Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
17 Temmuz 2013 Çarşamba - 13:58

Uzungöl teleferikle tanıtılacak

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki teleferik projesi ile turist sayısında artış olması hedefleniyor.

Uzungöl teleferikle tanıtılacak

OZAN KÖSE
TRABZON (İHA) - Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki teleferik projesi ile turist sayısında artış olması hedefleniyor.
Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde Türk asıllı iş adamı Dr. Necdet Kerem tarafından kurulan Uzungöl teleferik İnşaat Turizm ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde 2 bin 403 metre mesafede teleferik projesini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu, teleferik projesi ile birlikte Uzungöl’ü ziyaret eden insan sayısında yüzde elli oranında bir artış olacağını söyledi.
Fettahoğlu, “Uzungöl, dünyada bir markadır. Bu bölgede teleferik olduğu zaman Uzungöl’ü ziyaret eden tahmini insan sıyışı yüzde elli artacaktır. Bu bölgenin şansı hem yazının hem kışının olmasıdır. Karadeniz Bölgesinde yayla turizmi, eko turizmi gelişmiştir. Fakat kış turizminde istediğimiz neticeyi alamamaktayız. Ne yazık ki Uzungöl’de kışın insan sayısı yok denecek kadar azdır. Halbuki Uzungön’de çok güzel dağlar, kayak yapılabilecek hazır taşsız, ağaçlar yerler bulunmaktadır. Bu alan içerisinde her yer kayak merkezi yapılmaya hazır bir konumdadır. Şunu söyleyebilirim ki teleferik olayı Türkiye’de çok geri kalmış bir sektördür. Düşünün ki 10 milyon nüfuslu bir devlet olan Avusturya’nın her köyünde her tepesinde toplam 32 bin teleferik bulunmaktadır” dedi.
Uzungöl’e yapılacak teleferiğin 3 istasyondan oluşacağını belirten Fettahoğlu, “Bizim teleferiğimiz 3 istasyondan oluşacaktır. Birinci istasyon ve ikinci istasyon yapımı otele beş yüz metre ileride. Uzungöl ayağının altında bin 870 metre yükseklikte bir yer seçtik. Üçüncü ayak olan son istasyonu da 2 bin 460 metrelik olan bir yerde yapacağız. Oradan öteyede 2-3 kişilik gezinti telesejleri yapacağız. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar bey bu projede resmen hamimiz olduğumuz söylediler. Sayın Valimiz, Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Eroğlu devamlı bizi desteklemektedirler. Resmi prosedür tamamlandıktan sonra anlaşma yaptığımız Avusturya’nın Dünya’da en büyük Dopingmer firması teleferiği 5 ayda tamamlayıp teslim edecekler. Uzungöl’e yaz ayında yalnız dört aylık mevsimde 700 bin insan geliyor. Yapılacak teleferik sayesinde bu sayının yüzde 50 oranında artacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Trabzonlu iş adamı Fettahoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bu teleferikle insanlar hem Uzungöl’ü hem de Haldizen Vadisi’ni seyrederek 2. istasyona çıkacaklar. Burada çim sahaları, yürüyüş parkurları, restaurantlar bulunacak. Daha sonra teleferikle Uzungöl’ü izleyerek 3. İstasyona çıkıcaklar. Burada kayak merkezleri yapmayı planlıyoruz. Daha sonra Rize’ye, Erzurum’a, Bayburt’a kadar dağlarda safariler yapılacak. Bu teleferiği hem yaz turizmi için kışın kış turizmi için kullanacağız.”

 
PTT’den tarih yolculuğu
 
53 projeye destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kredi kartı sahipleri dikkat..!
Bursa’da dolandırıcılar, 'Kredi kartınızda puanlarınız birikti. Bizi arayın ...
Yaylalarda yaz ve kış iç içe
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan sıcaklar insanları yaylalara yönlendiriyor.
Su ürünlerinde örnek proje
Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Arslan’ın liderliğinde ...
 
Polis Radyosu’ndan “Diyanet Saati” Programı
Erzurum Polis Radyosu ”Diyanet Saati” Programıyla Ramazan'a merhaba dedi. ...
Azerbaycan’dan medya çıkarması
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Bölgenin turizm potansiyeli ...
Artabel ilgi odağı oldu
Atayeter, Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Artabel Tabiat ...
 
Ramazan’a imeceli hazırlık
Ramazan ayında börek için yufka açan bayanlar mahalle aralarında toplanarak ...
Hafızlara seyahat ödülü
Yakutiye Belediyesi Erzurum’dan 150 hafız öğrenciyi İstanbul ve Çanakkale gezisine gönderdi.
Spor haberlerine ilgi azaldı
Haziran ayında Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı ayın spor gündemi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri