıyı gole çevirmesiyle skoru eşitledi. Müsabakanın son bölümüne taraftarının büyük bir desteğiyle giren Göz-Göz, 77. dakikada Palmer’in golüyle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Göztepe nefes aldı

Spor Toto 1. Lig’de düşme hattından uzaklaşmak isteyen Göztepe, dün oynanan karşılaşmada aldığı galibiyetle adeta nefes almış oldu. Böylece İzmir ekibi, Ankara Keçiöregücü karşısında aldığı 3 puanla ligde 10. sıraya yükseldi. Sarı-kırmızılılar, tüm kulvarlarda oynadığı son 5 maçta 4’üncü galibiyetine imza attı. İzmir temsilcisi, bu çıkışını gelecek hafta konuk olacağı lider Eyüpspor karşısında da sürdürmek istiyor.

ŞAKİR ÖZKAYIMOĞLU: “ÇIKIŞIMIZ SÜRECEK”

Ankara Keçiörengücü’nü 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından konuşan Göztepe’nin teknik sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, zorlu bir rakibe karşı net bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Çıkışımız sürecek” şeklinde konuştu.

Spor Toto 1. Lig’in 13. haftasında Ankara Keçiörengücü’nü konuk eden Göztepe, rakibini 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, İstanbul’daki hain terör saldırısı için çok üzgün olduklarını belirterek, “İnşallah terör saldırılarından millet olarak uzaklaşır, gelecekte daha huzurlu bir şekilde yaşamımızı sürdürürüz” dedi.

Ligin iyi takımlarından biriyle mücadele ettiklerini ifade eden Özkayımoğlu, “Gerçekten çok zorlu bir rakipti bizim için. Rakibimizi iyi analiz etmiştik. Yaptığımız hamlelerle, oyuncu değişiklikleriyle gerçekten çok net bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Çocuklar, yüreklerini ortaya koydu. Sonuçta da bizim için çok önemli bir 3 puan aldık. Yukarıda play-off’u yakalamamız için bu maçı kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. Şimdi önümüzde lider Eyüpspor’la deplasmanda oynayacağımız maç var” diye konuştu. “Taraftarımız bizden hiç vazgeçmiyor” diyen Özkayımoğlu, “Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz. Çıkışımız sürecek” şeklinde konuştu.

GÖZTEPE’DE EYÜPSPOR MAÇININ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Göztepe, Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasında Eyüpspor'a konuk olacağı mücadelenin hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı.

Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasında Göztepe, lider Eyüpspor’a konuk olacak. 20 Kasım Pazar günü saat 16.00’da başlayacak karşılaşma Eyüp Stadyumu’nda oynanacak.

Zorlu maç öncesinde Göztepe’de hazırlıklar başladı. Bugün öğle saatlerinde Adnan Süvari Tesisleri'nde gerçekleşen antrenmanda, Ankara Keçiörengücü müsabakasında forma giyen oyuncular rejenerasyon çalışması yaptı. Diğer oyuncular ise ilk bölümde pas çalışması, ikinci bölümde de dar alanda oyun yaparak günü tamamladı.

ALTAY’IN GENÇLERİNE SÜPER LİG KANCASI

Altay forması giyen Efe Sarıkaya ve Eren Erdoğan; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere Süper Lig’den birçok ekibin radarına girdi. Takımlar, bu iki genç oyuncunun gelişimini dikkatlice takip ediyor.

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Altay’ın 16 yaşındaki savunmacısı Efe Sarıkaya ve 21 yaşındaki kanat oyuncusu Eren Erdoğan, yetenekleriyle Süper Lig takımlarının dikkatini çekmeyi başardı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere Süper Lig’den birçok takım, Altay'ın genç oyuncularını yakından takip ediyor. Efe ve Eren’in gelişimini dikkatlice izleyen Süper Lig kulüplerinin, yaz transfer döneminde transfer hamlesi yapmak için şimdiden çalışmalara başladığı öğrenildi.

İKİ OYUNCU, KALOĞLU'NUN VAZGEÇİLMEZLERİNDEN

Öte yandan söz konusu futbolcular, bu sezon siyah-beyazlı ekibin teknik patronu Sinan Kaloğlu’nun da vazgeçilmezleri arasında.

Efe Sarıkaya, Spor Toto 1. Lig’de bu sezon 12 maça çıkarken, 10 karşılaşmaya da ilk 11'de başladı. Genç oyuncu, bu sezon oynayabileceği bin 170 dakikanın 926 dakikasını almış oldu. Diğer genç oyuncu Eren Erdoğan ise Süper Lig’de 11 müsabakada ter döktü. Erdoğan, 10 karşılaşmaya ilk 11'de başlarken, 3 asiste de imza attı. Erdoğan, 922 dakikada sahada kaldı.

Altay, son olarak yaz transfer döneminde Kazımcan Karataş’ı, Galatasaray’a satmıştı.

SAMSUNSPOR SERİYE BAĞLADI

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, ligde oynadığı son 3 maçı da kazandı ve 2. sıraya kadar yükseldi.

'Şampiyonluk' parolası ile sezona başlayan Samsunspor, lige 18 yeni transfer ve Teknik Direktör Bayram Bektaş ile başladı. Bektaş dönemindeki 5 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak play-off potasından uzaklaştı. Daha sonra göreve gelen Hüseyin Eroğlu ligde 7, kupada ise 2 kez takımın başında maça çıktı.

Hüseyin Eroğlu yönetiminde ligde oynadığı 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar, puan cetvelinde 2’nci sıraya kadar yükseldi. Bu süreçte art arda son 3 maçını kazanan Samsunspor, Eroğlu yönetiminde Gençlerbirliği, Pendikspor, Göztepe ve Tuzlaspor’u mağlup etti. Bandırmaspor ve Boluspor ile berabere kalan kırmızı-beyazlılar, Altınordu’ya ise kaybetti. Kupada da başarılı sonuçlar alan Samsunspor, Muşspor ve Adanaspor’u eleyerek 5. Tur’da Trabzonspor’un rakibi oldu.

Samsunspor, ligin ilk devresini Keçiörengücü, Denizlispor, Yeni Malatya, Bodrumspor ve Adanaspor maçlarıyla tamamlayacak.

 
KUDAKA’dan imalat sanayisine destek
 
Eren Abluka Sonbahar-Kış-13 Operasyonu başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cirit maçları dostluk karşılaşmasıyla başladı
Sezonun bitmesiyle birlikte ara verilen cirit müsabakaları, yeni kurulan ...
Sezonun ilk kayağını yaptılar
Kayak ve macera tutkunları, karla kaplı 3 bin 200 rakımlı Ergan Dağı’nın ...
Manisa FK'da Erzurumspor mesaisi
Manisa Futbol Kulübü, Spor Toto 1. Lig 14. hafta mücadelesinde sahasında ...
 
Arın’dan ‘Tecrübeye yenildik’ yorumu
Adanaspor Teknik Direktör Eyüp Arın, Erzurumspor mağlubiyetinin ardından ...
Bilazer: ‘Önemli olan kazanmaktı’
Erzurumspor FK Teknik Direktör Muzaffer Bilazer, Adanaspor maçının ardından ...
Erzurumspor zor da olsa kazandı
Erzurumspor evinde oynadığı Adanaspor karşılaşmasını 3 -2 kazanarak puanını 13’e yükseltti
 
 Oltu Yeni Vizyon 2071’den Halısaha Futbol Şöleni
Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen futbol ...
PFDK’dan Erzurumspor’a para cezası
PFDK Kararları açıklandı. Kurul Erzurumspor’u deplasmanda oynadığı Rizespor ...
Gençler zirvede Atatürk’ü andı
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde gençler, Atatürk'ü anmak için, ilçenin en yüksek tepesine tırmandı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri