Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EKONOMİ
10 Nisan 2012 Salı - 06:42

Teşvikte 15’inciyiz..

Ekonomi Bakanlığı 2012 yılı Ocak-Şubat dönemi teşvikli yatırım dağılımlarını açıkladı. Yeni Teşvik paketine göre 5’inci bölgede yer alan Erzurum, halen yürürlükte olan 4 bölgeli teşvik uygulamasında teşvikli yatırım sayısı bakımından 15’inci sırada yer aldı.

Teşvikte 15’inciyiz..

Ekonomi Bakanlığı 2012 yılı Ocak-Şubat dönemi teşvikli yatırım dağılımlarını açıkladı. Yeni Teşvik paketine göre 5’inci bölgede yer alan Erzurum, halen yürürlükte olan 4 bölgeli teşvik uygulamasında teşvikli yatırım sayısı bakımından 15’inci sırada yer aldı.
İKİ AYLIK VERİLER
Erzurum’da bu yılın iki ayında 8 milyon 328 bin TL tartında harcamanın yapıldığı 5 yatırım teşvik kapsamına girdi. İldeki teşvikli yatırımlar bazında istihdam hacmi ise 49 kişi olarak belirlendi. İlin teşvikli yatırım payı Türkiye’de yüzde 0.85, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 10.8, KUDAKA’da yüzde 71.4, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde ise yüzde 33’Lük pay edindi.
DÖNEMSEL DEĞİŞİM
İlde bu yıl ocak ve şubat ayında gerçekleştirilen genel bazlı teşvikli yatırım sayısı geçen yılın aynı dönemine göre değişiklik göstermedi. Erzurum’da Ocak ve Şubat ayı ölçeğinde 2008 yılında 6, 2009 yılında 2, 2010 yılında 10, 2011 yılında ise 5 yatırım teşvik kapsamına dahil edilmişti.
KUDAKA BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinden oluşan KUDAKA Bölgesinde bu yılın iki ayında 7 yatırıma teşvik verildi. 10 milyon 928 bin TL tutarında harcamanın kaydedildiği teşvikli yatırımlarda istihdam hacmi 62 kişi olarak açıklandı. Erzurum’un teşvikli yatırım sayısı KUDAKA Payı yüzde 71.4 olurken, KUDAKA’nın Türkiye toplamındaki teşvikli yatırım payı yüzde 1.1’lik oran gösterdi.
ERZURUM ÖNDE
KUDAKA Bölgesinde yılın ilk iki ayında en yüksek sayıda teşvikli yatırımın gerçekleştirildiği il Erzurum oldu. Dönemde Bayburt ve Erzincan’da 1, Erzurum’da ise 5 yatırım teşvik kapsamına girdi. KUDAKA’da teşvikli yatırımlar genel bazda yoğunlaşırken, bölgesel ölçekli teşvikli yatırımların olmaması dikkat çekti.
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ın yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde bu yılın iki ayında 12’si genel, 3’ü de bölgesel olmak üzere 15 yatırma teşvik verildi.84 milyon 667 bin TL tutarında yatırım harcamasının gerçekleştirildiği 15 yatırım için öngörülen istihdam hacmi ise 238 kişi olarak açıklandı.
4’ÜNCÜ TEŞVİK BÖLGESİ
Erzurum’la birlikte 30 ilin yer aldığı 4’üncü Teşvik Bölgesinde bu yılın ilk iki ayında 103 yatırım teşvik kapsamına girdi. 892 milyon Tl harcamanın kaydedildiği teşvikli yatırımlar kapsamında istihdam hacmi 2 bin 821 kişi olarak öngörüldü. 4’ünc bölgede yatarımlar imalat sanayinde yoğunlaştı. Dönemde bölgede 6 maden, 4 de tarımsal yatırım teşvik alanına girdi.
TEŞVİKLİ YATIRIM DAĞILIMI
4’üncü Teşvik Bölgesinde bu yılın iki ayında hayata geçirilen teşvikli yatırım sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37.5 oranında geriledi. Bölgede genel bazlı olmak üzere 2008 yılında 91, 2009 yılında 53, 2010 yılında 140, 2011 yılında 165 yatırım teşvik kapsamına alınmıştı. Bu yıl 103 yatırımın teşvik kapsamına alındığı 4’üncü Bölgenin Türkiye payı yüzde 17 olarak ölçüldü.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Bu yılın ilk iki ayında Doğu Anadolu Bölgesinde sabit tutarı 534.2 milyon TL olan 46 yatırım teşvik kapsamına girdi. Bölgedeki teşvikli yatırımlarda istihdam hacmi 789 kişi olarak açıklandı. Bölge teşvikli yatırım sayısı bakımından diğer 6 coğrafi bölgenin altında yer aldı. Bu yılın iki ayında Marmara Bölgesinde 157, İçanadolu Bölgesi’nde 102, Ege Bölgesi’nde 90, Akdeniz Bölgesi’nde 61, Karadeniz Bölgesi’nde 60, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 68 ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise 46 yatırım teşviklendirildi.
BÖLGEDE YILLIK DEĞİŞİM
Doğu Anadolu Bölgesinde bu yıl gerçekleştirilen teşvikli yatırım sayısı geçen yıla göre yüzde 34 oranında geriledi. Bölgede 2008 yılında 33, 2009 yılında 22, 2010 yılında 62, 2011 yılında ise 70 yatırım teşvik kapsamına alınmıştı. Bölgenin teşvikli yatırım sayısı Türkiye toplamında yüzde 7.8’lik oranda kaldı.
ERZURUM’UN BÖLGESEL PAYI
Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesindeki teşvikli yatırım payı yüzde 10.8 olarak bildirildi. Bölgede en çok sayıda teşvikli yatırımın gerçekleştirildiği il 8 yatırımla Van olurken, bu ili 7 yatırımla Malatya, 6 yatırımla Bitlis, 5 yatırımla Erzurum izledi. Dönemde Ağrı, Ardahan ve Erzincan’da 1, Kars’ta 2, Hakkari’de 3, Elazığ, Muş ve Iğdır’da ise 4 yatırım teşvik kapsamına girdi.
 
 
 

 
2 ayda 2.3 milyar kredi kullandık
 
Trafikte ‘hayvan’ alarmı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 ayda 2.3 milyar kredi kullandık
Merkez Bankası 2012 yılı kredi kullanım sonuçlarını açıkladı. Nakdi kredi ...
Göz göre göre kaçak kesim
Et Balık Kurumu’nun hemen altında bulunan mal meydanında kaçak hayvan ...
Matbaacılar sorunlarını aktardı
Türkiye Matbaacılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Temmuz 2012 tarihinde ...
 
KUDAKA’ya ödül
8 Nisan 2012 tarihlerinde düzenlenen 14. Kafkasya Turizm Fuarı kapsamında ...
Çiftçilere silaj eğitimi verildi
Narman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce organize edilen programla ...
Palandöken’de Bölge Kırtasiye Fuarı
Erzurum’da Doğu Anadolu Bölge fuarı Palandöken’de bulunan Polat Renaıssence ...
 
Önce mülakat, sonra kurs..!
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün açmış olduğu meslek edindirme ...
SGK Zirvesi Erzurum’da toplandı
Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum Koordinatör İl Müdürlüğünce ''SGK 18. Koordinatör ...
Çağlayan yeni teşviki anlattı
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri