Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Ekim 2011 Cuma - 01:11

‘Umutsuzluk daha çok yıkıma yol açar ‘

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez TRT’nin canlı yayınına katıldı.

‘Umutsuzluk daha çok yıkıma yol açar ‘

ERZURUM
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez TRT’nin canlı yayınına katıldı.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile birlikte TRT Haber’de canlı olarak yayınlanan Haber Bülteni’ne katılan Başkan Görmez sunucu Tijen Karaş’ın Van depremi ile ilgili sorularını yanıtladı.
Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet geride kalanlara ve milletimize sabır ve metanet dileyen Başkan Görmez, depremden sonra milletçe ortaya konan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun hüzünlerini bir nebze de olsa hafiflettiğini kaydetti. “Bu yardımlaşma bizim gönül ve ruh dünyamızın fay hatlarının sağlam olduğunu gösteriyor” diyen Başkan Görmez, “gönül ve ruh dünyamızın fay hatları sağlam olduktan sonra yeryüzünün sarsıntıları bizi fazla etkilemez” dedi.
DEPREMİN YOL AÇTIĞI PSİKOLOJİK ORTAM
Depremi sadece tesadüfle, doğa olaylarıyla ve fay hatlarıyla izah etmeye çalışmanın yetersiz olacağını belirten Başkan Görmez, bu tür afetlerin sınanmak için olduğu düşünüldüğünde depremi yaşayan insanların bu imtihanı verdiklerini şimdi imtihan sırasının geride kalanlarda olduğunu söyledi. Geride kalanların imtihanlarının da deprem bölgesinde yaşayanlara yardım etmek olduğunu vurgulayan Başkan Görmez, depremden sonra birden fazla evi olan bazı vatandaşların bu evlerini “benim evim, senin evindir” diyerek depremzedelerle paylaşmasının örnek bir davranış olduğunu kaydetti.
“YÜREKLER VAN VE ERCİŞ İÇİN ÇARPIYOR”
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı “Yürekler Van ve Erciş için çarpıyor” yardım kampanyasına da değinen Başkan Görmez, yardım etmek isteyen vatandaşların Deprem yazıp 5601’e mesaj atmak suretiyle bir tuğla ile de olsa yardımda bulunabileceklerini bildirdi. Peygamber Efendimiz (SAV) in “bir hurmayla da olsa mümin kardeşine yardım et” hadisini hatırlatan Başkan Görmez, her vatandaşın bir tuğla gönderdiği düşünüldüğünde depremden etkilenen hiçbir kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını kaydetti. Başkan Görmez, yardım etmek isteyen hayırseverlerin www.diyanet.gov.tr ve www.diyanetvakfi.org.tr adresine girerek yardımlarını ulaştırabileceklerini söyledi.
Hiç kimsenin “devletimiz zengin tüm yardımları devlet yapsın” şeklinde düşünmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Görmez vatandaşların bizzat yardım etmesinin kurum ve kuruluşların yardımlarından daha önemli olduğunu söyledi.
Asla umutsuzluğa düşülmemesi gerektiğini bildiren Başkan Görmez umutsuzluğun yeryüzündeki bütün sarsıntılardan daha çok yıkıma yol açacağını söyledi. En büyük sarsıntının inanç, ruh ve gönül dünyasındaki sarsıntı olduğunu söyleyen Başkan Görmez, yüksek dayanışma ruhuyla yapılan yardımları görmenin büyük mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
ÖLÜM VUSLATTIR
Tarih boyunca meydana gelen afetleri, musibetleri anlamanın insanlık için zor olduğunu bildiren Başkan Görmez, ancak ölümün vuslat olduğunu bilenler için bunun zor olmayacağını söyledi. Başkan Görmez, sabrın sadece acılara katlanmak değil, direnmek ve ayakta kalmak olduğunu da bildirdi.
Halkımızın daha önce Somali kampanyasında gösterdiği hamiyetperverliği de hatırlatan Başkan Görmez, dün kendisini Somali’den Türkiye’ye okutulmak üzere getirilen bir öğrencinin aradığını ve bu ayki burslarını Van’a bağışladıklarını söylediğini anlatan Başkan Görmez milletimizin daha önce başka ülkelere yaptığı yardımların yine halkımıza döndüğünü bildirdi.
Bu sene gerçekleştirilecek “Vekaletle Kurban” Kampanyası ile yurtdışında kesilecek kurbanların Afrika ve Somali öncelikli olarak yurtiçindeki kurbanların ise Van Ve Erciş ağırlıklı olarak değerlendirileceğini söyledi.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de TRT olarak kendilerinin ayrı bir yardım kampanyası başlatmayacaklarını belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer kurumların açtığı kampanyaları duyurmak suretiyle kampanyalara katkı sağlayacaklarını söyledi. Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın asli görevleri olmamasına rağmen son dönemde yaptığı yardım çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek Başkan Görmez’inVan Ulu Camii’nde irad edeceği Cuma hutbesini de TRT Arapça kanalıyla tüm Ortadoğu ve İslam alemine canlı olarak ileteceklerini kaydetti.
 

 
‘İnsanın azıcık yüzü kızarır’
 
İspir markalarıyla gündemde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1939 depreminin acısı hala hissediliyor
Türkiye'de deprem denince ilk akla gelen şehirlerden biri olan Erzincan'ın ...
Yılda ortalama 20 bin defa sallanıyoruz
Türkiye'de 1 Ocak-31 Aralık 2010 tarihleri arasında 18 bin 875 adet deprem ...
Van depremine bilimsel yaklaşım
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Anabilim ...
 
‘Gün, kardeşliğimizi gösterme günüdür’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sadece şehitlere değil, ...
Şahin’den milli birlik mesajı
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ...
“Rabbim kalbinize sekinet versin”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki ...
 
Şehitler için sala verilecek
Bugün tüm yurtta Hakkari'de şehit olan askerlerimiz için salâlar verilecek ...
Analar ağlıyor...
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün gece düzenlenen hain saldırıda şehit ...
Türk Milleti'nin başı sağ olsun
Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan 24 askerden 22'sinin isimleri ve ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri