Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
23 Haziran 2011 Perşembe - 00:01

Tarımsal üretimde kalite süreci

Tarım İl Müdürü Altun, düzenlediği basın toplantısında Erzurum'un tarımsal ve hayvansal üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altun, hayvancılık sektöründe son yıllarda yapılan iyileştirmelerin sonuç vermeye başladığını kaydetti. Tarım İl Müdürü Altun, ildeki kaliteli hayvan sayısının nitelik ve sayı olarak artış gösterdiğini kaydetti.

Tarımsal üretimde kalite süreci

ERZURUM - CİHAN
Erzurum İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, geçen yıl ildeki besici ve çiftçilerin 118 bin büyükbaş ve 140 bin küçükbaş hayvanı batıdaki illere sattığını açıkladı.
Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, düzenlediği basın toplantısında Erzurum'un tarımsal ve hayvansal üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altun, hayvancılık sektöründe son yıllarda yapılan iyileştirmelerin sonuç vermeye başladığını kaydetti. Tarım İl Müdürü Altun, ildeki kaliteli hayvan sayısının nitelik ve sayı olarak artış gösterdiğini kaydetti.
ALTUN’UN AÇIKLAMASI
Altun, geçen yıl Erzurum'dan başta İstanbul olmak üzere batı illerine 118 bin büyükbaş ve 140 bin küçükbaş hayvan satışı gerçekleştirildiğini ifade etti. Altun, söz konusu satışlardan ise şehre önemli bir ekonomik girdiğinin sağlandığına işaret ederek, "İlimizde büyük ve küçükbaş hayvan sayısı ve veriminde gözle görülebilir artış yaşanmaya başlandı. İl olarak 118 bin büyükbaş hayvanı 81 ilimize gönderdik. Bu büyük bir rakam, koyun olarak da 140 bin koyunu il dışına sevk ettik. Ülkenin kırmızı et ihtiyacını önemli ölçüde Erzurum karşılıyor. Çağ kebapçılar Urfa’dan, Balıkesir'den ucuz olduğu için koyun alıyor. Bazı kesimler bunu ajite ediliyor. Yılda 15-20 bin küçükbaş hayvan gelsin şehrimize, ülke içinde bir ticaret bu. Ancak biz bunun en az 10 katını başka illere gönderiyoruz." dedi.
 HAYVAN SAYIMIZ ARTTI
    İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, yerli büyük ve küçükbaş hayvan ırkının ıslah edildiğini, bunun et ve süt üretimine olumlu yansıdığını ifade etti. Altun, önceki yıl 532 bin olan büyükbaş hayvan sayısının 538 bine, 402 bin olan koyun sayısının ise yüzde 23 artışla 492 bine ulaştığını belirtti. Altun, Erzurum'da tarım ve hayvancılıktan elde edilen Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) oranının da 22,9'a ulaştığını dile getirdi. İl genelinde 36 bin çiftçi bulunduğunu hatırlatan Altun, bu kesime verilen hibe ve kredi desteklerinin ise küçümsenmeyecek kadar büyük olduğuna dikkat çekerek, "Çiftçilerimize, kooperatiflere her türlü desteği veriyoruz. Bunun sonucunda da tarımsal ve hayvansal üretimimizde belirgin artış yaşanmaya başladı. Bankalardan kullanılan kredi miktarının artması da tarım ve hayvancılığın üretim konusundaki verimliliği göstermesi açısından çok önemli bir gelişme." şeklinde konuştu.
ÇİFTÇİYE TARIM SİGORTASI POLİÇESİ
Erzurum İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, il genelinde 2 bin 309 çiftçiye tarım sigortası poliçesinin kesildiğini söyledi. Hizmet binasında basın toplantısı düzenleyerek Erzurum tarımıyla ilgili bilgiler veren Altun, “İl genelinde 2 bin 309 çiftçimize tarım sigortası poliçesi kesildi. Çiftçimizin 70 yıllık rüyası gerçekleşti” dedi. Altun, “Erzurum hayvancılıkta uzun dönemdir ilk sırada yer alan bir ilimiz. Bugün itibariyle de bu böyle. Hayvan hastalıklarıyla yoğun mücadelemiz devam ediyor. Koruyucu aşılar yapıyoruz. Erzurum genelinde 8,5 milyon hayvanı aşıladık” diye konuştu. Öte yandan il genelinde gıda kontrollerini sürdürdüklerini ifade eden Altun, “Erzurum’da 6 bin 200 gıda denetimden geçirildi. Alo 174 ihbar hattına çok sayıda ihbar geliyor ve bizde gerekeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 
Güvenlik Danışma Kurulu toplandı
 
İŞKUR mesleki eğitime yoğunlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emek köylüden, para devletten
Erzurum'da, hayvan yeminde önemli yer tutan silajlık Mısır ekiminin yaygınlaştırılması ...
Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylığı
Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları’ (BAKK) programı kapsamında mikro ...
Ova'da 'Kaymak' tehditi
Prof. Dr. Öztaş, “Erzurum Ovası’ndaki bitkisel üretim alanlarında ‘kaymak ...
 
Ziraat Fakültesi üreticiyi sevindirdi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum’da tarımsal üretimde verim ...
Meyve üreticilerine Ar-Ge desteği
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde, ılıman ...
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri