Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
18 Şubat 2021 Perşembe - 12:22

TKDK’dan Sanayicilere ‘hibe’ brifingi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü Erzurum 1.Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı toplantı salonunda sanayicilerle bir araya geldi.

TKDK’dan  Sanayicilere ‘hibe’ brifingi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü Erzurum 1.Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı toplantı salonunda sanayicilerle bir araya geldi.
Erzurum 1.OSB Başkanlığının katkılarıyla ilimizde faaliyet gösteren yatırımcılarla bir araya gelinen toplantıda IPARD II 10. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında yatırımcılara hibe destekleri hakkında bilgi verildi.
TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ve 1.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç’un katıldığı toplantıya et ve süt işleme ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi sektöründe faaliyet gösteren sanayiciler katıldı. Toplantıda İl Koordinatörlüğü adına Proje Birim Amiri Ali Yüksel, IPARD II 10. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında yer alan “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımalar” ile “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlemesine ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” kapsamında sanayicilere bilgi verdi.
HAYVANCILIK YATIRIMLARI
Büyükbaş ve küçükbaş süt ve besi hayvancılığı için yeni veya mevcut ahır ve ağılların yapım işleri ve makine ekipman alınımı, hindi ve kaz yetiştiriciliği işletmelerinin kurulumu, etlik piliç ve yumurta tavukçuluğu için ise tesislerinin yenilemesi ve modernizasyon işleri için yapılacak yatırımların uygun harcama tutarları en az 5 bin Avro ile 500 bin Avro arasında olması gerektiği ifade edildi. Bu kapsamda yapılacak yatırımların proje kabul işlemleri 16 Mart 2021 tarihinde sonlandırılacağı belirtildi.
GIDA İŞLEME VE PAZARLAMA YATIRIMLARI
Gıdada lokomotif sektörler arasında yer alan süt, kırmızı et, kanatlı eti, meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt toplama merkezleri ve soğuk hava depolarının kurulumu kapsamındaki işletmeler için yapılacak yatırımların uygun harcama tutarları en az 30 bin Avro ile 3 milyon Avro arasında olması gerektiği belirtildi. Bu kapsamda yapılacak yatırımlar için proje kabul işlemleri ise 23 Mart 2021 tarihinde sonlandırılacağı ifade edildi.
HİBE DESTEKLERİNİN KAPSAMI VE ORANLARI
Hibe desteklerinden gerçek ve tüzel kişiler, üretici örgütleri ve üretici örgütünün hâkim ortak (ortaklık payının yüzde 50’den fazla) olduğu tüzel kişiler ve özellikle gıda işleme ve pazarlama sektörü için küçük ve orta ölçekli işletmelerin yararlanabileceği ifade edildi.
Hibe desteğinden yaralanacak yatırımlar için yapım işleri, makine ekipman alımı, mühendislik, mimarlık ve danışmanlık hizmetleri ile görünürlük giderleri hibe destekleri kapsamında olup destek oranları yüzde 40 ile yüzde 70 arasında değiştiği belirtildi.
Ayrıca yapılacak yatırımların uygun harcama tutarlarının KDV’den muaf olduğunu ve hibe desteklerinin yarısı oranında yatırımcıların avans talebinde bulunabilecekleri vurgulandı.
IPARD II kapsamında verilecek hibe desteklerinin il ekonomisinin canlanmasına ve istihdama katkı sağlayacağını belirten İl Koordinatörü Özlü, hibe desteklerinin değerli yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek bu fırsatın yatırımcılar tarafından değerlendirilmesini ve projeleriyle birlikte bir an önce İl koordinatörlüğümüz ile irtibata geçilmesi gerektiğini vurguladı.
1.OSB Başkanı Urkuç, OSB içerisinde TKDK’dan daha önce destek almış işletmelerimizin bulunduğu ve bu konuda tecrübeli olduklarını belirterek et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesine yönelik yatırımlar için verilecek hibe desteklerinden değerli sanayici ve iş adamlarımızın yararlanması gerektiğini belirtti.

 
Okudular ödüllendirildiler
 
Sunar, ‘Gönlümüzü de, yollarımızı da açık tutuyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA 2021 Teknik Destek Programı açıklandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) bölgedeki paydaşların, yerel ...
KUDAKA 2021 Fizibilite Desteği Programı açıklandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA)'nın bölgedeki paydaşların, yerel ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
2020 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,7 oranında artan konut ...
 
TÜMSİAD terör örgütünü lanetledi
TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı İbrahim Gözütok, Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde ...
Erzurum Konut satış verileri açıklandı
DOSİAD - İlde yılın ilk ayında 466 konut satışı gerçekleşti. İlde ayında ...
TKDK, Hay-Koop başkanları ile buluştu
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ...
 
Yücelik: ‘Terör örgütü kendi kanında boğulacaktır’
Yücelik, 'Kahraman silahlı kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla köşeye ...
DOSİAD ‘2020 Erzurum’ yayımlandı
DOSİAD - EKONOMİ - Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) ...
Vali Memiş yatırım sahasında inceleme yaptı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapılacak ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri