Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
30 Haziran 2011 Perşembe - 09:20

Tarımda olumlu süreç

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 59 milyon lira olarak belirlediği satış hedefine ulaşma yolunda önemli bir adım attı. TKK Bölge Birliği Müdürlüğü, Yılın 5,5 aylık döneminde gerçekleştirdiği 25 milyon liralık satış işlemiyle, yılsonu hedefini tutturmaya artık kesin gözüyle bakıyor.

Tarımda olumlu süreç

ERZURUM(GHA) – Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 59 milyon lira olarak belirlediği satış hedefine ulaşma yolunda önemli bir adım attı. TKK Bölge Birliği Müdürlüğü, Yılın 5,5 aylık döneminde gerçekleştirdiği 25 milyon liralık satış işlemiyle, yılsonu hedefini tutturmaya artık kesin gözüyle bakıyor.
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Köksal Ejder, 2011 yılının ilk yarısında yapılan satışlarla ilgili olarak bilgiler verdi. TKK Erzurum Bölge Birliği olarak, yılsonu satış hedefini 59 milyon lira olarak belirlediklerine dikkati çeken Ejder, “İçinde bulunduğumuz 2011 yılının 165 günlük bölümü itibariyle gerçekleştirdiğimiz satış tutarının 25 milyon lirayı bulmuş olması, yılsonu hedefimizi yakalayacağımı gösteriyor.” dedi.
Bölge birliğinin çalışma alanı içerisinde bulunan Erzurum, Kars, Ağrı; Ardahan ve Iğdır illerindeki 48 birim kooperatife 30 bin 400 kayıtlı 22 bin 800 faal ortağa toplam 125 personelle hizmet verdiklerini kaydeden Ejder; “ 2011 yılı içerisinde çiftçilerimizin üretime yönelik ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda; kaliteden ödün vermemek kaydıyla kimyevi gübre, karma hayvan yemi, ithal kömür, tarımsal motorin, canlı hayvan, tohumluk, zirai alet makine, zirai ilaç ile diğer tüketim maddelerinden tedarik edilerek toplamda 25 milyon liralık satış yaptık. 2011 yılı satış hedefimizin 59 milyon lira olduğu dikkate alındığında, yılın ilk 165 günlük periyodunda 25 milyon liralık satışın yapılması, yılsonu hedefimizi gerçekleşeceğimizi göstermektedir.” diye konuştu.
ORTAKLARA DAĞITILAN KREDİLERİN GERİ DÖNÜŞ ORANI YÜZDE 95’LERDE… 
Bu satışların peşin veya kredili olarak gerçekleştirildiğinin altını çizen Ejder, “Kredili olarak alanlar için yıllık yüzde 0 ile yüzde 5 arasındaki faiz oranlarıyla ortakların ihtiyaçları mümkün olduğunca karşılanmıştır. 2011 yılı kredi hedefimiz 56 milyon liradır ve bunun şu ana kadar 28 milyon lirası kullandırılmıştır. Şu anda ikrazat bakiyemiz 84 milyon 600 bin liradır. Bunun 36 milyon 750 bin lirası işletme, 26 milyon 250 bin lirası yatırım, kalan kısmı da, vadesi geçen kredilerden oluşmaktadır. Önceki yıllarda bölgenin en büyük sorunu olan vadesi geçen kredilerden 2004 yılı öncesine ait olanlardan 50 milyon lira, son 3 yıl içerisinde tahsil edilerek yine ihtiyacı olan ama geri dönüş garantisi olan ortaklarımıza kredi olarak verilmiştir. Son 5 yılda kullanılan kredilerin geri dönüş oranı ise, yüzde 95 in üzerindedir.” şeklinde konuştu.  
TKK ERZURUM BÖLGE BİRLİĞİ HAYVANCILIK İÇİN DE SEFERBER OLDU…
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Ejder, ayrıca yöre için büyük öneme sahip ve vazgeçilmezi olan hayvancılık konusunda da, tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, bin 327 adet gebe düve ve 2 bin 828 adet küçükbaş tedarik ederek, ortaklara büyük çoğunluğu yüzde 0 faizli ve 5 yıllık kredili olarak verildiğini dile getirdi. Ejder, “Bu amaçla Erzurum’da bulunan hayvan toplama merkezimizde halen 80 adet gebe düve bulunmakta olup, bunlarda ihtiyacı olan ortaklarımıza kredili olarak verilmeye devam edilmektedir” dedi.

 
İstihdama’’Güvenli’ yaklaşım
 
Örnek anneden, örnek girişim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstihdama’’Güvenli’ yaklaşım
Türkiye ekonomisinin ana sorunu haline gelen işsizlik problemine çözüm ...
Şeker fabrikasından taşınmaz ihalesi
Türkiye Şeker Fabrikaları A Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. 'nin mülkiyetine ...
TÜMSİAD’dan Makedonya çıkarması
TÜMSİAD'lı İş Adamlarından Kosova’dan sonra Makedonya’ya çıkarma yaptılar. ...
 
Göç sorununa kararlı yaklaşım
Palandöken İlçe Kaymakamı Esmer, hazırladıkları projelerle köyden kente ...
Anadolu Zirvesi'ne doğru..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca ikincisi gerçekleştirilecek olan ...
ETB'den besicilik yatırımı
Erzurum Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilecek olan Modern Hayvan ...
 
'Organik Sınav'da tam not
Erzurum’daki çiftçiler, organik tarım denetimlerinden yüz akıyla çıktılar. ...
Matbaacılar Odası’ndan rayiç tepkisi
Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, Elektrikçiler ve Otel Kahveciler ...
Çiftçi kadınlara ekipman desteği
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü’nce 29 Haziran 2011 tarihinde Horasan ilçesine ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri