Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>SİYASET
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 04:17

‘TBMM Milli iradenin adresi’

Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, Cumhuriyeti ilan eden Meclis'in kuruluşundan bugüne ülkenin kaderine yön verdiğini belirten TBMM Başkanı Çiçek, "Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolü olan bu Meclisimizin önderliğindeki ülkemiz geride bıraktığımız 91 yıl da büyük mesafeler almıştır. Yüce Meclisimiz her zaman yüksek sorumluk bilinciyle hareket ederek milletimizin umudu olmuştur. “diye konuştu.

‘TBMM Milli iradenin adresi’

EDA IŞIK(İHA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yemin etmeyen CHP'li vekillere yemin etme çağrısı yineleyerek, "Halk bizden kriz, karşılıklı restleşme beklemiyor. Aksine, sorunların çözümü için uzlaşma anlayışı içerisinde çalışmamızı bekliyor" dedi.
Cemil Çiçek, TBMM Başkanı sıfatıyla bugün saat 15.00'te toplanan Genel Kurul'u açtı. Gündeme geçilmeden önce bir konuşma yapan Çiçek, görev süresi boyunca anayasa, yasa ve TBMM içtüzüğü çerçevesinde tarafsız bir Meclis Başkanı olacağını söyledi. Türkiye'nin ihtiyacı olan yasal ve anayasal düzenlemelerin TBMM çatısı altında uzlaşma ortamı içerisinde hayata geçirilmesi çabası içerisinde olacağını belirten Çiçek, "Sizlerin bundan sonra da tarafıma vereceği destek, yapıcı uyarı ve eleştiri ve katkılar benim için yol gösterici olacaktır" dedi.
MİLLİ İRADE VURGUSU
Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, Cumhuriyeti ilan eden Meclis'in kuruluşundan bugüne ülkenin kaderine yön verdiğini belirten Çiçek, şunları söyledi:
"Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolü olan bu Meclisimizin önderliğindeki ülkemiz geride bıraktığımız 91 yıl da büyük mesafeler almıştır. Demokrasimizin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın en büyük güç kaynağı olan Yüce Meclisimiz her zaman yüksek sorumluk bilinciyle hareket ederek milletimizin umudu olmuştur. Türkiye yokluklar içerisinde var olma mücadelesi veren bir durumdan bugün dünyanın lider ülkelerinden biri haline gelmiştir Türkiye'nin bu noktaya gelmesinde Meclisimizin payı büyüktür. Ülkemizin esaretin gölgesinde bağımsızlığa ve aydınlığa kavuşturan Meclisimiz var olan tüm sorunlarımıza milletimizin yararları doğrultusunda en gerçekçi çözümleri bulacaktır. Demokrasimizin kalbini attığı bu kurum milletimizin ve ülkemizin her zaman önünü açan çarelerini üretme başarısını göstermiştir. Meclisimiz çözüm üretme kabiliyetini ve gücünü koruduğu sürece demokrasimizin ilerleyişi, özgürlüklerimizin kökleşmesi, ülkemizin kalkınma çabaları da devam edecektir. Ülkemizde zaman zaman yaşanan bu karmaşalarla demokrasi sorunlarının aşılabilmesinin yolu Meclisimiz etkin ve verimli çalıştırmaktan geçmektedir. Bunun da yolu bir defa daha ifade etmeliyim ki anayasanın amir hükmü gereği yemin etmemiş milletvekillerimizin katılımıyla birlikte etkin ve verimli çalışmayı yapmaktır. İktidarı ve muhalefetiyle milletimiz için en doğru çözümleri bu çatı altında bulmak ve ülkemizin önünü açmak hepimizin görevidir. Demokratik olgunluk içerisinde ülkemizin her sorununu burada tartışabiliriz. Ortaya çıkan her sorunu aşmanın yolu Meclisimizi daha çok çalıştırmaktan geçmektedir. Halk bizden kriz, karşılıklı restleşme beklemiyor. Aksine, sorunların çözümü için uzlaşma anlayışı içerisinde çalışmamızı bekliyor. Meclis Başkanı olarak ben tüm milletvekili arkadaşlarımızı milletimizin bizlere verdiği görevi en iyi şekilde yaparak parlamentomuzun çalışmalarına katılmaya, sorunlarımızı çözmeye hassaten davet ediyorum."
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE TEK ADRES
Meclisin yeni yapısının Türkiye'de yıllardır kangren olmuş sorunların çözümü için çok önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Çiçek, "Bu durum parlamentoda görev yapan her bir arkadaşımıza ve gruplarımıza ayrı bir sorumluk yüklemektedir. Bu yüksek temsil oranıyla bu çeşitlilikte TBMM'nin çözemediği sorun aşamayacağı engel yoktur; yeter ki iyi niyetli çabanın içerisinde olalım" dedi.
Büyük oranda yenilenmiş tazelenmiş 24. dönem parlamentonun en önemli görevinin yeni anayasa olduğunu ifade eden Çiçek, "Yapıldığı dönemin izlerin taşıyan, ülkemizin gelişme hızının ve gelişme taleplerinin gerisinde kalan bu anayasanın değişmesi şarttır. Anayasanın içerisi üzerine bastığımız zaman hareket geçen hukuk mayınları ile doludur. Her şeyin yolunda gittiğini düşündüğümüz demokrasimizin gelişme heyecanı yaşadığımız bir anda ülkemiz yeni hukuk sorunları ile anayasa krizleri ile karşı karşıya kalabilmektedir. Toplumsal enerjimizi boşuna harcamamıza neden olan bu durum hem ülkemizi ve milletimizi yormakta hem de bizleri çağdaş uygarlık yarışında geri bırakmaktadır. Sorunlardan sürekli şikayet edip çözüm için bir araya gelememek siyaset kurumuna olan güveni de azaltmaktadır. Meclisimiz sadece şikayet eleştiri merkezi değil, aynı zamanda çözüm merkezidir. Bu çözümü de birlikte bulacağız. Bu nedenle parlamentomuzun önümüzdeki süreçte bizden beklenen sağduyu ve uzlaşmayı göstererek ayrışılan noktaları
değil buluşulan noktalar aramaya çalışarak faaliyetlerini sürdürmesini diliyorum. Yine geçmişten bu yana halkımıza büyük acılar yaşatan terör sorunu çözümler bulmakta bizlerin görevidir" diye konuştu.
Konuşmasında terör konusuna değinen Çiçek, dün ve bugün yaşanan terör saldırıları anımsattı. Çiçek, "Tüm bu acı olaylar ve geçmişten bugüne vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna verilen şehitler bizim bu can yakıcı sorunu çözmek konusunda sorumluluğumuzu artırmaktadır. Terörü demokrasiden ayrılmadan toplumsal sağduyu ile çözmek konusunda öncülük yapacak olan yegane kurumda Meclisimizdir. Demokratik diyalogun yerine gerginlik ve önyargıların alacağı ülkemize ve hiç kimseye yara sağlamayacaktır. Meclis Başkanı
olarak bu kürsüden toplumsal barışı ve huzuru koruma konusunda herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum" dedi. Çiçek, çalışmalarını uzlaşmacı olarak sürdüreceğini sözlerine ekledi.

 
Akdağ’dan iyi niyet yaklaşımı
 
Tarihin ruhuna dönüş..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan iyi niyet yaklaşımı
Sağlık Bakanı Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı ...
Meslek edindirme kursuna rekor başvuru
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi’nde açılacak ...
“TBMM Türk Milleti’nin güç kaynağıdır’
TBMM Başkanlığı'na seçilen Cemil Çiçek, yemin etmeyen CHP'ye ve Meclis'i ...
 
BBP'nin yeni lideri Destici
BBP Genel Başkanlığı'na, Parti Genel Sekreteri Mustafa Destici seçildi.
Küçükler Dadaşkentlilerle istişare etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, esnaf ve vatandaş ...
Tekman’da hizmet işbirliği
İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil ve Tekman İlçe Kaymakamı ...
 
Yılmaz’dan Erzurum teşekkürü
12 Haziran seçimlerinden önce halka hizmet sözü verdiklerini ve Erzurum’u ...
Tarıkdaroğlu bakanlık müşaviri oldu
AK Erzurum Gençlik Kolları eski Başkanı Zafer Tarıkdaroğlu, Sağlık Bakanlığı müşaviri oldu.
Rekabet yok, dayanışma var
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Aziziye Belediyesi, ilçenin çehresini ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri