Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
12 Aralık 2012 Çarşamba - 15:53

Tecavüze 38 yıl hapis cezası

Erzurum’da bir hayat kadınına otomobilde tehditle tecavüz ettikleri iddia edilen iki kişi, toplam 38 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tecavüze 38 yıl hapis cezası

ERZURUM (İHA) – Erzurum’da bir hayat kadınına otomobilde tehditle tecavüz ettikleri iddia edilen iki kişi, toplam 38 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.
19 Mayıs 2011 günü para karşılığı fuhuş yaparak para kazanan S.A.’ya otomobil ve kaporta dükkanında tehditle tecavüz ettiği ileri sürülen Fırat H. (31) ile Mahmut D. (29), tutuklu yargılandıkları Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Nitelikli Cinsel Saldırı ve Kişiyi Hürriyet’inden yoksun kılma’ suçlarından 38 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İddiaya göre, Sanayi semtindeki Mahmut D.’nin kaporta dükkanına hayat kadınını götüren Fırat H. ile Mahmut D., “Kafana sıkarız, sen bizim anamız, bacımızsın, bizden sana zarar gelmez” tehdidinde bulundu. Bu sırada Fırat H., Mahmut D.’yi yalnız bıraktı. Mahmut D. burada S.A.’ya tecavüz etti.
İkinci tecavüz olayında ise S.A., Hilal Kent semtindeki boş bir araziye götürüldü. Fırat H., Mahmut D.’yi sigara alma bahanesiyle gönderdikten sonra S.A.’yı otomobilden indirip şiddet uygulayarak tecavüz etti.
Hayat kadını S.A.’nın şikayetçi olması üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatarak zanlıları gözaltına aldı. Fırat H. ile Mahmut D.’den kan ve sperm örnekleri incelenmek üzere Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Laboratuvarda, hayat kadını üzerindeki sperm örneklerinin Fırat H. ve Mahmut D.’ye ait olduğu yönünde DNA raporu verildi.
Hayat kadını S.A.’ya Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Adli Tıp Dalı Başkanlığı tarafından da ‘cinsel saldırı’ sonucunda ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verildi.
Hayat kadını S.A.’nın para karşılığı kendileriyle birden fazla ilişkiye girdiğini söyleyen tutuklu sanık Fırat H., “Hayat kadını arkadaşımız bizimle daha önceden birden fazla cinsel ilişkiye girdi. Arkadaşımız Mahmut’un iş yerine defalarca gelerek para karşılığı fuhuş yapmıştır. Peçetedeki meni izleri kesinlikle bana ait değildir. Ben zorla tehdit ederek, tecavüz etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Fırat H.’yi TCK’nin 102-2 maddesi kapsamında ‘Tehdit, Nitelikli Cinsel Saldırı ve Kişiyi Hürriyet’inden yoksun kılma’ suçlarından 20 yıl 7 ay 25 gün, tutuksuz yargılanan ve karar duruşmasına katılmayan Mahmut D.’yi ise 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Mahkemeye katılmayan tutuksuz sanık Mahmut D. hakkında ise verilen hapis cezası nedeniyle hakkında gıyabi tevkif kararı çıkarıldı.
 

 
Erozyonla mücadelede kararlılık
 
12 aralık 2012 12:12….
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolandırıcaların oyununa gelmeyin...!
Erzurum'da bilgisayar üzerinde virüs gönderilerek vatandaşların dolandırılmaya ...
Unutulan mum ev yaktı
Yakutiye ilçesine bağlı Gölbaşı semtinde elektriklerin kesilmesinin ardından ...
Maskeli hırsız asker çıktı
Erzurum’da eğitim gördüğü dershaneden çıkan genç, kar maskeli şahıs tarafından ...
 
36 bin paket sigara yakalandı
Erzurum’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ...
Mazot hırsızları tutuklandı
Erzurum’da araçtan mazot çaldıkları öne sürülen ve polisin kovalaması ...
Oltu’da trafik kazası: 2 ölü
Oltu ilçesinde yolcu otobüsü ile pikabın çarpışması sonucu meydana gelen ...
 
Adliyede şahitlere saldırı
Erzurum Adliyesi'nde bugün 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ‘hırsızlık ve ...
Polis, tartışmaya müdahale etti
Erzurum’da Cumhuriyet iş merkezinde sigara içenlere idari para cezası ...
Hastanede cüzdanı çalındı
Erzurum’da İ.B. isimli şahıs tedavi gördüğü hastanede duşa girdiği sırada ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri