Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>SİYASET
7 Mayıs 2012 Pazartesi - 19:14

‘Vakıf Kültürü Milli kültürümüzdür’

Milletvekili Muhyettin Aksak, Vakıflar Haftası münasebetiyle bir açıklama yaptı. Aksak, “Vakıflarımız, bizim tarihimizin ve kültürümüzün en önemli parçasıdır. Vakıflar kimsesizin kimsesi, yolda kalmışın yoldaşıdır” dedi.

‘Vakıf Kültürü Milli kültürümüzdür’

BURAK KÖSE (İHA) - Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Vakıflar Haftası münasebetiyle bir açıklama yaptı. Aksak, “Vakıflarımız, bizim tarihimizin ve kültürümüzün en önemli parçasıdır. Vakıflar kimsesizin kimsesi, yolda kalmışın yoldaşıdır” dedi.
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Muhyettin Aksak, 29. Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada vakıfları sosyal hayatımızı zenginleştiren Sivil Toplum Kuruluşları olarak nitelendirdi. Milletvekili Aksak, her yıl Mayıs ayının ilk pazartesi başlayan ve bir hafta boyunca konferans, seminer ve çeşitli etkinliklerle kutlanan Vakıflar Haftasının insan sevgisinden hareketle, kardeşlik ve paylaşma duygularının pekiştirdiğini ifade etti.
“Vakıf bir medeniyettir” diyen Aksak, vakıfların amacının insanlığın huzur ve mutluluğunu temin etmek olduğunu belirterek, “Yüzyıllar boyunca faaliyetlerini sevgi ve merhametle yürüten vakıflarımız bugün de yine aynı amaçla faaliyetlerine devam etmektedirler. Vakıf Medeniyeti; insanı ve canlıları hayatın merkezine alarak, insanları olduğu gibi tüm canlıları da düşünen büyük bir medeniyettir” diye konuştu.
Bu yıl vakıflar haftasının “Vakıf Medeniyeti Balkan Vakıfları Yılı” olarak kutlandığına da değinen Milletvekili Aksak, Balkanlarda Osmanlı İmparatorluğu’nun geride bıraktığı eserlerle anıldığına dikkat çekerek, “Amacı insana hizmet etmek olan bir medeniyet gittiği her yere, medeniyetinden örnekler taşır. Osmanlı İmparatorluğu da ayak bastığı tüm topraklara kendi vakıf medeniyetini, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetleri götürmüştür. Bugün Balkanlarda, Osmanlı İmparatorluğu yaptığı camiler, medreseler, hanlar, hamamlar, köprüler, çeşmelerle anılmakta ve hatırlanmaktadır” dedi.
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları da yakından takip ettiğini belirten Erzurum Milletvekilli Aksak, “Selçuklu ve Osmanlı devletlerinden günümüze kadar ulaşan vakıf kültürünün en güzel örnekleri bölgemizde de yaşatılmaktadır. Kimsesize kimse, yolda kalmışa yoldaş, öksüze anne-baba, öğrenciye veli olan Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ve ilimizde faaliyet gösteren vakıflarımız, tarihinden aldığı misyonu bugün de en güzel şekilde yerine getirmektedir. Yardımların, alanların incitilmediği verenlerin ise gururlanmadığı bir anlayışla yapılması gerekmektedir” diyerek, yapılan her türlü yardımın kardeşlik bağlarını güçlendirecek şekilde yapılmasının önemine vurgu yaptı.
Vakıf kültürünün gelecek nesillere aktarılması gerektiğine de değinen Muhyettin Aksak, “Vakıf medeniyeti gelecek nesillerin mutluluğu içinde çalışan bir medeniyettir. Onun için gençlere vakıf bilincinin ve kültürünün aşılanması gerekmektedir. Tarihimizden aldığımız bu güzel misyonu, gelecek nesillerimize aktarmakta bizim için bir görevdir” diye konuştu.

 
Tuzcu Atölyesinden ebru sergisi
 
‘Fitne kedileri var’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Ormanı’na Palandöken katkısı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi ...
Süt Ürünleri Çarşısı tamamlanıyor
Büyükşehir Belediyesi’nce Mahallebaşı’nda yaptırılan Modern Süt ve Süt ...
BBP Oltu’da seçime gitti
Büyük Birlik Partisi (BBP) Oltu 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. ...
 
Hizmette ’Ak İşbirliği’
AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Fatih Yeşilyurt ve beraberindekiler, ...
Yavilioğlu yerel yönetimleri değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Yerel yönetimlerimiz ...
B.Şehir Bahar Şenlikleri tamamlandı
. Zambak Yayınları işbirliğiyle çocuklara yönelik olarak düzenlenen Büyükşehir ...
 
Küçükoğlu açıklama yaptı
Parti İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan eski ilçe Başkanı Recep Küçükoğlu, ...
‘Biz bakan beyden razıyız’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin’e Mustafa Boğaçayır ve oğlundan beklemediği ...
Tekin’den taziye ziyareti
Aşkale'de gölette hayatını kaybeden 5 işçinin ailelerine taziye için Erzurum'a ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri