Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AFAD zamanla yarıştı
AFAD zamanla yarıştı
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
3 Nisan 2017 Pazartesi - 12:06

Ulusal Patent alındı, sıra uluslararası patentte

NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yüksel Özdemir üzerine çalışmalar yaparak ulusal patent aldıkları ilaç ile ilgili özel değerlendirmelerde bulundu.

Ulusal Patent alındı, sıra uluslararası patentte

Fakülte olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinin dışında ar-ge çalışmalarına da büyük önem verdiklerinin altını çizen Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yüksel Özdemir, kadın doğum, Farmakoloji ve Tıp Fakültesi işbirliği ile özellikle kadınların menopoz döneminde kemik erimesini azaltan Lasipidin ve Amordibin ilacını araştırdıklarını belirtti.
İlacın ulusal olarak Türkiye’de patent aldığını vurgulayan Dekan Özdemir, uluslararası bir paten alarak üretime geçmeyi planladıklarını kaydetti.

FEN FAKÜLTESİNDE PROJE YOĞUNLUĞU

Fen Fakültesi öğretim üyeleri olarak projelerde aktif görevler üstendiklerini belirten Dekan Özdemir, “Fakültemizde genel olarak baktığımız zaman gerek BAP projelerinde, gerek SANTES projelerinde gerek ise Avrupa Birliği projelerinde çok sayıda hocalarımız görev yapmaktadır. Projelerde yer alan hocalarımız Türkiye’nin en önemli hocaları arasında yer almaktadırlar. Bu şekilde baktığımızda Fen Fakültemizi bizim yönetimimizde daha ileriye götürmek için elimizden gelen çalışmaları yapmaya hazırız. Bu güç ve enerji ile Sayın Rektörümüzün güveni ile çalışmalarımızı daha ileri bir seviyeye taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

ULUSAL İLAÇ PATENTİ

Araştırma geliştirme faaliyetlerini aktif yürüterek ilaç konusunda Türkiye’de ulusal patent aldıklarının altını dikkatle çizen Dekan Özdemir, “Üniversitede sadece öğrenciye yönelik eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinin yanı sıra araştırma-geliştirme yönünde faaliyetlerin gösterilmesi şarttır.  Bizde bu bağlamda fakültemizde ki, öğretim görevlilerimizle birlikte devamlı toplantılar yapmaktayız. Önümüzde ki dönemlerde neler yapabileceğimize bakıyoruz. Mesela SANTES projelerimizle bir ilaç konusunda bir patent alabilir miyiz? Ben de dâhil burada ki öğretim üyelerimizin ilaç konusunda çalışmalarımız var. Mesela benim yaptığım çalışma özellikle kadın doğum, farmakoloji, ve tıp fakültesinde ki arkadaşlarımızla kemik erimesi ile ilgili özellikle kadınların menopoz dönemlerinde kemik erimesini azaltan Lasipidin ve Ambordibin diye bir ilaç var. Ve biz bu ilacın etkisini araştırdık.  Şuanda da ilacımız Türkiye’de patent aldı ulusal olarak. Uluslararası bir paten alarak bu yönde bir üretim gerçekleştirebilir miyiz bunun düşüncesi içerisindeyiz, toplantılarımızda bu yönde devam ediyor. Aynı zamanda bizim Moleküler biyoloji ve genetik bölümümüz var orada çağın gereklerine göre Erzurum’a, ülkemize yayın dışında ne gibi katkılar sağlayabiliriz bunun toplantılarını yapıyoruz, fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Biyoloji ve kimya bölümlerinde de benzer çalışmalarımız var. Biz baktığımızda bilim adamlarını sadece eğitim alanında düşünüyoruz geleceğe yönelik, üretime yönelik ülkeye katma değer yönünde neler yapabileceğimize bakarak bunun halk zemini yaparak çalışmalarımızı hızla sürdürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

 
Kentsel Dönüşüm Kredisi yolda
 
Korkma kışın kışından, kork..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kars ve Erzurum yaban hayatı BBC Türkiye belgeselinde
TÜBİTAK Özel Bilim Ödülü’nü alan KuzeyDoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Çağan ...
'Yatırım ve Kalkınmanın Önünü Açacağız’
Yavilioğlu, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülke olarak, koalisyon ...
ATAÜNİ BAP'a yeni vizyon
Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi ...
 
Bulutlar'dan huzur ve barış niyazı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, mübarek üç aylar ve Regaip ...
Özyazıcıoğlu, Erzurum'daki yapılaşmayı değerlendirdi
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. ...
Trafik araştırmasında Erzurum gerçeği
Trafik ekipleri 71 ilde 599 bin 433 aracı denetledi. Yapılan araştırmaya ...
 
Evet oyları fark attı
Türkiye'nin kaderini değiştirecek oylamaya 19 gün kalırken rakamlar da netleşmeye başladı.
Ekonomide 'OSB' gündemi
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, “Türk sanayicisi bugün üretmiş ...
Müftü Yazıcı'dan Kul Hakkı uyarısı
M.COŞKUN-Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, Dünyadaki birçok kötülüğün, kavga ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri