Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
6 Kasım 2022 Pazar - 07:55

Vali Memiş sözleşmeli besiciliği değerlendirdi

Erzurum’da tanıtımı yapılan sözleşmeli besicilik ile hayvan sayısında yüksek oranda ilerleme kaydedeceklerini belirten Erzurum Valisi Okay Memiş, “TÜİK rakamlarına göre büyükbaş hayvan sayısında 900 bine ulaştık. Küçükbaş hayvan sayısında ise 1 milyonun üzerine çıktık.' dedi

Vali Memiş sözleşmeli besiciliği değerlendirdi

Erzurum meralarında beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar dron ile havadan görüntülendi. Havadan görüntülenen meralar eşsiz görüntüler ortaya çıkarttı.
Erzurum’da büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta yaşanan artış devam ediyor. Kent genelinde büyükbaş hayvan sayısı 900 bini geçerken küçükbaş hayvan sayısı ise 1 milyonun üzerinde bulunuyor. Doğal beslenme kaynağı olarak da hayvanların vazgeçilmez alanı olan meralar ise Erzurum’da oldukça zengin durumda bulunuyor. Büyük ölçüde doğal ortamda beslenen hayvanlardan ise et, süt, peynir gibi ürünlerde en doğal şekilde elde ediliyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Erzurum’da tanıtımı yapılan sözleşmeli besicilik ile de ilerleyen süreçte büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının önemli ölçüde artması hedefleniyor. Hayvancılıkta Erzurum’un Türkiye’de bir numara olduğunu söyleyen Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum’un mera açısından oldukça zengin olduğunu da ifade ederken, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının ilerleyen süreçte ciddi oranda artacağını vurguladı. Öte yandan Murat Kaya’nın dron yardımı ile havadan görüntülediği Erzurum meraları eşsiz görüntüler ortaya çıkartırken Türkiye’nin yüzde 11 oranında mera alanı ise Erzurum’da bulunuyor.
“Hayvancılıkta Türkiye’de 1 numarayız”
Erzurum’da tanıtımı yapılan sözleşmeli besicilik ile hayvan sayısında yüksek oranda ilerleme kaydedeceklerini belirten Erzurum Valisi Okay Memiş, “TÜİK rakamlarına göre büyükbaş hayvan sayısında 900 bine ulaştık. Küçükbaş hayvan sayısında ise 1 milyonun üzerine çıktık. Son olarak Tarım ve Orman Bakanımız ile sözleşmeli besiciliğin tanıtımını da Erzurum’da yaptı. Biz bu proje sayesinde en az 100 bin sayı artış bekliyoruz. Büyükbaş hayvancılıkta hedefimiz olan 1 milyon sayısına da bu şekilde ulaşmış olacağız. Sözleşmeli besicilik hayvancılıkta bizim için yeni bir dönem demektir. Bunu ben burada göreve başladığım zamandan beri bütün çiftçilerimiz bizden istiyordu en son bunu başardık. Umuyorum ki bundan sonraki süreçlerde daha büyük sayılara ulaşacağız. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’de bir numarayız” dedi.
“Hayvancılık 1 numaralı geçim kaynağımız”
E-ticaret yöntemi ile Türkiye’nin her tarafına doğal ürünler sattıklarını da kaydeden Vali Memiş, “Bu konuda iddialıyız. Bizim Türkiye’de bulunan başka illerdeki gibi veya yurtdışında bulunan bazı çiftlikler gibi büyük çiftliklerimiz yok. Bin başlık 5 bin başlık gibi durumumuz yok. Bizim çiftliklerimiz 20 baştan başlıyor 500’e kadar ancak ulaşıyor. Bu sayılar çiftçi ve hayvancılık yapan vatandaşlarımız arasında dağılmış durumda bulunuyor. Herkes geçimini hayvancılıktan sağlıyor. Baktığımız zaman bizim hayvansal ürünlerimizin çok fazla endüstriye girmediğini de görüyoruz. Evsel tüketimde ve artık e-ticaret yöntemi ile biz bunu tüm Türkiye’ye satabiliyoruz. Peynir çeşitleri, tereyağı ve et ürünlerini ülke genelinde dağıtıyoruz. Bu anlamda bizim için hayvancılık çok önemli ve bir numaralı geçim kaynağımızdır” dedi” açıklamalarında bulundu.

 
EXPO ticaret fuarında Oltu gündemi
 
Nöbetteki aile sayısı 323’e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehirler tarım zirvesinde buluştu
2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı, 30 Büyükşehir belediyesini ortak ...
ATAUNİ Senatosundan TOGG Oltu teşekkürü
Atatürk Üniversitesi Senatosu, Türkiye Cumhuriyeti'nin yerli otomobili ...
Oral güven tazeledi
Erzurum Ticaret Borsasında yapılan seçimde mevcut Başkan Hakan Oral güven ...
 
ASKON Erzurum şubesi hizmete açıldı
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) son şubesi Erzurum’da ...
Oral: ‘Takdir üyelerimizin’
Oral, “Üreten borsa, gelişen Erzurum, kazanan bir Türkiye için yola çıktık. ...
Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı tamamlandı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Her Yönüyle Kentsel ...
 
Yakutiye Köşk Barajı’nda su tutma süreci
Çalışmaları tamamlanan Erzurum Merkez Yakutiye Köşk Barajında çalışmaları ...
2023 yılı vergi, harç ve ceza ücretleri açıklandı
2023 yılı için yeniden değerleme oranı belli oldu. Her yıl Ekim ayı on ...
Kurum'dan 100 bin konutluk proje müjdesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "100 bin konutu ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri