Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 20:50

‘Vatan sana canım feda’

Diyarbakır'da terör saldırısında 13 askerin şehit edilmesi üzerine sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Şehitlerimizi hatırlayacağız! Unutturmayacağız! Geliyor musunuz?' çağrısına Isparta'dan başta taraftar grupları olmak üzere binlerce kişi katıldı.

‘Vatan sana canım feda’

FERHAT KAYA (İHA) - Diyarbakır'da terör saldırısında 13 askerin şehit edilmesi üzerine sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Şehitlerimizi hatırlayacağız! Unutturmayacağız! Geliyor musunuz?' çağrısına Isparta'dan başta taraftar grupları olmak üzere binlerce kişi katıldı.
Hiçbir siyasi parti, örgüt ve kuruluşun önderliğinde olmadan yapılan teröre lanet yürüyüşüne Isparta'dan yüzlerce kişi katıldı. Türk bayrağı ellerinde Ispartalılar, Temmuz sıcağına rağmen Belediye İş Hanı önünden başlayarak, Hükümet, 6 Mart ve Mimar Sinan Caddesi güzergahında düzenlenen yürüyüş yine Belediye İş Hanı önünde son buldu. Yürüyüşte, PKK'ya lanet yağdı. Basın açıklamasının yapılacağı Kaymakkapı Meydanı'nda Isparta'da vatani görevini yapan çarşı iznine çıkmış askerler de vatandaşlardan alkış aldı. Askerler, "Bekle bizi Güneydoğu, şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attılar. Protesto eylemine katılanlar dev Türk bayrağı açarak, "Isparta uyuma şehidine sahip çık, Dişe diş kana kan intikam intikam, Kahrolsun PKK, Vatan sana canım feda, Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde seslerini yükselttiler. Ayrıca, 'Oğlum yetmezse kızım da feda, Gerekirse dağa çıkarız" pankartları açıldı.
UNUTTURMAYACAĞIZ..
"Teröre lanet" eyleminde katılımcılar adına açıklama yapan Mustafa Gülşen, "Isparta'da yaşayan gençler olarak, Diyarbakır'da 13 şehit ve bundan önceki tüm şehitlerimiz için teröre lanet yürüyüşü yaparak. Ülkemizin daima bir bütün olduğunu ve bu ülkenin hiçbir zaman yıkılmayacağını, bölünmeyeceğini söylemek ve göstermek istiyoruz. Bu ülkenin bölünmemesinin nedeni ise bizlerin 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni örnek alarak, tüm zorluklara karşı dimdik hayatta kalmayı bilmemizdir. Bizler burada toplanarak, bu ülkeyi yıkmak, bölmek amaçlı insanların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını. Bunu düşünenlerin ve uygulamak için çaba sarf edenlerinin ise bizler tarafından büyük bir şiddetle karşılanacağını bilinmesini istiyoruz. Ki hiç merak edilmesin, hepsini gömecek kadar toprağımız mevcuttur. Bu yapılan saldırılara karşı halkı yıldırmak bir yana tüm vatandaşların birlik olmasına sebep olmaktadır. Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılan her saldırıda bizler birnefer olup, ülkemizi müdafaa edeceğimize and içiyoruz.Ve artık vatan sağolsundan önce, ülkemiz için ölmeyi değil, öldürmeyi de seçebileceğimizi belirterek bu güçlerin tüm saldırılarına karşı bu yürüyüşün bir gözdağı olmasını istiyoruz. Türkiye genelinde yapılan yürüyüşün, bu kadar aydın gençler olduğunu ve canları pahasına aynı o 15 şehidimiz ve bundan önceki tüm şehidlerimiz gibi canlarımızı feda edebileceğimizi söylüyoruz. Kimse bu vatanı sahipsiz sanmasın, Hepsini gömecek kadar toprağımız var" diye konuştu. Teröre lanet yürüyüşü, katılımcıların sessizce dağılmasıyla son buldu.

 
Kardeşim vatan için şehit oldu, şükür…
 
Gakkoşlar bölücüleri lanetledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Demir son yolculuğuna uğurlandı
Siirt'te şehit olan Komiser Osman Demir, memleketi Isparta'nın Eğirdir ...
Dualar gözyaşlarına karıştı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen ...
Samsunlu şehit yürekleri dağladı
Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan Samsunlu jandarma komando çavuş ...
 
Oğula son dokunuş
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler ...
Adana şehitlerine ağladı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler ...
Komutan gözyaşlarına hakim olamadı
Diyarbakır'da düzenlenen terör saldırısına şehit olan Komando Er Gökhan ...
 
Giresunlu şehide son görev
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından şehit ...
Yüreğimizde yaşayacaklar…
Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit düşen Zonguldaklı Jandarma Komando ...
Gözyaşları sel oldu
Diyarbakır'daki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri