Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
21 Mart 2013 Perşembe - 07:06

Sürmeli tarihe ışık tuttu

Sürmeli, “Ermeni çetelerin, Doğu Bölgesinde Türk-Müslüman ahaliye yapmış oldukları işkencelerin çeşit sayısı 118’dir. 118 çeşit işkence metodu tespit edilmiştir. Eğer dünya işkence tarihi yazılacak olsaydı hiç kuşkusuz bunlar ilk sıraya girerdi. "dedi

Sürmeli tarihe ışık tuttu

OLGUN YILDIZ
ARDAHAN (İHA) - Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından “1915 Olayları” ile ilgili bir seminer düzenlendi. Seminerde, 1915 tarihinde yaşanan olaylar masaya yatırıldı. Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Âşık Zülali Konferans Salonu’nda, 18 Mart 2013 tarihinde düzenlenen seminere, Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkîlap Tarihi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Sürmeli konuşmacı olarak katıldı.
Saat 10.00’da başlayan seminere Ardahan Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Seminerde 1915 olaylarına değinen Sürmeli, “Ermeni çetelerin, Doğu Bölgesinde Türk-Müslüman ahaliye yapmış oldukları işkencelerin çeşit sayısı 118’dir. 118 çeşit işkence metodu tespit edilmiştir. Eğer dünya işkence tarihi yazılacak olsaydı hiç kuşkusuz bunlar ilk sıraya girerdi. Bu sadece saydıklarımız, belki daha da çoktur.” diyerek, soykırım ve işkenceye maruz kalanların aslında Türkler olduğunu iddia etti.
TÜRKLERE YAPILAN KATLİAMLAR NİÇİN KONUŞULMUYOR?
Öte yandan dünya kamuoyunda Türklere yönelik yapılan katliamların niçin dile getirilmediğine de değinen Sürmeli, “Çünkü biz utanıyoruz, söyleyemiyoruz, dilimiz varmıyor. İslam inancına göre bunlar bizim başımıza geldi, mukadderat deyip sineye çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında 1915 olaylarıyla ilgili zaman zaman sayısal verilere yer veren Sürmeli, “Sadece Erzurum ’da kaydı tutulan, işkenceler ile öldürülen kişi sayısı 10 bindir. Gizli kapaklı öldürülüp gömülenlerin sayısı ise bilinmemektedir. Sadece belediyelerin görevlendirdiği kişilerin tuttukları tutanaklarda bu sayı 10 bindir.” sözleriyle, katledilen Türk sayısının ne kadar çok olduğuna dikkat çekti.
Dünyada bu konuda kamuoyu oluşturmanın önemine de değinen Sürmeli, hükümetlere değil halklara gerçeklerin anlatılması gerektiğini, çünkü hükümetleri seçenlerin de halklar olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.
 

 
ATAÜNİ ilk maçını kazandı
 
Polat, Vatandaşlık ve Kimliği anlattı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 22 Mart 2013 Cuma 11:22

Bizler Ermeni vahşetini eleştirenlerden kesinlikle rahatsızlık duymayız.Böyle bir şey de söz konusu değldir.Bu aziz ve yüve Büyük Türk Milleti'nin en küçük ferdi dahi bu vahşeti çok iyi bilmektedir.Biz deriz ki artık bunlarla zaman kaybedilmesin ve ermenilerin yaptığı vahşet ve zulüm dünyaya anlatılsın.Bunu da yapacak bu akademisyenlerdir.Onlar zora girmeyip kolayı seçiyorlar.Bizim itirazımız bunadır. Siz bize Allah korkusunu öğretmeyin.Böyle hamasetlere de sığınmayın.Bu akademisyenler gereğini yapsınlar.Gereği b kolay iş değildir.Zoru başarmaktır.Devlet bunlara etekle para veriyor.Bunlar da bunun karşılığınıyapsınlar.Asıl siz ve bunlar utanın ve Allah^tan korkunuz ki görevinizi yapmayınız.Ne olacak bu bayanın yaptığını lise ve ortaokullarda,kutlamalarda,tarih ve edebiyet öğretmenleri de yapıyor,ermeni zulmünü öğrenci ve velilere anlatıyorlar.Ne farkı kaldı ki? Sadece mekan değişik.

Yorumu oyla      10      4  
Mehmet Naci 21 Mart 2013 Perşembe 17:02

allap razı olsun hocamızdan. ermenilerin Türklere yaptığı vahşeti, katliamı seslendirmiş, anlatmış. Bundan niçin rahatsızlık duyulduğunu, tarihi gerçeklerin anlatılmasından niye bazı insanların huzursuz olduklarını anlamak kabil değil. ermeni vahşetiyle katledilen binlerce Türk masumunun ahı bu eleştiri yapanları tutar. Allahtan korkun, bu vahşet anlatılmalı, herzaman ve daima. Buna sessiz kalanlar, buna tepki duyanları Allah ıslah etsin

Yorumu oyla      8      19  
Adaçayı 21 Mart 2013 Perşembe 14:59

2015'in yaklaştığı bu günlerde Ermeni meselesi ile ilgili yabancı dilde akademik yayınların çokça çıkarılması gerekir. Yoksa ejdertepesi nikli arkadaşın da dediği gibi mevzuyu sadece kendi aramızda konuşmuş izlenimi veririz. Bu noktada yabancı dille yazabilme, konuşabilme ve anlayabilme önem kazanıyor. Bu özelliklere sahip akademisyen sayısı da maalesef çok değil..Unvan sahibi kişilerin bu konuda kendilerini geliştirmeleri hem bireysel hem de ulusal çıkarlarımız için gereklidir diye düşünüyorum...

Yorumu oyla      17      4  
guest 21 Mart 2013 Perşembe 14:33

ejder tepesi katılıyorum sana, bu ve bunun gibiler yüzünden ermeni sorunu var, yani üç beş tane yetenekli nitelikli entellektüel kimliği olan bilimadamı bu meseleyi aydınlatabilirdi. serpil sürmeliyle halledilecek aydınlatılacak bir mevzu değil bu. iş olsun diye olaya yaklaşmamak lazım. bu yüzden yüzlerce kişiyi prof. yaptık maaş veriyor devlet. bunlara verdiği parayı adamakıllı bir ermeni meselesi projesinde kullanabilirdi. başlığa da bakarmısınız tarihe ışık tutmuş :)

Yorumu oyla      9      4  
yorumcu 21 Mart 2013 Perşembe 13:00

Konunun tam da uzmanı gelmiş doğru tercih tebrikler, işkence tarihini iyi bilirler kendileri ve hocaları.

Yorumu oyla      8      4  
ejder tepesi 21 Mart 2013 Perşembe 10:14

Hanım Efendi,Ermeni meselesi amfilerde, böyle hamasi nutuklarla anlatılamaz.Bu işte uzman tüm akademisyenler,bugüne kadar bir araya gelemediniz,bari bundan sonra bir araya geliniz,bir çok yabancı dillerde makaleler,broşürler,kitaplar hazırlayıp bunları dünyanın dört bir tarafına gönderiniz,dünya ülkelerine gidiniz oralarda konferanslar,paneller,sempozyumlar veriniz.Oraların bilim adamlarını,halkını, parlementolarını ikna ediniz.Onları, Türklerin soy kırım yapmadıklarına inandırınız.Yoksa Ardahan'da üniversitede hamasetten bahsetmenin hiç bir anlamı yoktur.Bu konunun vebali, sizlerin tüm tarihçilerin üzerindedir.Bu konuyu dünyaya anlatamadınız."Biz millet olarak böyle bir şey yapmadık" diyerek onları ikna edip aydınlatamadınız.Sizin şu yaptığınıza kargalar gülüyor.Gidiyorsunuz bilmem hangi üniversitede bir konuşma yapıyorsunuz,sonra da bir şey yaptık sanıyorsunuz.Bu halk zaten bunu biliyor.Siz bunu yukarıda saydığım yerlere gidip anlatın.Gerçi öyle diyoruz ama,bakalım bunlarda o yabancı dil var mı? Zaten çoğunluğu yabancı dilden sınıfta kalmış.Yazık hem de çok çok yazık. Asil,necip,aziz olan bu Büyük Türk Milleti'nin soy kırım yapmadığını anlatamadınız.Yazıklar olsun sizlere. Yazıklar olsuuuun !..

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yürekler’den Aminler yükseldi…
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yılı anma etkinliklerinde bu yıl ilk kez ...
DSİ’den anlamlı etkinlik
DSİ 8. Bölge Müdürlüğü çalışanları 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale ...
'O Erzurum’un ruhu…'
Erzurum’un manevi dinamiklerinden emekli vaaz Veli Velioğlu Hocaefendi, ...
 
Çığlık DOSİAD’ı ziyaret etti
AK Parti Erzurum Milletvekili ve MKYK Üyesi Fazilet Dağcı Çığlık beraberinde ...
‘İstanbul Dadaşlarla daha da güzel’
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 'Mert, cesur, yiğit ...
Kaymakam Güler şehit babasını ağırladı
Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler, Pasinler Kültür Merkezinde düzenlenen ...
 
Tekman’da kurtuluş coşkusu
Tekman İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini ...
Şehitlikte ağlatan manzara
Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Erzurum'daki ...
‘Çanakkale milli duruşumuzdur’
18 Mart Şehitler Günü Ve Çanakkale Zaferinin Yıldönümü nedeniyle Erzurum ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri