Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 05:01

Türkiye’nin en yüksek rakımlı festivali

Erzincan eski Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) tarafından 1996 yılında başlatılan ve bu yıl 17’ncisi düzenlenen Esence Yedigöller Dağcılık Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en yüksek rakımlı festivali

FATİH GÜLNAHAR
ERZİNCAN (İHA) - Erzincan eski Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) tarafından 1996 yılında başlatılan ve bu yıl 17’ncisi düzenlenen Esence Yedigöller Dağcılık Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Çayırlı ilçesinde düzenlenen Uluslararası Esence Yedigöller Dağcılılık Festivali kapsamında Esence Yedigöller dağ tırmanışı yapıldı. Erzincan Valiliği, Çayırlı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Erzincan Dağcılık Kayakçılık İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen tırmanışa, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen dağcılar katıldı. 3 bin 400 rakımlı Esence dağına kamp kuran dağcılar üç gün süresince Yedigöller bölgesine zirve tırmanışı yaptılar. Temmuz ayının ortasında olunmasına rağmen karla kaplı Esence dağına tırmanan davetliler, manzaranın keyfini çıkarttılar.Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve il protokolünün de katıldığı 17’nci Esence Yedigöller Dağcılık Festivalinde misafirler ile görüşen, Azerbaycan halk oyunlarını izleyen Vali Yenigün ve beraberindekiler daha sonra 3 bin 400 rakımlı Yedigöller bölgesine tırmanış yaptılar. Tırmanışın ardından zirvede bir konuşma yapan Vali Selman Yenigün; Erzincan’ın her türlü doğa sporlarına elverişli yapısı sebebiyle “doğa sporları başkenti” olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti. Vali Yenigün konuşmasında; “Dün türkülere ve şiirlere ilham kaynağı olan karlı dağlar, Fırat’ta şaha kalkmış azgın sular, şimdi doğa sporlarının yapılmasına en müsait zemin ve turizme kazandırılması gereken bir zenginlik olarak karşımızda durmaktadır. Erzincan her türlü doğa sporlarına elverişli yapısı sebebiyle “doğa sporları başkenti” olma yolunda hızla ilerlemektedir. Günden güne memnuniyet verici gelişmelere şahit oluyoruz. Önceleri turizm deyince yalnız sahil ve deniz turizmi akla geliyordu. Artık insanlar doğaya yönelmeye keşfedilmemiş güzellikleri keşfetmeye çıkıyorlar. Doğanın o eşiz güzelliği ve gizemi içinde kendilerini dinlemeyi istiyorlar. Ruh ve beden olarak zindeliği doğanın büyülü atmosferi içinde arıyorlar. Bugün bizler burada bu amaçlar doğrultusunda Türkiye’nin en yüksek rakımlı festivalini yapmak ve bu eşsiz güzellikle doymak üzere Esence Yedigöller’ e gelmiş bulunuyoruz. Erzincan eşiz doğal güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken bir ilimiz. Son zamanlarda ilimizde büyük atılımlarla her türlü ulaşım, iletişim ve konaklama imkânları maksimum düzeye çıkmıştır. Doğu-Batı, Kuzey-Güney bölgelerimizi birbirine bağlayan yol güzergâhındadır. Erzincan ekonomisine, kültürüne, Erzincan’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığım bu dağcılık festivalinin arzu edilen şekilde gerçekleşmesi dileğiyle, organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza, çalışanlarına ve temsilcilerine şükranlarımı sunarım.” dedi. Konuşmanın ardından, Vali Yenigün ve beraberindekiler, Yedigöller mevkiinde gezdiler.

 
Market alanı ticaret merkezi olacak
 
Yaralılar BEAH’ta tedavi altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emeklerini sergiye çıkardılar
Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nde mesleki eğitim alan ...
İran Heyeti Doğu turunda
Ağrı, Erzurum, Kars ve Iğdır illerini kapsayan gezi programı için Türkiye'ye ...
Yakutiye Ramazan şenlikleri başlıyor
Yakutiye Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Ramazan ...
 
Erzurum’da Ramazan pidesi 2 TL
Ramazan’a sayılı günler kala Erzurum’da fırıncılar pideye herhangi bir ...
İlk sahur perşembe gecesi
Erzurum’da Ramazan heyecanı Perşembe gecesi saat 03.07’de ilk sahurla ...
A.Ü. Bölge tarihini aydınlatıyor
Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
 
Halk Ozanları destek bekliyor
İpek Yolu Halk Ozanları Derneği Başkanı Hatem Aksakallı, halk ozanlarına ...
Mardinlilerden Erzurum’a teşekkür
Mardin’den Erzurum’a gelen 50 genç seyyah dört gün boyunca kent merkezindeki ...
Tortum Şelale’sine planlı yaklaşım
birinci, dünyada üçüncü olan ancak yılların ihmaline uğrayan Uzundere ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri