Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
18 Kasım 2022 Cuma - 03:34

YÖK Akademik Hareketlilik Projesi başlıyor

Köklü üniversitelerin yetişmiş akademik kadro ve birikimini 2006 yılından sonra kurulan yeni üniversitelerin istifadesine sunacak Akademik Hareketlilik Projesi için 57 üniversite, 100’ün üzerinde farklı uzmanlık alanındaki öğretim üyesi ihtiyacını Yükseköğretim Kuruluna bildirdi.

YÖK Akademik Hareketlilik Projesi başlıyor

Köklü üniversitelerin yetişmiş akademik kadro ve birikimini 2006 yılından sonra kurulan yeni üniversitelerin istifadesine sunacak Akademik Hareketlilik Projesi için 57 üniversite, 100’ün üzerinde farklı uzmanlık alanındaki öğretim üyesi ihtiyacını Yükseköğretim Kuruluna bildirdi.
Yükseköğretim Kurulu tarafından 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversitelerinde öğretim üyesi temininde güçlük çekilen programlara destek olmak, üniversiteler arasında öğretim elemanı hareketliliğini artırmak ve öğrencileri farklı üniversitelerin öğretim üyeleriyle buluşturmak amacıyla geliştirilen Akademik Hareketlilik Projesi hayata geçiriliyor. Proje ile nispeten köklü üniversitelerin yetişmiş akademik kadrosu ve birikimi, Anadolu'daki henüz yolun başında olan üniversitelerin istifadesine sunulacak. Böylece öğrenciler farklı akademik iklimlerden gelen akademisyenlerle buluşma imkanı elde ederken, diğer taraftan da farklı üniversitelerin akademik kadroları arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca akademik kadrolarındaki gelişimi henüz tamamlayamamış üniversitelerin genç öğretim elemanları, köklü üniversitelerden gelecek kıdemli akademisyenlerden yararlanma imkanı bulacak. Proje özellikle köklü üniversitelerdeki bazı bölümlerde öğretim üyesi sayısı fazlalığından dolayı ders verme imkanı bulamayan ya da çok az sayıda derse girebilen akademisyenlere yeni kurulan üniversitelerde ders verme ve öğrencilerle daha fazla buluşma imkanı sağlayacak.
Yükseköğretim Kurulu, devlet yükseköğretim kurumlarına gönderdiği yazı ile çeşitli bilim ve sanat dallarındaki öğretim üyesi ihtiyaçlarını bildirmelerini istedi. Buna istinaden 57 üniversite, 100’ün üzerinde farklı uzmanlık alanındaki öğretim üyesi ihtiyacını Yükseköğretim Kuruluna bildirdi. Yükseköğretim Kurulu, 20’si araştırma üniversitesi olmak üzere 43 üniversite rektörlüğünden proje çerçevesinde yapılacak öğretim üyesi görevlendirmelerini gönüllülük esasına öncelik verilmek suretiyle üniversite yönetim kurulu kararı ve rektörün onayı ile bir yarı yıldan az, dört yarı yıldan fazla olmamak üzere kadroları kendi üniversitelerinde kalmak kaydıyla belirlemelerini istedi. Bu üniversitelerce belirlenecek öğretim üyeleri, Yükseköğretim Kurulu tarafından Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinde ihtiyaç duyulan programlarda görevlendirilecek.
Proje çerçevesinde görevlendirilecek ve özlük hakları kurumlarında devam edecek öğretim üyeleri, görev yapacakları kurum kadrolarında çalışanlara sağlanan diğer haklardan da yararlanacak. Projenin uygulanmasına 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminde başlanacak ve 2023-2024 güz döneminden itibaren çerçevesi daha da genişletilecek.

 
KUDAKA doğal kaynakları ekonomiye kazandırıyor
 
ETÜ’lü Öğrencilere TÜBİTAK’tan AP Desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çomaklı ATAUNİ projelerini paylaştı
Elde edilen başarıların Atatürk Üniversitesi ailesiyle birlikte ayrıca ...
MEB aile değerleri için harekete geçti
Milli Eğitim Bakanlığı, aile değerlerini merkeze alan 44 saatlik bir eğitim ...
Uluslararası öğrenciler Erzurum'da buluştu
Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezine (TÖMER) bu yıl Kırgızistan'dan ...
 
ETÜ sosyal sorumluluk projeleri üretmeye devam ediyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Özel Doğu Akademi Özel Eğitim ve ...
Eczacılık Fakültesi, akreditasyon belgesi aldı
Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından 6 yıl süreyle ...
Mesleki Eğitimde program hedefi aşıldı
33 alan ve 182 dalda ortaokul mezunu herkese nitelikli mesleki eğitim ...
 
Oltu MEM’den emekli öğretmenlere vefa
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde, Oltu Kız Anadolu İmam ...
ATAUNİ’de izleme ve değerlendirme gündemi
Atatürk Üniversitesinin vizyonunu belirlemek üzere hayata geçirilen Yeni ...
Özer eğitim sistemini değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’de eğitim sisteminde 19 milyon ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri