Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GUNCEL
10 Temmuz 2013 Çarşamba - 01:55

Vali’den tespit, teşhis ve çözüm..

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yaptığı 7 ilçe gezisi sonrasında kaydettiği tespitleri paylaştı. Vatandaş memnuniyetinden göç gerçeğine kadar önemli saptamalar yapan Altıparmak, belirlediği sorunları aktararak, bunları kolektif bir anlayışla çözeceklerini ifade etti.

Vali’den tespit, teşhis ve çözüm..

VALİLİK BASIN BÜROSU-ERZURUM

ALTIPARMAK’IN DEĞERLENDİRMELERİ

Son iki haftada 7 ilçeye yaptığı gezileri değerlendirdi. Polisevi’nde düzenlenen programda, Hınıs, Karaçoban, Karayazı, Tekman, Oltu, Şenkaya ve Olur’da yaptığı incelemeleri anlatan Vali Altıparmak, gördüklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gezisi sırasında bölgede uygulayacakları yol haritasını da belirlediklerini ifade eden Altıparmak, özellikle eğitimdeki eksikliklerin giderilmesine çalışacaklarını bildirdi. Eğitimde il özel idaresinin kaynaklarını kullanarak bölgedeki sorunları çözmeye çalışacaklarını ifade eden Altıparmak, vatandaşların değişik konularındaki problemlerini de dinlediklerini kaydetti.

GÖÇ GERÇEĞİ

İlçe gezileri sırasında vatandaşların özellikle gençlerin köylerini terk etmelerinin önemli bir problem olarak anlatıldığını ifade eden Altıparmak, şunları söyledi: “Bu sorun sadece Erzurum’a ait değil. Bugüne kadar görev yaptığım yerlerde de aynı şikayetler dile getiriliyordu. Bu sıkıntı Avrupa ülkelerinde de var. Bir dergi ülkelerinde konuyla ilgili bir araştırma yapmış. Dergide yayınlanan araştırmada, köylerin terk edildiğini, sadece yaşlıların kaldığını ve artık yaban hayatının geri döndüğü ifade ediliyor. Flora görünmeye başladı, deniyor. Unuttuğumuz bitkiler yeniden görünüyor, diyor. En büyük endişemiz bu yaşlıları nasıl takip edeceğiz, evlerde hastalanır, ölürse nasıl takip edeceğiz, deniyor. Avrupalı olmak için hepimiz gayret etmiyor muyduk, işte tam Avrupalı olmuşuz. Bizim köylerimizde aynısını biz de yaşıyoruz. Gittiğimiz köylerde sadece yaşlılarımız vardı."

HERKES MEMNUN

Erzurum’da gezdiği 7 ilçede görüştüğü her kesimden insanın halinden memnun olduğunu gördüğünü ifade eden Vali Altıparmak, “Bölge gezdiğim yerlerde hiçbir kimsenin, grubun ötekileşmiş, dışlanmış olduğuna şahit olmadım. Herkes memnun. Yurdunun Erzurum’un sahibi olarak rolünü almış. Kendine olan güveni çok yüksek. Hiçbir yerde farklılık görmedim. Erzurum’da endişeye mahal yok. Erzurum kültürünü, Türk kültürünü almış insanların sorunu yok” diye konuştu.

HİZMET KOORDİNASYONU

Şehirdeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli hareket etmesini önemsediğini de dile getiren Vali Altıparmak, bunun için ortak akıl yönetimine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Altıparmak, "Ortak akıl çalışmalarını başlatacağız. Şehrin ortak akıl yönetimine ihtiyacı var. Bunun için de güvenilir kişilere, kanaat önderlerine ihtiyaç var” dedi.

ÜST KÜLTÜR

Sadece Erzurum’da değil Türkiye’de modern, sanatsal estetik duyguları gelişmiş, eğitimli bir neslin yetişmesi için üst kültür oluşturulmasının gerekliğine de işaret eden Altıparmak, şöyle konuştu: "Türkiye'de üst kültür oluşturulmalı. Sanatta, musiki de mimari de üst kültür oluşturulmalı. Kaçımız ud çalıp, ney üfleyebiliyoruz. Ya da aynı türküleri sonuna kadar bilip söyleyebiliyoruz. Ortak üst kültür aynı zamanda uzlaşı kültürü demektir. Toplum olarak buna ihtiyacımız var. Yetişen yeni nesil öz güveni ve öz saygısı yüksek, hoşgörülü farklı yaşam biçimleri ve kültürleri olduğu gibi kabul etmeli.”

ENFORMASYON BÜROLARI YOK

Erzurum'un en önemli potansiyelinin tarım ve turizm olduğunu ifade eden Altıparmak, "Kentte kış turizmi yapılıyor, yeni insanlar geliyor. Erzurum'a yılda yaklaşık 200 bin kişi gelip, gidiyor. Bu az bir rakam değil. Bunu 'kartopu' gibi düşünün, büyümeye hazır bir kartopu. Bu büyüyecek ama büyütmek için ortak akıl çok önemli. Havaalanında, terminalde, şehir merkezinde enformasyon bürosu var mı? Hangi otelde kalınır, hangi lokantada güzel yemek yerim, hangi güzergahı takip ederek kenti gezebilirim? Var mı böyle bir şey, yok. Harita var mı? Yok. Halbuki orada basit bir şey olsa yeterli olacaktır. Hep kış turizmi konuşulur ama bir gazetecinin ya da seyyahın deneyimine kaç yerde rastladınız? O zaman turizmle ilgili yazılar yazmaya özendireceğiz" dedi.

TANITIMI KİM YAPACAK?

Hafta sonu Uzundere, Tortum ilçelerini gezerek kente döndüğünü ve gördüğü manzaranın eşsiz olduğunu anlatan Vali Altıparmak, “Gelirken gördüğüm manzara bilgisayarda çocukların oynadığı motokroslarda yeralan devasa dağlardan oluşuyor. Muhteşem bir manzara, bunun hangi seyyah yazdı? Bütün bunlar ilimizin potansiyeli. İşlenmemiş potansiyeli. Buraları kim tanıtacak. Valilik mi? Ticaret ve Sanayi Odası mı? O zaman ne lazım. Birlik lazım. Bir arada bu konuda bir birlik kurulmuş ancak fazla bir çalışma yapılamamış. Kemer’de, Manavgat’ta alt yapı oluşturulan birlikler yatırımları yapar, fuarlara götürür. Broşürleri hazırlar. Enformasyon bürosu şehrin görünür yerinde olur. Erzurum’da daha çok yapılacak şey var” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA

Basın toplantısında sosyal medyayı kullanımı da gündeme gelen Vali Altıparmak, yazılanları takip ettiğini, bildirilen sorunları çözüme kavuşturduktan sonra ilgilisine geri dönüşler yapıldığını bildirdi. Altıparmak, “Genç kuşak sosyal medyayı yoğun kullanıyor. Onların ne düşündüğünü, ne gördüğünü öğrenmek için takip ediyorum. Direk cevap vermiyorum sadece yazılanları takip ederek sorunları çözdükten sonra ilgiliye ulaşıyoruz. Medya üzerinden sataşmaya cevap vermiyor, o tür tartışmalara girmiyorum” dedi.

 

 

 
Sürücülere Ramazan uyarısı
 
ALFEMO Evleri Yeniliyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anne 11 Temmuz 2013 Perşembe 18:49

Hilalkentte imam hatip ortaokulu istiyoruz.sayın valim.mahallemizde imam hatip ortaokulu olmadığı için çok uzakta bulunan bir bölgeye çocuğumuzu göndermek zorunda kalıyoruz.bu gün hilalkentte 10 binin üzerinde insan yaşıyor bir çok ilçeden daha büyük ama imam hatip ortaokulu halen daha açılmadı.milli eğitim bu konuda duyarsız.önceki vali zamanında da sorunu ilettik ama çözülmedi.

Yorumu oyla      8      4  
erzurumlu yiğithan 10 Temmuz 2013 Çarşamba 14:14

A.KURTULUŞ gerçekten çok doğru bir öneri aynen katılıyorum size inşallah bu site yöneticileri sizin yorumlarınızı görüp bir çalışma yaparlar...

Yorumu oyla      7      4  
A.KURTULUŞ 10 Temmuz 2013 Çarşamba 12:48

Sn Vali'mizden bir kaç ricam olacak köylerimizde hayvancılığa yada tarıma dayalı olarak geçimini sağlayan köy halkının ürettiği her çeşit ürünler kendileri sattıklarında çok fazla bir değer etmiyor ama ikinci el alımı yapan firma yada kişiler halka satarken daha fazla kar elde ediyorlar bunu tespit etmek için şu an şehrimizin ilçesi imiş görünen fakat hala köy görünümünden kurtarılamayan köylere servis yapan otobüslerin şehirdeki garajlarına gelerek yerinde görmeniz mümkün İkincisi Şehrimiz belediyeliklerine bağlanan sözde adı mahalle olarak geçen fakat köy-mahalle görünümdeki yerleşim yerlerin çevre görünümü (Belediye hizmetlerinden mahrum kalınmışlığı terk edilmişliği),Birde buraları teftiş yada ziyaretlerinizde tabiri caiz ise tebdil-i kıyafet olarak görmeniz olayların hangi boyutlarda olduğuna ve yine bu anlamda tespit ve görüşlerinize katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

Yorumu oyla      8      4  
dadaş 10 Temmuz 2013 Çarşamba 12:08

Vali beyi tespitlerinden ötürü tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Top yerine, ses bombası
Büyükşehir Belediyesi, iftar vaktini iki ayrı semtte atılan ses bombasıyla vatandaşlara duyurdu.
Bulutlar etkinlik programını açıkladı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken Belediyesi olarak ...
Üç ciddi sorun ve Ramazan…
Rahmet, Bereket ve Mağfiret ayı Ramazan başladı. Erzurumlular camilerde ...
 
Bölücü teröriste ağırlaştırılmış müebbet
Hınıs’ta altı terörist grupla birlikte kamyonetin kasasında el bombalı ...
Ramazan etkinlikleri başlıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl planlanan Ramazan ayı ...
Bu Ramazan’da davul yok…!
Erzurum’da son yıllarda sahur vakti çalınan Ramazan davulu artık şikayetler üzerine çalınmayacak.
 
‘Allah coşkunuzu daim etsin’
Akdağ Festivaline katılan Vali Altıparmak: “Allah coşkunuzu daim etsin. ...
‘Kar topunu büyüteceğiz’
Altıparmak, “Kış turizmine tabiî ki önem vereceğiz. İlimizin iyi bir turizm ...
İlk teravih, ilk sahur
Okurlarımızın Ramazan ayını tebrik ile bu mübarek zaman diliminin hayırlara ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri