Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>GUNCEL
3 Kasım 2011 Perşembe - 06:05

Vatandaş ‘Akdağ’ dedi

Yakutiye Belediyesi tarafından açılan; Aliravi caddesinden Karskapı semtine uzanan 2 kilometre uzunluğundaki yeni yola Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın adı verildi. Erzurum halkının Akdağ ismi üzerinde yoğunlaşmasını, Erzurum’un değerlerine bağlılığının yüksek bir ifadesi olarak gören Belediye Meclisi Akdağ ismini oy birliğiyle kabul etti.

Vatandaş ‘Akdağ’ dedi

MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
 Yakutiye Belediyesi tarafından açılan; Aliravi caddesinden Karskapı semtine uzanan 2 kilometre uzunluğundaki yeni yol ile ilgili isim arayışları noktalandı. 100'ün üzerinde meşhur Erzurumlunun değerlendirildiği oylamada öne çıkan Fatma Seher, Selçuklu, Saltuklu, Hasan Pulur, ve Recep Akdağ isimlerinin yer aldığı son anketlerde ise en fazla halk oyunu Recep Akdağ ismi aldı. 13 milyonu geçen maliyeti, Kırmacı mahallesi ve Hasanibasri mahallelerini keserek 23 Temmuz okulu önünden Karskapıya uzanan yeni cadde için Belediye Meclisi de halkın tercihini resmileştirerek karara bağladı.
YOLUN MALİYETİ 13 MİLYON TL OLARAK AÇIKLANDI
Yakutiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan yol, Cumhuriyet caddesine alternatif oluşturacak özelliklere sahip. Şehir trafiğine soluk getirecek yol Aliravi caddesinden Yakutiye Bulvarı, Kırmacı mahallesi, Rabiahatun, Mehdiefendi, Habipefendi ve Hasanibasri mahallelerini keserek 23 Temmuz Ortaokulu önünden Karskapı semtine ulaşıyor. Yol için Yakutiye Belediyesi 450 civarında binanın kamulaştırmasını gerçekleştirdi. Bazı kamulaştırmalarda yaşanan mahkeme süreci hizmetin aksamasına yol açtı. Yeni eklenen dikey yolla birlikte 2 kilometreyi aşan yol için 13 milyon lira harcama yapıldı.
İSİM BELİRLEME SAFHASI
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 'hizmeti yapıyoruz, adını halkımız belirlesin' düşüncesiyle halk oylamasına sunulan cadde ismi için çeşitli anketler ve oylama usullerine başvuruldu. Duyurusu yapılan 'yakutiyebelediyesi@yahoo.com.tr' adresine 100'ün üzerinde meşhur Erzurumlunun ismi soruldu. Öne çıkan isimler için www.yakutiye.bel.tr ve özel haber siteleri tarafından geniş katılımlı oylamalar yapıldı. Oylamalar Eylül sonu itibariyle tamamlandı. En çok halk oyu alan Recep Akdağ ismi Yakutiye Belediye Meclisi'nin Kasım ayı oturumunda gündeme alındı. Meclisin yaptığı son oylama ile Erzurum siyasetinin son 30 yılına damgasını vuran Sağlık Bakanı Recep Akdağ ismi yeni açılan yol ve caddeye resmi olarak da verildi. MHP Grubu ise karara muhalefet şerhi düştüler.
AKDAĞ’A VEFA
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, çıkan sonucun baş tacı olduğunu belirterek "Halkımız değerlendirmesini yaptı. Öyle sanıyorum ki, Erzurum siyasetinin son 30 yılına damgasını vuran, sağlık alanında devrim yapan ve halk ile doktoru buluşturan isim olarak kıymetli Bakanımız Recep Akdağ'a bir türlü teşekkürle bu karara vardı. Halkımızın feraseti, ön görüsü ve sağ duyusu her zaman en iyiye varmıştır. Allah biliyor ya bizim de gönlümüzden geçen buydu. Bu halkın tercihiyle de buluştu. Erzurum'umuza hayırlı olsun" dedi.

 
33 Uçak yardım malzemesi geldi
 
Senedimizin itibarı artıyor…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
33 Uçak yardım malzemesi geldi
Vali Öztürk, Van'da meydana gelen depremin ardından, Erzurum'a 22 ülkeden, ...
Şehit Kazanç mevlitle anıldı
Türk Kamu Sen Erzurum Şubesi, şehit piyade onbaşı Mesut Kazanç ve şehit ...
Gözü yaşlı anne oğlunu arıyor
Depremin ardından kendisinden haber alınamayan öğretmen Dursun Demir, ...
 
Trafiğe su engeli
Erzurum’un Oltu İlçesi’nde havaların soğuması ile birlikte su sarfiyatının ...
Belediyeden baca temizliği uyarısı
Oltu ilçesinde itfaiye ekipleri kış mevsimi öncesi baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.
Pasaport talep formlarında değişim
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, Çalışanlar için hususi ...
 
Her şehit haberinde acıları tazeleniyor
Erzurum'da kardeş olan iki eşi PKK'lı teröristler tarafından öldürülen ...
Kasım ayının enleri açıklandı
Erzurum’da en soğuk kasım ayı 2001, en sıcak kasım ayı ise 1990 yılında ...
BEAH’ta Deprem Zirvesi
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen UMKE Eğitim ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri