Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Haziran 2011 Perşembe - 08:17

Türkiye onlara minnettar

Türkçe okullarının bulunduğu 130 dünya ülkesindeki öğrencilerin Türkiye ziyareti geniş ilgi ve yankı uyandırdı. Erzurum’u ziyaret eden Türkçe’nin Çiçekleri sundukları gösterileriyle dadaşların gönlünde taht kurdu. Erzurumlular organizasyonu gerçekleştirenlere olduğu gibi, Türkçe okullarının açılmasını sağlayanlara da minnettar olduklarını bildirdiler

Türkiye onlara minnettar

ERZURUM gazetesi
İzmir Atatürk Stadı'nın, olimpiyat tarihinin en büyük buluşmasına evsahipliği yapmasının yankıları sürüyor. Saha içi ve dışını dolduran yaklaşık 80 bin kişi, muhteşem geceyi canlı ve dev ekranlardan seyretme imkanı buldu. Dev projektörler aracılığıyla yapılan ışık ve havai fişek gösterileri de geceyi renklendirdi. Türkçe'nin seçkin şarkı, şiir ve halk oyunlarını sunan yabancı öğrenciler, gönüllerde taht kurdu. Gecenin kusursuz tamamlanması ise İzmirliler tarafından takdirle karşılandı. Yazılı ve görüntülü basın, bu muhteşem tabloyu, "İzmir'de 'olimpiyat' rekoru" şeklinde duyurdu.
Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın İzmir ayağını. İzmir Kültürler Arası Diyalog Derneği (İZDİM) üstlendi. Şölen hakkında bilgi veren İZDİM Başkanı Mustafa Acar, stadın hınca hınç dolmasını, İzmirlilerin böyle bir organizasyonu çok özlediğinin en önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Böyle bir özlemi hissettiklerini, geçen yıl Karşıyaka Tenis Kortu'ndaki törene 7-8 bin kişinin geldiğini ve bir o kadar kişinin de şikayet ettiğini aktaran Acar, "Yer bulamamaktan çok şikayet olmuştu. Bunları dikkate alarak büyük bir yerde icra edelim diye düşündük. Şehir merkezinde altyapı biraz daha iyi olsa bir bu kadar daha insan gelirdi. Birçok kişi geri dönmek zorunda kaldı. Yaklaşık 80 bin kişi kavga dövüş yapmadan, itişip kakışmadan stadı terketti. Bu insanların ne kadar güzel ve seçkin olduğunun göstergesidir. Her şey güzeldi, bakanlarımızın ve belediye başkanımızın gelmesi de çok güzel oldu." dedi.
İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürü Vekili Ali Salbaş ise, "Çok gururlandım. Geçen yıllarda Örnekköy'deki tenis tesislerinde yapılan olimpiyatta sıkıntı olmuştu ve daha az kişi izleyebilmişti. Olimpiyat komitesinin bu sene Atatürk Stadı'nda düzenlemesi yerindeydi. Tribünlerin araları, merdiven boşlukları, şeref tribünü, basın tribünü doluydu. Hafta içi olmasına karşın bu kadar talep gösterilmesi muhteşemdi." şeklinde konuştu.
İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydoğan da, "Ülkemiz, insanlarımız, Türklük ve dostluk adına olağanüstü gurur yaşattılar. Bu işte emeğe geçen herkese, bir İzmirli olarak ve temsil ettiğim kurumlar adına şükranlarımı arz ediyorum. Ülkemizin dünyadaki prestijini arttırmıştır. Başarılarının devamını diliyoruz. Ülkemiz açısından son yüzyılın en muhteşem organizasyonuydu. Şahane gösteriyle kalabalık bir kitlenin ahengi birleşince etkilenmemek elde değil." dedi.
ÖĞRENCİLERİN DUYGULARI
"Hoşgör Sen" adlı şarkıyla İzmirlilere seslenen ABD'li Vienara Sagel: "Muhteşem bir organizasyon. Yorulduğumuza değdi."
Moldova'dan Sanda Grehasim: "Stada geldiğimizde yarısı boştu. Bir saat gibi kısa sürede tamamı doldu. Işık gösterisi harikaydı. Seyircilerin de sürekli alkışlaması bizi çok mutlu etti."
Ukrayna'dan Emir Seit Arifov: "İzmirlilerin bu kadar yoğun ilgi göstermesi bizi çok duygulandırdı. Stadın tamamının dolması çok güzel oldu."
"Çile Bülbülüm" isimli eseri okuyan Norveçli Anette Hoel: "Seyircilerin eşlik etmesinden son derece mutlu oldum. Kendimizi ülkemizde gibi hissettik. Geldiğimiz günden bu yana üzerimize adeta titreniyor. Herkese teşekkür ediyorum."
Belarus'tan Uladzislau Voinich: "Atmosfer mükemmeldi. Bütün İzmir'e teşekkür ediyorum."

 
Yılmaz’dan İlk İcraat
 
‘Kazanan Erzurum’dur’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSSM ikinci gurur yılında
Malatya Sahne Sanatları Merkezi'nin (MSSM) iki yılını doldurduğu ve iki ...
Kyzikos Kazısı’na Koçhan başkanlık edecek
Erdek İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, ilçeye 8 kilometre uzaklıktaki Kyzikos ...
Türkçe’nin çocukları veda etti
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın gala programı için Erzurum'a gelen ...
 
'Akif'in ruhu şad oldu'
Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden konuk öğrencilerin ...
Palandöken’e Kültürevi yatırımı
Palandöken Belediyesi, Palandöken Mahallesi’nde çok amaçlı Bilgi ve Kültür ...
Tomrukları sanat eserine dönüştürüyorlar
Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde, Akçakoca Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ...
 
Türkçe Bülbülleriniden Yakutiye çıkarması
Geleneksel Türkçe Olimpiyatları’nın dokuzuncusu kapsamında Erzurum’a gelen ...
ETSO, “Türkçe Sevdalıları”nı ağırladı
Türkçe’nin dünyada daha yaygın şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla ...
Erzurum’dan Dünyaya ‘Kardeşlik Türküsü’
9. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Erzurum’a misafir olan yabancı öğrenciler, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri