Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Taşambarlar’da yangın söndürüldü
Taşambarlar’da yangın söndürüldü
AK Parti’de görev dağılımı yapıldı
AK Parti’de görev dağılımı yapıldı
YURTLİG’de Erzurum Kız Yurdu şampiyon oldu
YURTLİG’de Erzurum Kız Yurdu şampiyon oldu
Erzurum’da bilekler yarıştı
Erzurum’da bilekler yarıştı
Akdağ ailesi yasta
Akdağ ailesi yasta
HABERLER>EKONOMİ
18 Aralık 2014 Perşembe - 15:19

‘Üniversite-Sanayi işbirliği’ni sorguladılar

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen bir toplantıda, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin yol ve yöntemleri masaya yatırıldı.

‘Üniversite-Sanayi işbirliği’ni sorguladılar

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen bir toplantıda, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin yol ve yöntemleri masaya yatırıldı.

ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Erzurum Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Küçükler, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar, ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş, Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen,  KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, 1.OSB Temsilcisi Muhammet Yavuz ve Erzurum’daki bazı sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İŞBİRLİĞİ DÜZEYİ

Toplantıda yapılan konuşmalarda, Erzurum’da üniversite-sanayi işbirliğinin istenilen düzeyde olmadığı belirtilerek bu işbirliğini artırılması için izlenecek yol ve yöntemler üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıda, söz konusu işbirliğinin sağlanması için bir mekanizmanın kurulması konusunda görüş birliğine varan katılımcılar, belirlenecek bir takvim dahilinde sektörel bazda toplantılar düzenlenmesi ve bu sektörlerde üretici konumundaki firmalarla, üniversitedeki muhataplarının karşılıklı olarak işbirliği potansiyellerini belirlemesi gerektiği ifade edildi. Toplantıda ayrıca, ilde projelere destek sağlayan kuruluşlardan ilgili kişilerin düzenlenecek toplantılara davet edilerek, üniversite-sanayi işbirliği ile hazırlanacak projelere sağlanabilecek destekler hakkında tarafları bilgilendirilmesinin faydalı olacağı dile getirildi.

DEĞERLENDİRME

Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden ETSO Başkan Vekili Hasan Akal, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine işaret ederek, “Sanayimiz gelişirse, ilimiz gelişir, üniversitelerimiz gelişir, üniversitelerimiz gelişirse aynı şekilde ilimizin ve sanayimizin gelişimine katkıda bulunur. Bu sebeple üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Bu konuda odamız üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır” diye konuştu.

 

 

 
Büyükşehir’den edebi atılım
 
‘Ermeni-Müslüman meselesi vardır’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 18 Aralık 2014 Perşembe 16:48

Bırakın sorgulamayı, masaya yatırmayı hele deyiniz ki üniversite hiç sanayiyi tanır mı ?Maalesef hiç mi hiç tanımaz.Halbuki dünyanın gelişmiş ülkelerinde, üniversite öğretim üyeleri,sanayi ile içli,dışlıdırlar ve dışarıdan iş almaları mecburidir.İş alamayan öğretim üyeleri önce ikaz edilmektedirler,sonra da sözleşmeleri yenilenmemektedir.Biz de ise böyle bir şey yoktur.Bizde öğretim üyeleri kadroludur, kadroyu aldılar mı yat oğul yat.Yat ense yap.Bizdekilerde değil içli,dışlı olmak iş almak hiç yoktur, sanayinin yolunu bile bilmezler.Bizde akademisyenlerin tek amacı vardır,kısa zamanda yükselmek ve yöneticilik pozisyonlarını kapmaktır. Hangi bilimden behsedebiliriz ki?Üniversitelerimiz sürekli çoğaldığı için,eğitim sistemi işgücü piyasasının ihtiyacına göre yapılanmamaktadır.Birçok alanda istihdam edilebilir nitelikte olmayan, bol sayıda diplomalı işsiz mezun edilmektedir.Yatın oğul yatın.Yazık bu paralara hem de çok yazık...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölge kalkınmasına istatistik yaklaşımı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından “Doğu ...
Yüzde 85'lik rekor artış...!
M.AKDAĞ-Erzurum’da on yılda trafiğe kayıtlı araç sayısı yüzde 85.1, otomobil ...
Erzurum 101 bin bandında..
M.AKDAĞ-Erzurum’da 50 bin 384 otomobil, 3 bin 48 minibüs, 939 otobüs, ...
 
Ekim ayı devir verileri açıklandı
M.AKDAĞ-Erzurum’da bin 916’sı otomobil, 91’i minibüs, 22’si otobüs, 706’sı ...
Erzurum ortalamanın altında
M.AKDAĞ-Tarım arazisi varlığı yüksek olan Erzurum’da traktör sayısı Türkiye ...
Erzurum’da arazi çelişkisi
M.COŞKUN-Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube ...
 
Çelebi’den et endüstrisi önerisi
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Fizyoloji Anabilim ...
Dadaş Aldemir Kariyer Günleri’ndeydi
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ve her hafta ...
Erzurum taksi duraklarına yeni vizyon
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının girişimleri ve Büyükşehir ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri