Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
Define avcısı yakalandı
Define avcısı yakalandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
8 Aralık 2022 Perşembe - 15:33

Tortum HEM 196 kurs açtı

Tortum Halk Eğitim Merkezi açtığı kurslarla hayatın her alanına dokunmaya devam ediyor. 2022 yılında açılan 196 kursa 3 bin 899 kişi katılım göstererek büyük başarıya imza atıldı. Açılan kurslara katılım gösteren kişi sayısı ilçe nüfusunun yüzde 21’ine ulaşarak bu alanda büyük rekor kırıldı.

Tortum HEM 196 kurs açtı

Tortum Halk Eğitim Merkezi açtığı kurslarla hayatın her alanına dokunmaya devam ediyor. 2022 yılında açılan 196 kursa 3 bin 899 kişi katılım göstererek büyük başarıya imza atıldı. Açılan kurslara katılım gösteren kişi sayısı ilçe nüfusunun yüzde 21’ine ulaşarak bu alanda büyük rekor kırıldı.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti ve kaliteli eğitimler sunmak amacıyla faaliyetlerine devam eden Tortum Halk Eğitim Merkezi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Bu çerçevede 2022 yılında açılan 194 kursa 3 bin 899 vatandaş katıldı. Okuma-yazma, sosyal ve kültürel kurslar ile mesleki ve teknik kurslar başlığı altında verilen kurslara katılanların yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kapanan köy okullarının yeniden eğitim öğretime kazandırılmasıyla faaliyetlerine başlayan köy yaşam merkezleri Halk Eğitim faaliyetlerinin ve köy halkının kalbi duruma geldi.
“Sosyal ve kültürel kurslara 2 bin 437 kursiyer katıldı”
Yüzlerce farklı branşta merkezce açılan sosyal ve kültürel kurslarda bireyler kişisel gelişim, hobi geliştirme, spor ve sosyal faaliyetlere katılım sağlayarak kursiyerlerin gelişimlerine katkı sunuluyor. Sosyal ve kültürel faaliyet imkanlarının kısıtlı olduğu ilçede Halk Eğitimi Merkezi kurs ve etkinlikleri bu alanda büyük bir eksikliği gideriyor. 2022 yılında bu alanda açılan 110 kurstan 2 bin 437 kişi yararlanarak büyük başarı elde edildi. Kişisel gelişimden hobi kurslarına, müzik, resim, spor gibi bir çok branşta açılan kurslara katılan kursiyerlerin yüzde 55’i yine kadınlardan oluşuyor.
“AİLE OKULU PROJESİNDE 51 ÖĞRETMEN VE 972 VATANDAŞA EĞİTİM VERİLDİ”
2022 yılında uygulamaya konulan Aile Okulu Projesi çerçevesinde 51 öğretmene eğitici eğitimi verildi. Bu çerçevede velilerin aile içi iletişim, ebeveyn çocuk ilişkileri, ilkyardım, trafik adabı gibi konuları kapsayan aile okulu eğitimlerine 972 veli katılarak eğitimden faydalandı. Tam Gün Tam Yıl Faaliyetleri dahilinde haftanın 7 günü vatandaşa hizmet veren kurum açtığı mesleki ve teknik kurslarda meslek edindirme ve istihdam odaklı çalışmalara büyük önem veriliyor. Bu alanda açılan gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi, bilgisayar işletmenliği, dekoratif ahşap süsleme, geleneksel el nakışları, ev tekstili ürünleri hazırlama, arıcılık, giyim üretiminde temel işlemler, elde Türk işlemeleri, çeyiz ürünleri hazırlama, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi, giysi tadilatçısı, aşçı yardımcısı, iş sağlığı ve güvenliği, kadın giysileri dikimi, tığ örücülüğü, aşçı çırağı, iğne oyası yapımı, kadın dış giysileri dikimi, halı dokuma vb kurslar meslek edindirmeye ve istihdam geliştirmeye katkı sunuyor. Hayatın her alanına dokunan Tortum Halk Eğitim Merkezi vatandaşların ihtiyacı ve piyasa taleplerini dikkate alarak istihdam odaklı çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.
“HAYAT BOYU ÖĞRENEN MAHALLE PROJESİNCE AÇILAN KURSLARLA HİZMET VATANDAŞLARIN AYAĞINA GÖTÜRÜLÜYOR”
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ilçe merkezi dışında yaşayan vatandaşların faaliyetlerinden yararlanması için Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Mahalle projesi dahilinde kurs açarak hizmeti vatandaşların ayağına götürüyor. İlçede kamu kurum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliğine gidilerek açılan kurslarda bilinçli tarım ve hayvancılık, meslek edindirme ve hobi geliştirme kurslarına mahallelerde yaşayan vatandaşların da katılımı sağlanıyor.

 
ETÜ’de Sıfır Atık gündemi
 
Karataş’tan 6’lı masaya tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18. Kar Film Festivalinde geri sayım
AHMET EMİR YILMAZ - Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından ...
Kocaeli’de Erzurum rüzgarı esti
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Erzurum’un coğrafi işaretli ürünleri olan ...
Genç girişimcilerden otantik mekan
Erzurumlu üç genç girişimci, şehre yepyeni bir lezzet, eğlence ve dinlence ...
 
Teoman Duralı eserleriyle anıldı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Teoman Duralı Türk ...
Ersoy’dan ‘Film Mirasım KTB’ uygulaması’ açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığa ait arşiv görüntülerin ...
ATAUNİ’den okuma kültürüne destek
Atatürk Üniversitesi, öğrencilerin eğitim faaliyetlerini daha rahat yürütmeleri ...
 
Ata Buz Müzesi, UNESCO müze ödülü için hazırlanıyor
Atatürk Üniversitesi ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) iş ...
EŞT Türkiye turnesinde
EŞT Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir belediyesi, İstanbul ...
Tarih Yazan Çocuklar, İspir’de
100 günde 100 Türk şahsiyetini çocuklara çeşitli etkinliklerle anlatmayı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri