Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Koçak atlayışıyla Tortum Gölüne dikkatleri çekti
Koçak atlayışıyla Tortum Gölüne dikkatleri çekti
Erzurum’da Gazze için sessiz yürüyüş
Erzurum’da Gazze için sessiz yürüyüş
Vali Çiftçi’den göçerlere ziyaret
Vali Çiftçi’den göçerlere ziyaret
ETSO Meclisi toplandı
ETSO Meclisi toplandı
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
HABERLER>SPOR
10 Haziran 2024 Pazartesi - 14:03

TRENDYOL 1. Ligde yeni sezon gündemi

Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nin 24 Haziran-13 Eylül 2024 tarihleri arasında olacağı duyuruldu. İkinci transfer veya diğer bir ifadeyle ara transfer sezonu ise 13 Ocak 2025'te başlayacak ve 11 Şubat 2025'te sona erecek.

TRENDYOL 1. Ligde yeni sezon gündemi

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada; Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nin 24 Haziran-13 Eylül 2024 tarihleri arasında olacağı duyuruldu. İkinci transfer veya diğer bir ifadeyle ara transfer sezonu ise 13 Ocak 2025'te başlayacak ve 11 Şubat 2025'te sona erecek.

2 sezonu transfersiz geçiren, özellikle forvette transfer ihtiyacı bulunan Erzurumspor’da bekleyiş sürüyor. Taraftar yeni sezon öncesi yine transfer yasağı endişesini taşıyor.

Kaleci Göktuğ Bakırbaş, Stoper, Mustafa Akbaş, sol bek Ufuk Budak, sağ bek Celal Hanalp, ön libero Estrella, ön libero Batuhan Artarslan, Orta saha oyuncusu Sefa Akgün, Sağ kanat oyuncuları Mikhail Rosheuvel, Süleyman Koç’un 30 Haziranda sözleşmeleri sona erecek. Mavi Beyazlı taraftarlar bu futbolcuların yuvada kalıp kalmayacağını merak ediyor.

KOCAELİSPOR'DA KONGRE TEK ADAYLA GEÇİLDİ
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda vekil başkan Recep Durul, seçilmiş başkan oldu. Kongre öncesi dağıtılan aday listede üye olmayan isimlerin bulunduğu iddiası ise krize neden oldu.
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor'da olağanüstü seçimli genel kurul yapıldı. Bin 527 delegenin 381'inin katıldığı kongrede Kocaelispor Kulübü Vekil Başkanı ve başkan adayı Recep Durul, delegelere seslendi. Durul, “Sportif başarının mutlaka olması gerekiyor. Diğer adımların da sağlıklı ilerlemesi için. Sportif başarı için de kurumsal yapı, insan odaklı liyakate dayalı yönetim, futbolun kültürünü ve derinliğini bilen yönetimle doğru yönetim, yönetim becerileri gerekiyor. Takımımızın mühendisliğini elbette Ertuğrul Sağlam yapacak. Ancak futbol bilgisi olan yönetimden ekip de oluşturacağız. Hocamızın kararıyla birlikte en doğru oyuncuyu getireceğiz. Her bölgeye en az 2 oyuncu alacağız ama her bölgeye 4-5 oyuncu almayacağız" dedi.
“Kesinlikle şampiyonluğa oynayan takım kuracağız”
Şampiyonluğa oynayacak takım kurmak istediklerinin altını çizen Recep Durul, "Geçen yıl santrafordan çok çektik. Önce iskeleti; kaleci, stoper, 6-8 numara ve santraforu oluşturacağız. Sonra tamamlayıcı yapıyı kuracağız. İddialı bir ekip kuracağız. Tahir başkanımızla konuştuk; kongre sonrası şampiyonluk kadrosunu kuralım diye sözü aldık. ‘Şampiyon takım kuracağız' söylemi buradan gelmektedir. Bu takım aynı zamanda yarışmacı takım da olacak. Geçen dönem bu hataları yaptık. Belirsizlik olduğu zaman nereye vuracağımız belli değil. Ama hedef koyarsak nereye gideceğimiz belli olur. Kesinlikle şampiyonluğa oynayacak takım kuracağız, lig ne kadar zorlu olursa olsun. Biz Kocaelispor'uz. Transferi ve doğru yönetimiyle şampiyonluğa ulaşacağız. Şansımız şu ki 3 takım şampiyon oluyor. Yani 6'da 1 şansımız var. Geçen yılki hatalar kulübümüzü geri götürdü. Aldığımız kararlar Kocaelispor'un menfaatine olmalı. O dönem benim için gitti. 2 maç daha alsak belki de Süper Lig'deydik. Olmadı. Bunda da hayır vardır. Taraftarımızla kenetlenerek sezon sonu hedefimize ulaşacağız. Zaman zaman doğru, bazen de eksik kararlar alabiliriz. Sonucu görmeden yargıya varamayız. Önce başlayalım, aşamasını görelim, sonra yargılayalım. İstikrardan yanayım. Sabır olmadığı zaman bir şey elde edemezsiniz. Bu süreç de sabır gerektiriyor" ifadelerini kullandı.
“Büyük sponsorluklarımız olacak, sözünü aldık”
Güçlü sponsorluk anlaşmalarına imza atacaklarını dile getiren Durul, "Mali konularda; sağlam sponsorluk anlaşmaları yapacağız. Her ne kadar ülkedeki ekonomi nedeniyle kemer sıkmaya gidilse de Kocaelispor büyük camia. Kocaelispor üzerinden katma değerlerini yükseltmek isteyen kurumlar var, görüşüyoruz. Söz aldığımız firmalar var. Müjdeleyebilirim ki büyük sponsorluklarımız olacak. Bunun yanında Tahir başkanımızın yönlendirmesiyle de güzel sponsorluklar olacak. Mali konuda dikkatli olacağız. Sürdürülebilir yapı kuracağız" diye konuştu.
“Taraftara görev düşüyor”
Taraftarların desteğine ihtiyaçları olduğunu aktaran Durul, "Sadece stadyuma gelerek tezahürat yapmak taraftarlık değildir. Bağlılığıyla, sahadaki mücadeleyi ateşleyerek, takımıyla birlikte oyuna dahil olmasıdır taraftarlık duygusu. Her ne kadar ayrışma olursa da lütfen bu sezon bunları yapmayalım. Taraftarın çocuğu neyse, benim çocuğum da odur. Tribünden atılan su benim de kafama geliyor. Nedense bunları yapıyoruz. Teknik direktör, futbolcular, yöneticiler, herkes hata yapacaktır. 2.1 puan alan takımlar genelde şampiyon oluyor. Bunun için de sabır gerekli. Bu yüzden taraftarımıza da görev düşüyor. Lütfen su ya da başka madde atmayın, ceza almayalım. Cezası, parası neyse ama tribün boş kalıyor. Bu yüzden fair-play ve seyirci davranışlarıyla, tezahürat ve niteliklerle ilgili eğitimler planlıyoruz" dedi.
“Şampiyonluğu Fethiye'de kutlayacağız”
Kocaelispor içine elinden geleni yapacağını vurgulayan Recep Durul, "Uluslararası boyutu düşünerek Kocaelispor'a yakışan büyüklükte hareket etmeliyiz. Hem yönetici, hem taraftar, hem futbolcu. Hepsini bir arada doğru yöneterek Kocaelispor'umuza maksimum fayda sağlamamız gerekiyor. Bu sevda hepimizin. Tüm farklı sesleri tek hale getirmemiz, birleştirmemiz gerekiyor. Bundan sonra inşallah seçilmiş bir başkan olarak Kocaelispor'un kurumsallaşmasını ve tüm branşlarda, tüm aşamalarda başarılı olması, birinci olması için dertleneceğim, inisiyatif alacağım. Kocaelispor içim ne gerekiyorsa yapacağıma söz veriyorum. Hep birlikte Kocaelispor'umuzu yukarıya, şampiyonluklara taşıyacak, Fethiye Caddesi'nde kutlayacağız” sözlerini kaydetti.
Recep Durul'un yönetim, denetim, disiplin ve sicil kurulları
Yönetim Kurulu Asil: Recep Durul, Ahmet Arık, Ahmet Şahin, Bilal Cem Acar, Engin Arat, Fazile Ayşe Özkurt, Gürhan Darcan, Kadir Genç, Kamil Sert, Kani Furkan Kaçar, Orhan Dönmez, Osman Çakır, Rafet Kırgız, Ramazan Daş, Selçuk Kösemen, Serkan Akpolat, Serkan Bozbağ, Serkan Bulut, Veli Başkurt, Yaşar Can Arslan, Zeynel Abidin Akyol
Yönetim Kurulu Yedek: Okan Yıldırım, Mert Kavşut, Tunç Altın, Menderes Kaya, Veysel Köksal, Cengiz Öztürk, Abdullah Parlak, İsmail Ufuk Duvarcı, Mustafa Şener,
Abdülkadir Yılmaz, Mehmet Kördemir, Ahmet Bilgiç, Tarık Gürgen, Murat Seymen, Halil Yüksel, Mehmet Kut, Özcan Çeliktir, Mustafa Ay, Enes Taban, Ekin Akyollu, Orçun Aygül
Denetleme Kurulu Asil: Ali Karaca, Kıvanç Türkmen, Tekin Polat, Özlem Feyzioğlu, Emre Aydınoğlu. Yedekler: Altan Temirtaş, İsmail Demir, Mehmet Fidan, İsmail Kara, Muharrem Çağlayan
Disiplin Kurulu Asil: Abdullah ERyarsoy, İsmail Taş, Vedat Özdenizer, Şenol Çalım, Muzaffer Gürfidan. Yedek: Halit Gedik, Mesut Baki Efe, Tarık Atasu, İbrahim Varol, Yücel Gül.
Sicil Kurulu Asil: Sinan Üner, M.Tamer Solakoğlu, Yusuf Güneş, Muzaffer Kurt, Özcan Özer. Yedekler: Yasin Çıktay, Cemal Uzun, İsmail Özdemir, Atilla Sevilmiş, Erhan Bilek.

BANDIRMASPOR'DA MUSTAFA GÜRSEL DÖNEMİ

- Trendyol 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor, Teknik Direktör Mustafa Gürsel ile sözleşme imzaladı.

Trendyol 1. Lig takımlarından Bandırmaspor'da teknik direktörlük görevine Mustafa Gürsel getirildi. Bandırma ekibinde yapılan genel kurul ile yeni başkan olan Serdar Kuter'in ilk hamlesi teknik direktör oldu. Bordo-beyazlılar, Mustafa Gürsel ile anlaşmaya vardı. 3 yıllık anlaşma sağlanan Gürsel ile imza töreni yapıldı.

PENDİKSPOR, İBRAHİM ÜZÜLMEZ İLE YOLLARINI AYIRDI

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Pendikspor, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Pendikspor'da teknik direktör ayrılığı yaşandı. 29 Şubat 2024'te kırmızı-beyazlılara imza atan Üzülmez, takımın başında 11 Süper Lig maçına çıkarken 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Sezonu 37 puanla 19. sırada tamamlayan İstanbul ekibi, ligde kalmayı başaramadı.

Pendikspor'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Teknik Direktörümüz İbrahim Üzülmez ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kulübümüze katkılarından dolayı İbrahim Üzülmez'e ve teknik ekibine teşekkür eder, kariyerlerinde başarılar dileriz" denildi.

AMED SPORTİF FAALİYETLER'DE ERSUN YANAL DÖNEMİ

Trendyol 1. Lig'e yükselen Amed Sportif Faaliyetler, teknik direktörlük için Ersun Yanal ile her konuda anlaştı.

Amed Sportif Faaliyetler Başkanı Aziz Elaldı, Başkan Vekili Barın Durmaz ve Futbol Şube Sorumlusu Şefik Özdil, Ersun Yanal ile İzmir’de iki gün süren görüşmeler sonucunda el sıkıştı. Amedspor’un 11 Haziran Salı günü yapılacak genel kurulunun ardından Yanal ile bir yıllık sözleşme imzalanacak.

Yanal’ın Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Eskişehirspor’da temellerini attığı devrimin Fenerbahçe, Trabzonspor ve A Milli Takım’da da devam ettiğini vurgulayan Başkan Elaldı: “Yanal Takımı kavramının altında savunma yapmayan, yaptıran bir futbol anlayışı hakimdir. Türk futbolunu analiz, performans, GPS, beslenme ve mental destek gibi kavramlarla tanıştıran, genç teknik adamların ve gençlerin önünde dev kapılar açan Yanal’ın felsefesini her zaman takdir ediyoruz. Elde ettiği başarılar, kazandığı kupalar, yetiştirdiği genç yıldızlar ve antrenörlerle futbolumuzda çok ayrı bir konuma sahip Yanal ile çıkacağımız yolculuk için çok heyecanlıyız” dedi.

Amedspor’un 1. Lig’deki ilk yılında lige heyecan katacağını belirten Yanal ise, “Futbol, hepimizin ortak duygusu, ortak coşkusu, ortak heyecanı. Türkiye bir futbol ülkesi ve hepimizin daha iyi futbol felsefesine ulaşması için el ele vermesi gerekiyor. Amedspor ile başlayacağımız yolculuğun her dakikası bu açıdan çok önemli ve değerli” diye konuştu.

GENÇ: "SEZON BAŞINDA BIRAKIYORUZ DİYE ÇOCUKLARIMA SÖZ VERDİM”

Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç, Trendyol 1. Lig sezonunu değerlendirerek yeni sezonda kulüp başkanlığını bırakacağını söyleyerek, "Çıksak da çıkmasak da bırakıyoruz diye söylemiştik. Yaklaşık son 9 senedir bu kulüpte görev alıyorum. Biraz ailemize vakit ayırmamız lazım o yüzden çocuklarıma söz verdim" dedi.

Trendyol 1. Lig'in Play-off finalinde Bodrumspor’a 3-1 mağlup olan Sakaryaspor’un Kulüp Başkanı Cumhur Genç, sezonu değerlendirerek takımın mali verilerini açıkladı. Genç, aynı zamanda sezon başında aldığı karar neticesinde kulüp başkanlığını da bırakacağını söyledi. Sezonu değerlendiren Genç, “Hedefimiz şampiyonluk olarak sezona başlamıştık. Sezon içinde inişlerimiz, çıkışlarımız, çalkantılı dönemlerimiz oldu. Yaşamış olduğumuz talihsiz sakatlıklar, özellikle santrafor mevkinde yaşamış olduğumuz alternatifsizlik bizi direkt birinci olarak değil ama yine de hedefimiz olan finale kadar taşıdı. Ama final maçları biliyorsunuz, bu şehrin alın yazısında hep var. O günkü iyi oyundan daha çok biraz da şansı ve nasip kalıyor, bizim nasibimiz değilmiş. Final maçıyla ilgili söyleyeceğim; çok da beklediğimiz oyunu da belki oyun gücü olarak oynayamadık ama en azından maçı 10 kişi de olsak uzatmalara kadar götürdük. Yine duran toptan ummadığımız bir anda yediğimiz bir gol, arkasından gelen gol ile işimiz daha da zorlaştı. İstediğimiz, herkesin beklediği, herkesin özlemle şehre gelmesini beklediği, tüm şehrin ilk kez belki de bu kadar kenetlendiği o kupayı bu şehre getiremedik. Üzgünüz, futbolcular üzgün ama nasip olmadı. Çok isterdik, beceremedik diyelim” dedi.

“Koca şehrin Sakaryaspor’u sahipsiz bırakacağına inanmıyorum”

Yeşil-siyahlı takımın Süper Lig’e çıkması durumunda takıma Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in ve iş insanı Cem Gün’ün talip olduğunu belirten Genç, takımın üst lige yükselmediği için bu kişilerden herhangi bir talebin gelmediğini aktardı. Genç, “Bu sene bizim son senemiz. Çıksak da çıkmasak da bırakıyoruz diye söylemiştik. Zaten bunu finalden öncede herkes biliyordu. Gönlümüz isterdi ki birincilik şampiyonluğundan sonra ikinci şampiyonluğu da yaşayarak bırakalım. Ama nasip olmadı, yapamadık. Yaklaşık ben son 9 senedir bu kulüpte bir fiil görev alıyorum. Hafta sonları deplasmanlardayız, kamplardayız. Biraz ailemize vakit ayırmamız lazım o yüzden ben sezon başında çocuklarıma söz verdim. Büyük kızım üniversiteye 3’e, öteki üniversiteye başlayacak. Bu sene son senemiz bırakıyorum dedim. Babalar sözünü tutar, sözümü tutacağım yani. Koca şehrin Sakaryaspor’u sahipsiz bırakacağına inanmıyorum. Süper Lig'e çıksak iki tane başkan adayı vardı. Seyfettin Selim ve Cem Gün olarak iki tane başkan adayı kulübe talipti. Gerekli görüşmeleri yaptık. Ama şu an Trendyol 1. Lig'i olunca şu an için bana ulaşan hiç kimse yok” diye konuştu.

“Sakaryaspor borçsuz olarak yoluna devam ediyor”

Takımın mali durumunu açıklayan Genç, “Şu an Sakaryaspor'daki hiçbir yerli oyuncunun maç başı ve maaş alacağı yok. Sadece dediğim gibi yabancıların ayın 15-20 arası ödediğimiz bir maaşı var o da 150 bin Euro falan yapıyor. Ama bizim transfer engel dosyamız 15 milyon 500 gibi bir rakam. Kulübün borcu bu kadar Eskişehirspor'un 1 milyar gibi Malatyaspor'un 700-800 milyonların konuşulduğu bir yerde Sakaryaspor borçsuz olarak yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu.

 
Kurbanlıklarla yurda dağılıyorlar
 
Çevrimli Şehitleri gözyaşlarıyla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ataspor’u atlı cirit ilgi odağı
Anadolu'da “Atasporu” olarak ifade edilen ve dört mevsim oynanan cirit ...
Erzurumspor’da transfer gündemi
Erzurumspor’da yeni sezon öncesi transfer beklentileri gündem oluşturuyor.
Orhan Ovacıklı ‘Erzurumspor’ dedi
Erzurumspor’un efsaneleri arasına giren Orhan Ovacıklı bu sezon da mavi ...
 
Erzurumspor’da Kutlu sevinci
*ERZURUM GAZETESİ SPOR SERVİSİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurumspor Teknik Direktör ...
‘Her daim hayırla yâd edeceğiz’
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, spor dünyasında "tüm zamanların en iyisi" ...
TFF Ligler ile ZTK ‘yı tescil etti
2023-2024 Sezonu Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ile ZTK Tescil edildi.
 
Erzurumspor Lig İstatistikleri açıklandı
*ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - TRENDYOL 1’inci Ligde sezonda en fazla ...
Kayakla Atlama Milli Takımı Erzurum’da
Erzurum’da Kayakla Atlama Kuleleri kampüsünde yer alan K-20 ve K-40 rampalarında ...
Sönmez: ‘Başarılarımızı artırarak sürdüreceğiz’
Boks Milli Takımının başına Gürkan Sönmez’in getirilmesi Erzurum’da ve camiada sevinçle karşılandı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri