Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
448 gıda işletmesi denetlendi
448 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>EKONOMİ
24 Haziran 2011 Cuma - 08:26

Süt üreticileri ‘Birlik’ oluşturdu

Yakutiye Tarım Müdürlüğü, ilçede süt üretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir çalışmaya imza attı. İlçedeki süt üreticilerini bir araya toplayan İlçe Tarım Müdürü Çetin Tokur, Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’ni kurdu.

Süt üreticileri ‘Birlik’ oluşturdu

ERZURUM(GHA) – Yakutiye Tarım Müdürlüğü, ilçede süt üretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir çalışmaya imza attı. İlçedeki süt üreticilerini bir araya toplayan İlçe Tarım Müdürü Çetin Tokur, Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’ni kurdu.
Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesinde süt üretimi bundan böyle birlik çatısı altında yapılacak. Yakutiye Ziraat Odası binasında gerçekleştirilen ilk genel kurulun ardından faaliyete sokulan Yakutiye Süt Üreticileri Birliği, ilçede süt üretiminin profesyonel anlamda yapılmasına yönelik olarak hizmet verecek. İşe ilk olarak ilçede süt toplama merkezleri kurarak başlayacak olan Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’nin Yönetim Kurulu’nda ise, ilçeye bağlı köylerdeki süt üreticileri seçildi.
ÖRNEK GİRİŞİM
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yakutiye İlçe Tarım Müdürü Çetin Tokur, 5200 Sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu kapsamında Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’ni kurduklarını söyledi. Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’nin, ürün kalitesini iyileştirmek, pazarlama gücü arttırmak, üretici haklarını koruma altına alınmak ve kayıt dışı süt üretimini engellemek gibi konulardaki sorunların çözüm noktasında umut ışığı olacağını kaydeden Çetin Tokur, “En küçüğünden en büyüğüne kadar her yaşta insanın mutlaka tüketmesi gereken ve bir alternatifi daha olmayan önemli bir gıda maddesi olan sütün kaliteli üretimini sağlamak ve sütün üreticilerini tek merkezde toplamak ve üretilen sütün kaliteli, hijyenik ve standartlara uygun üretiminin kontrol edilmesi ve üretici haklarının korunması için Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’nin kurulmasıyla büyük bir adım atıldı.” diye konuştu.
TOKUR: SÜT ÜRETİCİLERİMİZİN CEBİNE DAHA FAZLA PARA GİRECEK
İlçe Tarım Müdürü Çetin Tokur, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, desteklemedeki politikasının değiştiğine dikkati çekerek, “Biz de böylelikle süt üreticileri birliği kurduk. Amacımız tek çatı altında çiftçilerimizi toplamak ve ayrıca süt toplama merkezleri kurmak. Güzel yayla, Şenyurt ve Altıbulak köy ve mahallerinde süt toplama merkezi kurcağız. 2011 yılı içerisinde süt toplama merkezlerini kurmuş olcağız. Böylelikle çiftçinin cebine daha fazla para girmiş olacak ve hayat standardı yükseltilmiş olunacak” şeklinde konuştu.
Yakutiye İlçe Tarım Müdürü Tokur, Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’nin Yönetim Kurulu’nun ise, Mücahit Harmandar, Hicabi Eğil, Atilla Genç, Doğan Turhan ve Ömer Gedik’ten oluştuğunu sözlerine ekledi.
Öte yandan Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’nden yapılan açıklamada ise, İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli biçimde yürütülecek olan çalışmalar kapsamında süt üretimini artırmaya yönelik çeşitli projelerin devreye sokulacağı bilgisi verildi.

 
Dadaşkent’e öğrenci yurdu yatırımı
 
Yüz yıllık hasret bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu düşüş, hayırlı düşüş
Erzurum’da protestolu senet sayısı mayıs ayı bazında son yedi yılın en ...
MÜSİAD önerisi gündem oluşturdu
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin, Türk Hava Yolları (THY) tarafından Erzurum ...
ERGİAD tarıma yoğunlaştı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) bünyesinde oluşturulan Tarım, ...
 
Girişimcilikte örnek atılım
Erzurum Narman’da uygulamalı girişimcilik eğitimi projesine katılan genç ...
Erzurum toprağına bor takviyesi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, projeden projeye koşuyor. Ulusal ...
Bakırcılık sanatı modern dünyaya açılıyor
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “Erzincan Bakır ...
 
Poyraz’dan dolandırıcı uyarısı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, mükelleflere ‘dolandırıcı’ ...
DAİB’den Irak çıkarması
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği , 24 – 26 Ekim günlerinde Irak’a gıda ...
İŞKUR mesleki eğitime yoğunlaştı
İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ötügen, "İşsizliğin önlenmesi için meslek seçimi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri