Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Evlat nöbetindeki ailelerden 2025 umudu
Evlat nöbetindeki ailelerden 2025 umudu
Yazgan'a son veda
Yazgan'a son veda
ATAUNİV bilimsel başarılarıyla sıra atladı
ATAUNİV bilimsel başarılarıyla sıra atladı
Hınıs’ta Yerli Malı Haftası etkinliği
Hınıs’ta Yerli Malı Haftası etkinliği
Yiğidolardan Turistik Doğu Ekspresi beklentisi
Yiğidolardan Turistik Doğu Ekspresi beklentisi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
11 Haziran 2021 Cuma - 03:14

Ülkü Ocakları ‘Hızlı Okuma Yazılımı' geliştirdi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eğitimde yeni bir adım daha atarak, yapay zeka teknolojisi ile alanında uzman kişilerin katkıları ile “Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı” geliştirdi.

Ülkü Ocakları ‘Hızlı Okuma Yazılımı  geliştirdi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eğitimde yeni bir adım daha atarak, yapay zeka teknolojisi ile alanında uzman kişilerin katkıları ile “Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı” geliştirdi.
Eğitime yönelik çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, “Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı” geliştirdi. ODAK2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından gazetecilere tanıtıldı. Yazılımın ilk etapta 10 bin öğrenciye ücretsiz dağıtıldığını açıklayan Yıldırım, “Kitap okumada ve okuduğunu anlama konusunda dünya ortalamasının gerisindeyiz. Türkiye’de herkes kitap okuma oranlarının düşük olmasından yakınıyor. Fakat kimse bu konuda ne tür çözümler üreteceğini konuşmuyor. Aslında kitap okuma sorunu sadece Türkiye’de değil, dünyada küresel bir sorun haline gelmiş durumda. Biz bu nedenleri araştırdık ve çözüm yolları için uğraştık. Araştırmalar sonucu şunu gördük; okuma tekniklerini bilmiyoruz. Göz kaslarımız zayıf, göz tembelliğimiz var. Okuduğumuzu anlamıyoruz. Odaklanamıyoruz. Çünkü aklımıza başka konular geliyor. Bir gencimiz bu teknikleri bilmediği için eline aldığı kitabı 30-40 sayfa okuyor. Okuduktan sonra uzun bir süre geçiyor. Okuduğunu anlamamış ve odaklanamamış oluyor. Bunun neticesinde kitabı bir kenara bırakıyor. Sonuç olarak kitap okuma oranlarının düşük olmasının en önemli sebebinin zaman ve odaklanma olduğu ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.
“GÖZ, BEYİN VE HAFIZA ARASINDAKİ KOORDİNASYONU GÜÇLENDİRİYORUZ”
Sürekli okuyan ve okumayan kişiler arasında göz kaslarında büyük farklar meydana geldiğini vurgulayan Yiğit, “Ülkü Ocakları olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için çözüm arayışına girdik. ODAK2023 isimli yapay zeka içeren bir yazılım geliştirdik. Bu yazılım içerisinde yer alan aktivitelerle kişinin okuma hızını ve anlama kapasitesini geliştiriyor. Bu yazılımın içinde oyunlar var. Bu oyunlarla kullanıcıya göz kası egzersizleri yaptırıyoruz. Göz, beyin ve hafıza arasındaki koordinasyonu güçlendiriyoruz. Yazılımın içinde yer alan metinlerle kişinin anlam kapasitesini ve okuma hızını test ediyoruz. Sonrasında yazılımın yapay zeka özelliği sayesinde kişiye özel egzersiz ve metinlerle çalışmasını sağlıyoruz. Kişinin görsel zeka kapasitesini ve beynin fotoğraf hafızasını geliştiriyoruz. Bu sayede 3-4 saatte okunan bir metni 1 saatte okunacak seviyeye getiriyoruz. Ayrıca gözler hızlı okumayı başarabildiği için odaklanma meselesi de ortadan kalkıyor ve beynin anlama kapasitesi gelişiyor. Okunan metnin hafızada kalıcı hale gelmesi sağlanıyor. Bunların yanısıra yazılım ekranında görünen kişisel veri grafikleri ile hangi seviyeden ne kadar sürede hangi seviyeye geldiğinizin analizini görerek kendi gelişimini takip edebiliyor. LGS, YKS, KPSS, ALES gibi birçok sınavda öğrencilerin ‘Soruları yetiştiremedim’ mazeretini ortadan kaldırıyoruz. Bu sayede öğrenci kardeşlerimizi okuduğunu hızlı bir şekilde anlayacak ve soruları hızlı bir şekilde cevaplandırma şansı bulacak” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’Yİ GELECEKTE İLK 10 EKONOMİ ARASINA SOKABİLMEMİZ İÇİN ÇOK OKUMAMIZ LAZIM”
Yazılım kullanıldıkça daha fazla kitap okunacağını ve Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Yiğit, “Okuyan ülkeler teknoloji geliştiriyor ve kendisini geliştirme fırsatı buluyor. Türkiye’yi gelecekte ilk 10 ekonomi arasına sokabilmemiz için çok okumamız lazım. Okuduğumuzu anlamamız lazım. Bunun için de ODAK2023 programını kullanmamız lazım. Bu yazılımı liderimiz Devlet Bahçeli’nin talimatları ile birlikte 10 bin tane genç arkadaşımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Bu arkadaşlarımız yazılımı kullandıkça daha fazla okumaya başlayıp okuduklarını anlayacak. Bu sayede Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayacak. İnşallah gelecekte Türkiye'yi geliştirecek bu kadroların bu teknikle birlikte başarılı olmasını sağlayacağız. Yazılımı elde etmek isteyenler il ve ilçe ocaklarımızı ziyaret ederek, oradan yazılımı temin edebilirler” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 
Yavili öğrencilerden proje başarısı
 
Şentop’tan adil bölüşüm vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa'daki veriler Erzurum'da yedeklenecek
Bursa’da kurulu bulunan PenDC, Atatürk Üniversitesi ile coğrafi veri yedekleme ...
Destici: Doğu Türkistan hepimizin meselesidir
Yıllardır devam eden Doğu Türkistan meselesine de değinen Destici, “Doğu ...
ATAUNİ Coğrafi yedekleme yapılan ilk üniversite
Üniversite-Sanayi iş birlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası şirketlerle ...
 
Aksoy iklim değişikliği ve kuraklığı d6eğerlendirdi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi, Bitkisel Üretim Uygulama ...
ATAUNİ Veteriner Fakültesi övgü topluyor
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Atatürk Üniversitesi ...
Patent alıp seri üretime geçtiler
Erzurum'da elektrikçi baba ve oğlu, stüdyoda video çekimi yaparken, cep ...
 
DAİB’den Yeni Pazar Araştırması
Senegal ekonomisinin giderek gelişmesiyle Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ...
Saraç kadın akademisyen sayısını açıkladı
Saraç, “2002 yılında 96 olan kadın öğretim üyesi sayısı, 2014-2015’te ...
 ETÜ İSEF dünya 4’üncüsünü ağırladı
Çakmak, dünyanın en prestijli proje yarışmaları arasında gösterilen Intel ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri