Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EĞİTİM
18 Aralık 2023 Pazartesi - 03:15

Tekin’den Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin, "Öğretmen arkadaşlarımızın problemleri, itibarı ve çalışma koşulları açısından da yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi bir düzenleme ama eksik” dedi.

Tekin’den Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin, "Öğretmen arkadaşlarımızın problemleri, itibarı ve çalışma koşulları açısından da yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi bir düzenleme ama eksik” dedi.
Eğitim Bir-Sen (Eğitim Birliği Sendikası) tarafından 7’ncisi düzenlenen 'Eğitim' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması ile 6’ncısı düzenlenen Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni, düzenlendi. Memur-Sen (Memur Sendikaları Konfederasyonu) Genel Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin’in yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile öğretmen ve sanatçılar katıldı.
“28 Şubat döneminden dahi daha kaotik ve problemli bir süreçti”
Bakan Yusuf Tekin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin eğitimde önemli yollar kat ettiğini söyledi. Eğitimde çok zor zamanları atlattıklarını belirten Tekin, “2013 ile 2018 yılları, Türk siyasal hayatının ve Türkiye’deki eğitim ve öğretim sektörünün yaşadığı en sıkıntılı dönemlerden bir tanesi. 28 Şubat döneminden dahi daha kaotik ve problemli bir süreçti çünkü bu süreçte etrafınızdaki insanlar dost görünümlü sizinle aynı idealleri paylaştığı görüntülerle karşınıza çıkıp sonra da itibar suikastından tutun aklınıza gelebilecek her türlü fenalıkların yapıldığı bir dönemde çalıştık” ifadelerine yer verdi.
Söz konusu kaotik dönemi salonda bulunan çalışma arkadaşlarıyla atlattıklarının altını çizen Bakan Tekin, “O zorlu süreci birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla birlikte yürütmüştük. Dolayısıyla onların çoğunluğu bu salonda ve ben hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Öğretmenlik meslek kanunu iyi bir düzenleme ama eksik”
Bakan Tekin, mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin ise düzenleme gerektiğini dile getirerek, “Mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu, öğretmen arkadaşlarımızın problemleri, itibarı ve çalışma koşulları açısından da yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi bir düzenleme ama eksik. Anayasa mahkemesinin iptal kararını da göz önünde bulundurarak daha kapsayıcı ve sorunları çözücü bir metnin hazırlanacağını ümit ediyorum. Biz kendi adımıza böyle bir hazırlığın içerisindeyiz. Yakın bir zamanda kamuoyu ile de paylaşabiliriz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Bakan Tekin, müfredat değişikliğine de işaret etti. Müfredatın sürekli güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, günümüzde her şeyin sürekli değiştiğini ve buna ayak uydurulması gerektiğini açıkladı.
“Bu yaklaşık 10 yıllık bir süreç”
Değişim ders materyallerine eklenmediği durumda MEB’in saygınlığının azalacağına dikkati çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bizimki bir revizyon değil ciddi anlamda müfredat değişimi. Ana paradigmadan tutun bize ait bizim değerlerimiz ile inşa edilmiş bizim referanslarımız ışığında oluşturulmuş bir eğitim sürecini yaşadığımız bir süreç. Bunun çalışmalarına dün başlamadık, bu yaklaşık 10 yıllık bir süreç” açıklamalarında bulundu.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise yaptığı konuşmada, 7 Ekim’den günümüze Gazze’de yüzyılın yıkımı ve soykırımı olduğunu söyledi. İsrail’in tarihte görülmemiş bir barbarlık yaptığını vurgulayan Yalçın, “Savaş ortamında dahi koruma altında olan okulları, ibadethaneleri hastaneleri, her şeyi hedef alıyor ve soykırım uyguluyor. Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki binalar dahi neredeyse tümü bombalanmış durumda. Bir korkunç vahşet yaşanıyor. Sözün tükendiği noktadayız” diye konuştu.
Din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanların dünya başkentlerinde İsrail’e karşı tepki gösterdiğini hatırlatan Yalçın, “Soykırım ve katliamlara karşı insan onurunu ayakta yaşatmaya çalışıyor. İnsanlık, onurunu Siyonizm’i yenecek diye mücadelesini sürdürüyor. Dilin dönmediği, sesin duyulmadığı ve feryadın işitilmediği zeminlerde sanat ve sanatçıya sanatın evrensel diline düşüyor. Hakiki bir sanatçı istemese de mücadeleye girişmiştir. Sanat eğer hakiki değilse daima yalanlara şahitlik etmek zorundadır” kaydetti.

 
Göktaş müjde verdi
 
Güler: '2 bin 84 terörist etkisiz hale getirildi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKAF’23’te geri sayım
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, paydaş ...
 ETÜ’de YÖKAK değerlendirme süreci tamamlandı
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından  Erzurum Teknik Üniversitesi’nde ...
Özdemir POMEM vizyonunu paylaştı
Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekilli 1. Sınıf Emniyet Müdürü ...
 
Geleneksel tiyatro ile öğrencileri buluşturdular
Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ER-VAK) Cumhuriyetin 100.Yılı münasebetiyle ...
Hayırsever Dadaş Ailesinden eğitime destek
Geçtiğimiz yıl vefat eden Evyap’ın ikinci kuşak temsilcisi Ahmet Fikret ...
Vali Çiftçi ilköğretim öğrencilerini ağırladı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Şehit Kubilay Karaman İlkokulu üçüncü sınıf ...
 
Tekin, PİSA sonuçlarını değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, PISA 2022 raporunun, 10 yıldan uzun bir ...
MEB’den yeni proje
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile UNICEF iş birliği ile ‘Afet öncesinden ...
ETÜ’de Kurumsal Akreditasyon süreci başladı
Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri