Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
20 Eylül 2021 Pazartesi - 01:29

TOBB Erzurum Ağustos ayı verilerini paylaştı

DOSİAD -TOBB 2021 Ağustos ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı.

TOBB Erzurum Ağustos ayı verilerini paylaştı

TOBB 2021 Ağustos ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. Erzurum’da dönemde 12 şirket, ve 11 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete başladı. Dönem içinde 4 şirket, 2 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Ağustos ayında 4 şirket ve 3 küçük işletme faaliyetini durdurdu. 2020 yılı Ağustos ayında ilde 25 şirket, 3 kooperatif ile 13 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuştu.

KURULAN ŞİRKET

TOBB verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analize göre Ağustos ayında Erzurum’da 12, KUDAKA istatistik Bölgesinde 21, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde 42, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde 197 şirket kurulumu gerçekleşti. Erzurum’un kurulan şirket sayısı bölge toplamında yüzde 6,0’lık oran edindi.

GERÇEK KİŞİ TİCARİ İŞLETMESİ

DOSİAD analizlerine göre Ağustos ayında Erzurum’da 11, KUDAKA istatistik Bölgesinde 20, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde 36, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde 87 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşti. Erzurum’un kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı bölge toplamında yüzde 12,64’lük oran gösterdi.

ERZURUM’UN KURULAN ŞİRKET SAYISI PAYI

TOBB verileri üzerinden Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği araştırma Merkezince yapılan hesaplamalara göre, 2021 Ağustos ayı bazında Erzurum’un kurulan şirket payı KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 57,14, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 28,57, Doğu Anadolu Bölgesinde ise yüzde 6,0 olarak belirlendi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

TOBB verilerine göre Ağustos 2021 döneminde Doğu Anadolu Bölgesinde 197 şirket, 7 kooperatif ve 87 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu kaydedildi. Dönemde bölgede 23 şirket, 5 kooperatif tasfiye işlemine girdi. Bölgede 27 şirket, 3 kooperatif ve 45 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini noktaladı. 2020 yılı Ağustos ayında bölgede 236 şirket, 13 kooperatif ve 160 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuştu.

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

DOSİAD Araştırma Merkezi analizlerine göre; Ağustos ayında Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 42 şirket, 2 kooperatif ve 36 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleştirildi. Dönemde bölgede 8 şirket, 3 kooperatif tasfiye işlemine girdi. Bölgede 9 şirket, 3 kooperatif ve 23 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. 2020 yılı Ağustos ayında bölgede 75 şirket, 5 kooperatif ve 52 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuştu.

KUDAKA İSTATİSTİK BÖLGESİ

DOSİAD analizlerine göre; Ağustos 2021 döneminde KUDAKA İstatistik Bölgesinde 21 şirket ve 20 şirket kuruldu. 6 şirket ve 2 kooperatif tasfiye işlemi görürken, 5 şirket, 3 kooperatif ve 12 de gerçek kişi ticari işletmesi ekonomik ortamdan çekildi. 2020 yılı Ağustos ayında bölgede 52 şirket, 3 kooperatif ve 21 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuştu.

ERZURUM BÖLGEDE 4’ÜNCÜ SIRADA

Erzurum Ağustos ayında da kurulan şirket sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında 4’üncü oldu. Ağustos döneminde Van’da 51, Malatya’da 42, Elazığ’da 26, Erzurum’da 12, Bitlis’te 7, Ağrı’da 10, Bingöl’de 12, Hakkari’de 11, Erzincan’da 6, Muş’ta 8, Iğdır’da 8, Kars’ta 2, Tunceli’de 1, Ardahan’da 1 şirket kuruldu.

TOBB KURULAN ŞİRKET VERİLERİNİ AÇIKLADI

Ağustos 2021’de kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 30,7 artış oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2021 yılı ağustos ayı kurulan ve kapanan şirketler istatistiklerini paylaştı. Buna göre, bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 30,7 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 24,8 oranında artmış olup kurulan kooperatif sayısı yüzde 14,3 azaldı.

Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısında yüzde 28,7 kapanan kooperatif sayısında yüzde 4,6 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 3,1 artış oldu.

Kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 azalış oldu.

Ağustos 2021’de, Ağustos 2020’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 5,9 kurulan kooperatif sayısı yüzde 33,3 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 30,2 oranında azaldı.

Ağustos 2021’de, kapanan şirket sayısı 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 7 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 19,7 kapanan kooperatif sayısında yüzde 78,1 oranında artış oldu.

Ağustos 2021’de tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti. Bu ayda kurulan toplam 8 bin 900 şirket ve kooperatifin yüzde 86,4’ü limited şirket, yüzde 12,6’sı anonim şirket, yüzde 1,1’i ise kooperatif oldu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 39,4’ü İstanbul, yüzde 9,6’sı Ankara, yüzde 6,8’i İzmir’de kuruldu.

Bu ay tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti.

Ağustos 2021’de kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, bir önceki aya göre yüzde 12,5 oranında azaldı. 2021 yılında toplam 71 bin 139 şirket ve kooperatif kuruldu. Bu dönemde kurulan toplam 60 bin 886 limited şirket, toplam sermayenin yüzde 52,3’ünü, 9 bin 307 anonim şirket ise yüzde 47,7’sini oluşturdu. Ağustos ayında kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, Temmuz ayına göre yüzde 12,5 oranında azaldı.

Ağustos 2021’de şirket ve kooperatiflerin 2 bin 980’i ticaret, bin 404’ü imalat ve 934’ü inşaat sektöründe kuruldu. 773 gerçek kişi ticari işletmesi ise ticaret sektöründe kuruldu.

 
Erzurum vergi tahakkukunda 1’inci sırada
 
Akbaşlı: 'Erzurum deplasmanı zor bir deplasman'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum vergi tahakkukunda 1’inci sırada
DOSİAD - Erzurum’da tahakkuk eden 2 milyar 88 milyon TL tutarındaki verginin ...
Erzurum Ağustos ayı ticari performansı açıklandı
DOSİAD - Gelir İdaresi Başkanlığı 2021 Ağustos dönemi faal vergi mükellefi ...
Polat Kadın Girişimcilerin vizyonunu paylaştı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Kadın Komitesi, her geçen ...
 
Tüketici kredilerinde yeni düzenleme
Genel vade sınırının 50 bin TL’nin üzerinde olan krediler için 36 aydan ...
Yücelik’ten istişare vurgusu
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Ticaret ...
TCMB’den Dijital Türk Lirası yaklaşımı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ...
 
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut Fiyat Endeksi , 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde ...
DAP BKİ’ten sağlıklı yaşama destek
DAP İdaresince desteklenen, Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü tarafından ...
Aşkale çiftçisine yem bitkisi tohumu dağıtıldı
Aşkale Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladıkları, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri