Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SPOR
12 Temmuz 2012 Perşembe - 02:00

Taraftar Yula'ya cevap verdi

Spor yazarı Selçuk Yula’nın bugün yayımlanan ‘Artık şartlar eşit’ başlıklı yazısında, Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanmasına yönelik eleştirisi tepki topladı.

Taraftar Yula ya cevap verdi

Spor  yazarı Selçuk Yula’nın bugün yayımlanan ‘Artık şartlar eşit’ başlıklı yazısında, Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanmasına yönelik  eleştirisi tepki topladı.
ERZURUM OLGUNLUKTA İSTANBUL’UN ÖNÜNDE
Yazısında, FB-GS maçlarının olaylara açık karşılaşmalar olduğu, Erzurum’da da taraftarlar arasında tartışma yaşanabileceğini vurgulayan Yula’nın, Yahu ver Olimpiyat'a, iki İstanbul takım oynasın, bitsin’ vurgusunu değerlendiren taraftarlar, Erzurum’un sportif olgunluk bakımından İstanbul’un önünde olduğunu, ilde emniyet güçlerinin çıkması muhtemel taraftar kavgalarına izin vermeyeceğini belirterek, Yula’nın Erzurum’u tanımadığını, bu sebeple de böyle bir yanlış tespitte bulunduğunu öne sürdüler.
GEL DADAŞ OLGUNLUĞUNU GÖR…
Erzurum’da, her FB-GS karşılaşması sonunda kazanan takım taraftarlarının sevinç gösterisi yaptığını, bu durumu kaybeden takım taraftarlarının ise her zaman olgunlukla karşıladığını ifade eden Erzurumlu GS ve FB taraftarları, “Erzurum akıl şehri. Taşkınlıkların ve kavgaların değil, dadaşça efendilik ve centilmenliğin sergilendiği şehir. Hayatında hiç Erzurum’a gelmemiş olan yazarın Erzurumluyu tanımaması normal, fakat tespitleri oldukça yanlış’ şeklinde değerlendirmede bulundular.
Futbolun artık yalnızca bir spor alanı değil aynı zamanda bir gösteri sektörü olduğunun da altını çizen taraftarlar, büyük takımların Anadolu’da taraftarlarla buluşmasının hem Türkiye’de futbol mantalitesinin gelişmesine katkı sağlayacağını, hem de sportif olgunluğun yaygınlaşmasına zemin oluşturacağını kaydettiler.
TARAFTAR KİTLESİ AZALIR
Futbol’un yalnızca İstanbul’da oynanır, Anadolu’nun taşrasında seyredilir bir olgu olmadığını Yula’ya hatırlatan taraftarlar bu tip etkinliklerin Türk futboluna kaynak oluşturmak bakımından gençleri özendireceğini, FB ve GS gibi takımlara yeni bir sempati kanalı oluşturacağını vurguladılar.
SEMPATİ BAĞLARI KOPAR
Büyük takımların Anadolu kentlerinde gerçekleştirecekleri böylesi etkinliklerin ekonomik manada da büyük önem taşıdığını söyleyen taraftarlar, “Yula’nın dediği gibi eğer İstanbul kulüpleri Erzurum gibi Anadolu’nun kilit şehirlerinde karşılaşma yapmaktan geri kalırsa, bu büyük takımların Anadolu’daki taraftar kitlelerinin de azalmasına yol açar. Futbola ilgi azalır, büyük kulüplerin taraftar sayısı da düşer. Yula’nın söylediği gibi büyük takımların karşılaşmaları ‘ver Olimpiyat'a, iki İstanbul takım oynasın, bitsin’ anlayışıyla İstanbul’a hapsedilecekse bu Anadolu’da futboldan ve büyük takımlara karşı duyulan sempatiden kopmalara yol açar ” tespitinde bulundular.
Erzurum Emniyetinin bu tip organizasyonlarda gerekli güvenlik ortamını her zaman sağladığını, Erzurum’da bugüne dek sportif kavgaların yaşanmadığını kaydeden taraftarlar, Yula’yı Erzurum’a davet ederek, dadaş olgunluğunu Erzurum’a gelerek gözlemlemesini istediler.
YULA’NIN YAZISI
Fotomaç yazarı Selçuk Yula ‘Artık şartlar eşit’ başlıklı yazısını son bölümünde şunları kaydetmişti:
‘Bir kez daha düşünün’
Almanya ve Avusturya'da F.Bahçe ile G.Saray'ın maç yapmasını yasaklıyorlar. Buna ses çıkaramıyoruz. Biraz ayıp oluyor. O ayrı konu, tartışılır. Ama şu da var. Neden istemiyorlar? Çok basit çünkü sıkıntı yaşayacaklarını biliyorlar. Olaylara açık maçlar. Peki biz ne yapıyoruz? Süper Kupa finalini Erzurum'a taşıyoruz. Elalemin gördüğünü göremiyoruz. Yahu ver Olimpiyat'a, iki İstanbul takım oynasın, bitsin. Yüzlerce kilometrelik yolda birbirleriyle her an sıcak temas kurabilecek binlerce F.Bahçeli ve G.Saraylı. Umarım hiçbir şey olmaz. Ama bir kişinin bile burnu kanasa bu sorumluluğu kim alacak? Şu işi bir daha düşünmekte yarar yok mu Allah aşkına?”

 
MTTB Erzurum’da buluştu
 
'Erzurum'da insanın kanı yenileniyor'
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gurbet 20 Temmuz 2012 Cuma 15:48

bu selçuk gibi sonradan görme,kafası sadece topa çalışan,tv ekranlarında bile konuşturulmayan,torpille biryerlere gelmeye çalışan bu adamın özelliklerini sıraladım sanırım.o zaten ne yazacakki,ama tavsiyem erzuruma gelsin,insan görsün.çünki insan görmeye görmeye insanlıktan uzaklaşıyorlar.belkide onun için hayırlısı bu olduğu için burya gelmek zorunda kalacak.(insanlıktan nasiplenmek için).dadaşlar o gün olay çıkmasına müsade etmeyelim.eskiden şöhretin yolu erzurumdan geçerdi.o günleri bu zihniyetlere hatırlatalım.birazda oçuç sıkmıştı yazdım işte.herkese selam.

Yorumu oyla      6      4  
haktan umut 13 Temmuz 2012 Cuma 14:38

adam doğru söylemiş. oturun kahvede seyredin, gerçi siz kahvede bile kavga ediyorsunuz.

Yorumu oyla      6      4  
13 Temmuz 2012 Cuma 11:05

**sen kimsin erzuruma dil uzatıyosun **milli takımda oynadığın ve 8.0 lık yenilgilerde bizim yüzümüzü yere baktırdığın günleri ne çabuk unuttun.türkiyede kale olmuş tarihe adını altın harflerle yazdırmış erzurumu yazarken dikkatli ol akıllı ol ** senin demenle hemen değişirler olimpiyat stadına alırlar final maçını.***

Yorumu oyla      6      4  
HÜSEYİN GÜLER 13 Temmuz 2012 Cuma 10:36

BEN HERHANGİ BİR TAKIM TARAFTARI DEĞİLİM...SADECE BENİM İÇİN ERZURUMSPOR ÖNEMLİ AMA SELÇUK YULA DENEN GERİ GÖRÜŞLÜ SÖZDE YAZARA CEVAP VERMEK DOĞRU OLMAZ GEREKTE YOK..GELSİN DADAŞIN MERTLİĞİNİ YÜREKLİLİĞİNİ MİSAFİR PERVERLİĞİNİ GÖRSÜN YAŞASIN TATSIN HAVAMIZI ONDAN SONRA KARARINI VERSİN.. EMİNİM BİR ÖZÜR BORCU OLACAKTIR TABİ YÜREKLİ İSE O ÖZRÜ DİLER....

Yorumu oyla      6      4  
jübile 12 Temmuz 2012 Perşembe 22:22

Jübile yaptığı maçı unuttu galiba.

Yorumu oyla      6      4  
TAMTÜRK 12 Temmuz 2012 Perşembe 19:51

FENERBAHÇE TARAFTARIYIM BU KOCA CAMİA ***SAGDUYU VE EFENDİLİKLE KRALLAR GİBİ BU MAÇI İZLER VE BIRAKIN ÜLKEMİZİ DÜNYAYA CENTİLMENLİK DERSİ VERİR

Yorumu oyla      6      4  
okan atak 12 Temmuz 2012 Perşembe 13:43

Adam napsın kardeşim yıllardır Süper ligi geçtim bank asyada bile takımımız yokk kimsenin Erzurumdaki futbol sevgisinden Erzurumdaki stadyumdan haberi yokki.Adam nabsın?

Yorumu oyla      6      4  
beyköylüü 12 Temmuz 2012 Perşembe 13:41

Selcuk yula ERzuruma hiç gelmemişki geçtim erzurumu ankaranın doğusuna hiç geçmemişki Erzurumu da bi bingöl muş felan zannediyor heralde kendini cok bilmiş zannediyor ama bi gram kulturu yok.Bilmiyorki Erzurum koca olimpiyatı basarıyla gerçekleştirmişş Türkiyenın 16 buyuk sehrinden biri ve insanı Türkiyenın en sıcak insanıdır.İnşallah maça gelir.

Yorumu oyla      6      4  
yavuz gümüşenek 12 Temmuz 2012 Perşembe 11:02

bu selçuk yulaya bihatırlatma bu adam jübile yapmak için takım bulamadı imdadına erzurumspor yetişti hatırlatırım.

Yorumu oyla      6      4  
murathan 12 Temmuz 2012 Perşembe 10:01

alper haklısın ben de Gsliyim. Bunlar beyaz Türkler sivastan sonrasını memeleket toprağı görmeyen insanınını da insandan saymayan (kendisinin insanlığı sadece görüntü itibariyle benziyor) doğunun gelişmesini kendi kast sisiteini bölmek paylaşmak istemeyen, değil spor alanında ekonomik sosyal eğitim altyapı hizmeti olarak bir kaldırım taşını bile çoook gören bencil, egoist, tahammülsüz... zihniyetler. Bizim memleket sevdamız birliğimiz ve beraberliğimiz bunların üzerinde olabilse keşkee daha neler olur. Yıllar önce fatih terimin milyon dolarlık futbolcum buzlu zeminde mi oynacak sözü hala kulaklarımda(1.ligde oynadığı yıl ERZURUMUN). Bu mmemeleketin sınırları Batı da meriçten Selimiyeden; doğu da Arastan Ağrıdan Palandökendene.... kadar uzanır heyyyyy beyaz efendiiii. açta kulağını duy dinlee yulaaaaaa. Atlama kulelerinin ihtişamı bile seni ürkütmeye yetiyorr.... Orada olacaz ve hiçbir sorun da çıkmayacak inşallahh...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görme engelliler Erzurum kampında
Erzurum, bugünlerde bir çok ülke ile Türkiye’de çeşitli branşların Milli ...
B.Belediyesispor kongresi tamamlandı
Erzurum Büyükşehir Belediye Spor’un yeni başkanı ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın oldu.
Futbol Köyü’nde ödül gecesi
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Erzurum’da ikinci kez yapılan Futbol Köyü Projesi tamamlandı.
 
Tayland’a madalya için gidecekler
Boks Genç Milli Takım Aday Kadrosu Hazırlık kampına Erzurum’da start verdi.
GAP’ta ikinci olduk
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ...
İsim istişaresinde sonuç çıkmadı
Başkan Küçükler,“ Biz buraya birinci olarak Erzurum Büyükşehir Belediye ...
 
Süper Kupa Finali 12 Ağustos’ta
2011-2012 sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat ...
Büyükşehir Erzurumspor mu olacak?
Büyükşehir Belediyespor’a yol haritası oluşturmak amacıyla, kulüp yönetimi ...
Karatede 17 madalya
Erzurumlu karateciler Gümüşhane’de madalyalara ambargo koydu.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri