Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Haziran 2023 Çarşamba - 14:43

Uçar: ‘Doğu Anadolu’da bir ilki başardık’

Yakutiye Belediyesi “5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası” sebebiyle bir dizi çevre etkinliğini düzenledi.

Uçar: ‘Doğu Anadolu’da bir ilki başardık’

Yakutiye Belediyesi “5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası” sebebiyle bir dizi çevre etkinliğini düzenledi.

Yakutiye Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde yapılan programda özellikle çocukların çevre kirliliği, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji kaynakları ve sürdürülebilir gelişme gibi konularda daha bilinçlendirilmesi hedeflendi. Burada yapılan programa Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Ak Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Ceylan, Yakutiye Ak Parti İlçe Başkanı Recep Aydın, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve diğer davetliler ile öğrenciler katıldı.

“Doğu Anadolu’da bir ilki başardık”

2020 yılında Türkiye Belediyeler Birliği’nce düzenlenen Sıfır Atık Fikir Proje Yarışmasında ‘’Atık Azaltımı’’ dalında aldıkları birincilik ödülünün verdiği ilham ile Erzurum’da Sıfır Atık Projesini Bakanlıkça belirlenen standartlara uygun bir şekilde yürütmek için sistem kurma çalışmalarına başladıklarını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar “Bakanlığın belirlediği; personel, eğitim, farkındalık, ayrıştırma üniteleri, yönetim planı ve içeresinde bulunduğumuz 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimin kurulması gibi 18 kriterin tamamını tamamlayarak Nisan 2022 tarihinde Doğu Anadolu Bölgesinde ilk ve tek olan ‘’Sıfır Atık Belgeli Belediye’’ unvanını almış olduk. İklim Değişikliği ile mücadele noktasında Belediyemizde enerji tüketimlerimizi de kontrol altına almak amacıyla Enerji Yönetim Birimimiz aktif edilmiş, enerji verimliliği, fizibilite ve etüt çalışmaları başlatılmıştır. Tüm bu çalışmalar ışığında belediyemizin, ilçemizin hatta şehrimizin karbon ayak izi hesaplamalarında gerekli olacak istatistiksel veriler ilgili birimlerimizce depolanmaktadır” dedi.

 

“Ülkemizin atık azaltım hedefine katkı yaptık”

Yakutiye Belediyesi’nin sıfır atık sistemini oluşturmak için ciddi bir çalışma içine girdiğini ifade eden Başkan Uçar, “ Sistemi 1 adet 1. Sınıf Atık getirme Merkezi, 1 adet kompost ünitesi, 24 adet Mobil Atık Getirme Merkezi, 150 adet geri dönüşüm kumbarası, 250 adet tekstil atığı toplama kutusu, 2 adet atık toplama aracı ve 50 adet atık ilaç toplama kutusu ile koordine ve organize ediyoruz. İlçemizde yer alan hastane, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, ilk ve orta dereceli okullar, banka şubeleri ve vatandaşlarımızın ayrı biriktirdikleri 14 tür ayrı atık yönetim planımıza dahil edilerek kabulü ve tarafımızca toplanması yapılabilmekte, ülkemiz Atık Beyan Sistemine kaydedilmektedir. Yakutiye Belediyesi olarak geçen açılışını yaptığımız, bu tesiste toplanarak geri dönüşüme kazandırılan; 60 ton atık kâğıt, 12 ton plastik, 9 ton metal, 2 ton atık ilaç, 3 bin litre atık yağ, 1 ton atık pil, 11 ton ömrünü tamamlamış lastik, 1 ton elektronik eşya ve 10 ton tekstil atığı ile ülkemizin atık azaltım hedeflerine katkıda bulunduk. İklim Değişikliği ile mücadele noktasında Belediyemizde enerji tüketimlerimizi de kontrol altına almak amacıyla Enerji Yönetim Birimimiz aktif edilmiş, enerji verimliliği, fizibilite ve etüt çalışmaları başlatılmıştır. Tüm bu çalışmalar ışığında belediyemizin, ilçemizin hatta şehrimizin karbon ayak izi hesaplamalarında gerekli olacak istatistiksel veriler ilgili birimlerimizce depolanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

AK Parti İl Başkanı söz hakkını öğrencilere verdi

Başkan Uçar Türkiye’de atık yönetimi noktasında büyük ve hızlı bir dönüşüme kapı aralayan Sıfır Atık hareketinin , uluslararası alanda da dikkatleri üstüne çektiğini hatırlatarak, “Bu minvalde hareketin savunucusu Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından sadece ulusal değil uluslararası platformlarda da tanıtılarak BM Genel Kurulu’nda kabul görmüştür. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve kıymetleri eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler Yakutiye Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirdikleri çeşitli atıkları teslim ettiler. Öğrenciler burada çeşitli hediyeler ve ikramlar verildi. Bu arada kendisine konuşma sırası gelen Ak Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu kısa bir selamlamadan sonra mikrofonu ve söz hakkını etkinliğe katılan öğrencilere vermesi dikkat çekti. Mikrofon ve söz hakkı verile çocuklar duyarlılık ve çevreyi sahiplenme çağrısından bulundular.

 
Nene Hatun’a vefa
 
Göçer arıcıların mesaisi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet desteği ile meyve bahçesine kavuştu
Erzurumlu girişimci Mustafa Güngör, devlet desteği ile hayalini kurduğu meyve bahçesine kavuştu.
İffet abidesi şehit kadınlara vefa
Köksal'ın, 1916-1918 işgal yıllarında Ermenler’in çirkin emelleri karşısında ...
Paşapınarı Ab-ı Hayat sunuyor
Erzurum-Pasinler Yolu üzerinde bulunan Paşa Pınarı, yaz mevsiminin de ...
 
Aşkale sarı renge büründü
Bahar aylarının yaşandığı bu günlerde kıştan uyanan doğa Aşkale'de benzersiz bir güzellik sunuyor.
Bal üretiminde Erzurum cazibe merkezi
Türkiye’de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu’da arıcılar aralarında ...
Sunar: ‘Çevre hassasiyeti değişmez önceliğimiz’
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, belediyenin çevreye dönük yatırımlarını paylaştı.
 
Büyükşehir’den Adıyaman’a mobil mezbaha
Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir Adıyaman’a olan desteği devam ediyor.
Karnavas şelalesi Doğa turizminin adresi
Olur ilçesi Ormanağazı köyünde bulunan Karnavas Şelalesi sağanak yağmurlarla ...
3 bin yıldır su ekip tuz üretiyorlar
Kemah ilçesindeki tesislerde 3 bin yıllık geleneklerle, sera görünümlü ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri