Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
29 Ocak 2024 Pazartesi - 06:47

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi hayata geçiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yeşil dönüşüm alanında, Dünya Bankası ile 450 milyon dolarlık kaynağa sahip, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ni hayata geçiriyoruz.' dedi

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi hayata geçiyor

 9. Verimlilik Proje Ödülleri Töreninde açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yeşil dönüşüm alanında, Dünya Bankası ile 450 milyon dolarlık kaynağa sahip, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Yeşil Sanayi Projesi ile sanayicilerimizin, girişimcilerimizin ve KOBİ’lerimizin yeşil dönüşümünü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabetçiliklerine güç katıyoruz” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2023 Verimlilik Proje Ödülleri Törenine katıldı. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen törende dereceye giren işletme ve kurumlara ödülleri taktim edildi. Kocaeli’nin Gebze ilçesi Bilişim Vadisinde düzenlenen programda 12 kategoride en yüksek puanları alarak finale kalan 74 proje arasından 35 proje sahipleri ödüllerine kavuştu.
“ÜRÜN MALİYETLERİNDE YÜZDE 18’E KADAR TASARRUF SAĞLADIK”
Verimlilik alanında iyi uygulama örneklerini ön plana çıkarırken yeni projeleri de teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “İşletmelerimizde verimliliğin artırılması ve dijital dönüşümün süreçlerinin hızlandırılması adına model fabrikaları hayata geçiriyoruz. Model fabrikalarımızda işletmelerimize; dijital dönüşüm, sürekli iyileştirme, yalın üretim gibi alanlarda eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Destek sağlanan işletmelerimizde önemli düzeyde performans artışlarına tanık olduk. Verimlilikte yüzde 76’ya ve üretimde yüzde 140’a varan artışın yanı sıra ürün maliyetlerinde yüzde 18’e kadar tasarruf sağladık. Elde edilen rakamlar, gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Önümüzdeki dönemde de hali hazırda 8 olan model fabrika sayımızı 14’e çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan, işletmelerimizi destekleyecek yeni programları birer birer hayata geçiriyoruz. Bildiğiniz üzere, KOSGEB bünyesinde, Yalın Dönüşüm Desteğini duyurduk. Bu destek ile işletmelerimizin yalın uygulamalara ilişkin sorun ve ihtiyaçlarını belirliyoruz. Yol haritalarını oluşturuyor ve kabiliyetlerinin artırılmasına katkı sağlıyoruz. Ülkemiz sanayisini dijital dönüşümle daha rekabetçi bir hale getiriyoruz” dedi.
“TÜRKİYE YEŞİL SANAYİ PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Küresel ekonomide var olmanın yolunun verimliliği sürekli arttırmaktan geçtiğini söyleyen Bakan Mehmet Fatih Kacır, “Yeşil dönüşüm alanında, Dünya Bankası ile 450 milyon dolarlık kaynağa sahip, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Yeşil Sanayi Projesi ile sanayicilerimizin, girişimcilerimizin ve KOBİ’lerimizin yeşil dönüşümünü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabetçiliklerine güç katıyoruz. OSB’lerimizi yeşil ve sürdürülebilir üretim alanlarına dönüştürüyoruz. OSB'lerimizin verimliliğini, çevresel sürdürülebilirliğini ve rekabet gücünü yükseltebilmek üzere Dünya Bankası ile 300 milyon dolar bütçeli Türkiye OSB Projesini başlattık. Sanayimizin yeşil dönüşümü kapsamında, kritik 6 öncelikli sektörde; enerji verimliliği, kaynakların etkin kullanımı, iş süreçlerinin optimizasyonu dahil yeşil dönüşüme ışık tutacak Yeşil Büyüme Teknoloji Yol Haritalarını ilan ettik. İnovasyonu ve katma değeri yüksek üretimi önceleyen adımları atarken bir yandan da iş gücü verimliliğimizi yükseltecek ve nitelikli insan kaynağımızı güçlendirecek programları hayata geçiriyoruz. Son 22 yılda TÜBİTAK’la; verimlilik uygulamalarının geliştirilmesine yönelik 2 bin 500’ün üzerindeki projeye yaklaşık 10 milyar liralık destek sağladık” şeklinde konuştu.
“STRATEJİK BİR İŞ BİRLİĞİNİN TEMELİNİ ATTIK”
Bakan Kacır, “Üniversite-sanayi iş birliği örneği, Sektör Kampüste programımızla 89 firmamızı, 83 üniversitemiz ile eşleştirdik. Programla 10 binden fazla üniversite öğrencimiz; yapay zeka, endüstride dijital dönüşüm ve ileri imalat uygulamaları gibi alanlarda en güncel bilgileri sektör profesyonellerinden öğreniyor. 81 ilimizde kurduğumuz DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile düzenlediğimiz TEKNOFEST’ler ile insan kaynağımızı erken yaşlardan itibaren inovasyona, dijital dönüşüme hazırlıyoruz. Ekol 42 okulları ile yeni nesil yazılımcılarımızı ileri teknolojileri geliştirmek ve şekillendirmek üzere yetiştiriyoruz. Bununla birlikte, verimlilik alanında uluslararası iş birliklerinin kritik öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. 8,2 milyar avro bütçeli Dijital Avrupa Programı’na katılım sağlayarak Avrupa Birliği ile stratejik bir iş birliğinin temelini attık. Bu program, ‘Yüksek Başarımlı Hesaplama ve Yapay Zeka gibi alanlarda önemli altyapıların kurulumuna ve insan kaynağının yetiştirilmesine finansman sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Yüksek katma değerli yatırımlara uygun maliyetli finansman sağladıklarının altını çizen Bakan Kacır, “Ülkemizde verimlilik alanında ilk bilimsel yayın olma özelliğine sahip ve 1967 yılından bu yana verimlilik dergisi ile uzmanların çalışmalarını akademinin dikkatine sunuyoruz. 700’ün üzerinde telif eserin bulunduğu Dijital Verimlilik Kütüphanemizde yer alan kongre, konferans ve sempozyum kitaplarını, araştırma ve inceleme sonuçlarını, farklı sektörlerin rapor ve kılavuzlarını uzmanların hizmetine sunduk. 2014 yılından bu yana her yıl düzenlediğimiz, Verimlilik Proje Ödülleri’nde verimliliği odak noktasına koyan firmalarımızı ödüllendirirken, iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırıyoruz. 2023 Verimlilik Proje Ödülleri yarışmamızın şampiyon projelerini ilan edecek, bu projeleri geliştiren işletmelerimizin ve kurumlarımızın ödüllerini takdim edeceğiz. 2014’te 150 proje ile başlayan yarışmamıza bu yıl 596 proje başvurusu alınmış olması sadece verimlilik bilincinin Türki’ye genelinde yayılmış olmasının göstergesi değil, aynı zamanda yerli ve millî üretim konusunda yüksek farkındalığa ulaştığımızın da bir yansımasıdır. Başvurusu alınan projeler ön değerlendirme, yerinde inceleme ve nihai puanlama aşamalarından geçtiler. Nihayetinde, 12 kategoride en yüksek puanları alarak finale kalan 74 proje arasından 35 projenin ödüllendirilmesine karar verdik” diye konuştu.

 
Erbaş: ‘Vicdanlar şimdi değilse ne zaman sızlayacak’
 
AK Parti ilk sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık çalışanları Gazze için yürüdü
Erzurum'da görev yapan sağlık çalışanları kar yağışı altında İsrail'in ...
Kızılay’dan mahsur kalan sürücülere destek
Erzurum’da etkili olan kar yağışı sonu yolda kalan vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunuldu.
Kentte 40, Palandöken’de 170 santimetre kar var
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kent merkezinde kar kalınlığını ...
 
Besicilerin zorlu kış mesaisi
Kış mevsiminin zor ve çetin geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi illerinde, küçükbaş ...
Meteorolojiden Erzurum için 3 günlük kar uyarısı
Meteoroloji Erzurum için kar yağışı uyarısı yaptı. 3 gün boyunca kar yağışı ...
Kartal droneyi avladı
Artvin’de gökyüzünde uçan kartal, havadaki drone saldırarak düşürdü. Kartalın ...
 
Toplu taşımada kaybedilen eşyalar kayıt altında
Erzurum’da şehir içi toplu taşım araçlarında unutulan ve sahiplerini bekleyen ...
'Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı'
Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen Düzenli Doğal ...
Erbaş: İslam ahlakını insanlığa teklif etmeliyiz
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, günümüzde insanların yaşadığı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri