Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EKONOMİ
13 Haziran 2014 Cuma - 02:08

TKK sandığa gitti

İHSAN KUMRU-Tarım Kredi Kooperatifleri, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır Bölge Birlikleri 11. Olağan Genel Kongresi gerçekleştirildi. 133 delegenin katıldığı kongrede mevcut başkan Remzi Öztürk 5 yıllığına yeniden göreve seçildi.

TKK sandığa gitti

Tarım Kredi Kooperatifleri, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır Bölge Birlikleri 11. Olağan Genel Kongresi gerçekleştirildi. 133 delegenin katıldığı kongrede mevcut başkan Remzi Öztürk 5 yıllığına yeniden göreve seçildi. Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Başkanı Öztürk, bu göreve ikinci kere seçilmiş oldu. Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşunda görev almanın kendisi için onur olduğunu belirten Öztürk, "Ülkemizin en büyük ve en etkin kooperatiflerinin bölge birliği başkanlığının şahsıma tevdi edilmesinden dolayı bütün delegelere teşekkür ediyorum. Bu onurlu göreve layıkıyla yerine getirmeye yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte çalışacağım." dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri 13. Bölge Müdürü Ömer Efe, 1975 yılından beri birliğin Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da çiftçilere kredi desteğinin yanı sıra ürün alımı, girdi hizmeti sunduğunu anlattı. Efe, bölgede tarımsal kredi kullanım oranının çok fazla olmamakla birlikte 27 milyon liradan 70 milyon liraya çıktığını ifade etti. 31 bin ortağa bölgedeki 45 kooperatifle hizmet verdiklerine işaret eden Efe," Sürekli büyüyen ve ortaklarına kesintisiz, zamanında hizmet götüren birliğimiz ülke ekonomisine ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlamakta. Her geçen gün büyüyen kuruluşumuz çiftçinin umudu ve güvencesi olmuştur." diye konuştu.

KUTLU: REKOR KIRDIK

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçiye kredi kullandırmada geçen yıl rekor kırdıklarını açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu, Erzurum, Ağrı, Ardahan ,Kars ve Iğdır Bölge Birlikleri 11. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Erzurum'a geldi. Kutlu, 1 milyon 100 bin ortaklı Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olduklarını söyledi. Ülke ekonomisine katma değer kazandırdıklarını ifade eden Kutlu, çiftçi ortaklarına Ziraat Bankası'ndan sonra en yüksek oranda kredi veren kuruluş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Tarımsal üretimin gelişmesi, verimin artırılması amacıyla çiftçi ortaklarına 500 bin liraya kadar kredi kullandırdıklarına vurgu yapan Abdullah Kutlu, "Tarım Kredi Kooperatiflerince 2002 yılında çiftçimize sadece 302 milyon lira kullandırırken, geçen yıl 5 milyar 225 milyon lira kullandırdık. Hedefimiz yıl içerisinde 1 milyon 100 bin ortağımıza 5 milyar 750 milyon lira kredi kullandırmak. Çiftçiye kredi kullandırmada rekor kırdık." dedi.

‘KREDİLERİN GERİ DÖNÜŞÜNDE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK’

Kredilerin geri dönüşümünde bir ilki gerçekleştirdiklerine işaret eden Kutlu, şöyle konuştu: "Kredilerimizin yüzde 98'i geri döndü. Bu kurum tarihinde bir ilk ve büyük bir başarıdır. 2002'de bir ortağa kullandırılan kredi üst limiti 3 bin lira iken bugün bu rakam 500 bin liraya yükselmiştir. Yine tarım sektörüne katkılar sağlayan tarım sigortalarında da büyük bir aşama kaydettik. Yakın bir zamana kadar çiftçi ortaklarımıza bir milyon 500 bin lira tarım sigortası primi üretilirken 2013 yılında bu rakam 217 milyon liraya ulaştı. Tarım sigortası kapsamında son 10 yılda vefat eden 21 bin 400 ortakların varislerine de 151 milyon lira tazminat ödedik."

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan sonra ülkede en fazla ziraat mühendisi istihdam eden bir kuruluş olduklarına dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, birkaç ay içinde 150 yeni mühendis alımı daha yapacaklarına dikkat çekti. Kutlu, "2006'dan beri 4 bin 450 personel istihdam ettik. Özellikle son 5 yılda istihdam ettiğimiz bin 180 ziraat mühendisiyle birlikte bin 600 ziraat mühendisimizi çiftçimizle buluşturduk. Buradan bir müjde vermek istiyorum önümüzdeki aylarda kurumumuza 150 ziraat mühendisi alımı gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

 
Betonlaşmaya yeşil tepki
 
Servisçilerde tatil endişesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda Erzurum atılım sürecinde
Dilek BAYRAK-Erzurum Türkiye iller sıralamasında büyükbaş hayvan sayısı ...
Büyükşehirler Liginde sıralama değişmedi
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum ocak-nisan dönemi kişi başına düşen nakdi kredi tutarı ...
Erzurum KOBİ’lerine yeni destek
MUHAMMED COŞKUN-5 milyon Avro bütçe ile “KOBİ çalışan ve işverenlerinin ...
 
Mükellef başına 12.9 bin TL vergi
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada, ...
Kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı
Erzurum 2013 vergilendirme dönemi Kurumlar Vergisi rekortmenleri açıklandı.
Başarılarıyla Oltu’nun gururu oldu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni ve yenilikçi iş fikirleri ...
 
4 ayda 4 milyar kredi kullandık
MAHMUT AKDAĞ-TBB Risk Merkezi 4 aylık iller nakdi kredi dağılımlarını ...
Palandöken'de kadın çiftçilere eğitim desteği
İhsan Kumru-Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü “Sebze ...
Ziraat Fakültesi bir ilki gerçekleştiriyor
MUHAMMED COŞKUN-Son yıllarda ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri