Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
23 Temmuz 2012 Pazartesi - 01:06

Yakutiye Feshane’yle yarışıyor

Yakutiye Belediyesi tarafından tertip edilen ramazan şenlikleri doyasıya renkli ve canlı geçiyor. İstanbul Feshane’de yaşanan görüntülerin bir benzeri ise Yakutiye Kent Meydanında gözleniyor.

Yakutiye Feshane’yle yarışıyor

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi tarafından tertip edilen ramazan şenlikleri doyasıya renkli ve canlı geçiyor. İstanbul Feshane’de yaşanan görüntülerin bir benzeri ise Yakutiye Kent Meydanında gözleniyor. Çocuklara ve gençlere hitap eden Macuncular, oyun parkları, hoppalalar ramazan sevincine sevinç katıyor. Büyükler ise Selçuklu ve Osmanlı çarşısını andıran Ramazan çarşısına yoğun ilgi gösteriyorlar. Yakutiye Kent Meydanında insan için her çeşit ihtiyaç karşılanabiliyor.
Yakutiye Kent Meydanında gerçekleşen etkinlikler 7’den 77’ye her kesimin ilgisini çekiyor. Şehrin dört bir yanından insanların akın ettiği Kent Meydanında Ramazan çarşısı ile birlikte çocuklara yönelik alanlar büyük ilgi görüyor. Atlama (hophoplar), akülü araçlar, atları, oyun parkuru, macuncusu, dondurmacısıyla Kent Meydanı coşkuyla dolu ramazan akşamlarının vazgeçilmezleri oldular. Alanda gerçekleştirilen tiyatrolar, folklor etkinlikleri ve izleyicilerin yeteneklerini sergilediği etkinlikler yoğun ilgiyle karşılanıyor.
Hafta sonu etkinlikleri arasında Veysel Kamış, ve ekibinin ‘leblebici” isimli tiyatro oyunu damga vurdu. Büyük bir ilgiyle izlenen ramazan tiyatro (orta) oyunun ardından alanda yetenek yarışması düzenlendi. 30 kişinin sahne aldığı yarışma, ilgi gördü. Genç kızlar, erkekler ve kadınların çıkıp şarkı, türkü söylediği yarışmada sahneye çıkanların tümü birinci ilan edildi.
İftar öncesi Yakutiye Kent Meydanında başlayan, gece yarılarına kadar coşkuyla süren etkinliklerin insan odaklı olduğunu belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Ramazan ayında ikincisini düzenlediğimiz etkinlikler tamamen dini, milli ve kültürel duyarlılıklarımızla paraleldir. Ramazan içerisinde ibadetle ve yapabilenler için daha fazlasıyla geçen günün ardından akşam saatlerinde biraz dinlenme faslı diyelim bunlara. Özellikle genç kesim hedef alınarak hazırlanan etkinlikler, çocuklarımıza ramazanı sevdirecek, coşkuyla geçmesini sağlayacak farklılıklar hazırladık. Gençler ve çocuklarla birlikte ebeveynlerin de rahat vakit geçirebileceği bir Kent Meydanı hazırladık. Ramazan çarşımız, ticari akışın yoğunluk kazanmasını sağlıyor. Bütün bunlar, Erzurum halkına olumlu katkı sağlayacak, çoluk çocuğuyla insanların gece yarılarına kadar gecenin keyfini, ramazanın coşkusunu tattıracak etkinlikler. Halkımız da bunun farkında” değerlendirmesini yaptı.

 
Ziyrek’ten eğitime destek
 
Aziziye’de asfaltlama rekoru
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ORHAN 23 Temmuz 2012 Pazartesi 15:34

BU REZİLLİĞE NEDEN OLANLARI ALLAH A HAVALE EDİYORUM.AYIPTIR,GÜNAHTIR RAMAZAN RAMAZAN ERZURUMA YAKIŞAN GÖRÜNTÜLERMİ BUNLAR ALİ KORKUT SANA YAZIKLAR OLSUN.

Yorumu oyla      6      4  
Bilal UYGUR 23 Temmuz 2012 Pazartesi 11:10

Erzurumda 2010 yılında Aziziye Belediyesinde Başkan Fatih CENGİZ'le birlikte, daha önce Erzurumda yapılmayan,hem içerik hem de süre bakımından bu tarz etkinliklerin ilk adımını atan, bu alanda bir öncü olan bir Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak gurur duyuyorum.Bunları örnek alıp geliştiren ve sunan Yakutiye Bledeiyesini ve Bşkan Ali KORKUT'U tebrik ederim.Başarılarının devamını dilerim.(Not:Örnek alan derken kişisel değil kurumsal anlamda yani.)

Yorumu oyla      6      4  
siyami 23 Temmuz 2012 Pazartesi 08:49

böyük hocalarımız ne diyor bu işe. ne yapsak yaranamadığımız hepimizi cehenneme dolduran hocalarımız oynaya zıplaya cennete gidilirmi.tabi başka iyasıler yapsaydıbu işi .zinhaaaaaaaaaaaaaaaar.

Yorumu oyla      6      4  
yorum yapanlara 23 Temmuz 2012 Pazartesi 08:00

Bu nasıl düşünce gidip gördünmü,yurdun hemen her tarafında buna benzer etkinlikler yapılıyor taaa sehur vaktine kadar bundan haberin var mı?Bu nasıl kelimeler?Tekrarını bile yazmak istemiyorum .Hoşuna gitmiyorsa gitmezsin.Ama böyle saçma sapan yorum yazma.Kimseye davetiye yollanmıyor ,kendileri gidiyor eğleniyorlar.Sizler gibi düşünenler sadece kafa bozuyor.Yapmayın ayıptır günahtır.Her güzel şey Erzurum ve Erzurumlu için olsun !Neyimiz eksik ve de hakkımız diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Çetin Manav 22 Temmuz 2012 Pazar 23:19

Ben bu rezillpği ramazana katanları Allaha havale edyorum. Milleti dinden imandan ediyorlar.

Yorumu oyla      6      4  
erzurum 22 Temmuz 2012 Pazar 17:23

ramazan a güzel hürmet ederler mevla ya emanet olsun erzurum... efe hz.ramazan a kent meydanında diskovari görüntülerle etkinlik kazandırıldığını görseydi ne derdi acaba????

Yorumu oyla      6      4  
Süha Mühürdaroğlu 22 Temmuz 2012 Pazar 16:22

BAŞKAN EĞLENCELERE VERDİĞİ ÖNEMİ! BİRAZDA TOZ İÇERİSİNDE OLAN METROLOJİ VE ÇEVRESİNDEKİ YOLLARIN YAPILMASINA VERSE HEPİMİZ MUTLU OLACAĞIZ!.ZİRA AYLARDIR TOZ TOPRAK İÇERİSİNDE OLAN YOLLAR SADECE ARAZÖZLE SULANARAK GİDERİLMEYE ÇALIŞILIYOR.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayazı’da iş kazası: 1 ölü
Karayazı ilçesinde elektrik direğinden düşen işçi hayatını kaybetti.
Davullu zurnalı sahur keyfi
Erzurum’da Gez Mahallesi sakinleri, sahura davul zurna eşliğinde çalınan ...
Oltu Çayı kurudu
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaz mevsiminin kurak ve sıcak geçmesi Oltu Çayı’nın ...
 
ETÜ Dünya Üniversitesi olacak
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, bir ...
Dar gelirli vatandaş yardım istiyor
Elektriğini gününde yatıramayan vatandaş, hemen ilk faturanın son ödeme ...
Top gitti, ses bombası geldi
Erzurum’da ses bombası ile iftar vakti duyurulmaya başlandı.
 
Bosna’da 93 harbi kalıntısı
Bosna Caddesi üzerinde yapılan kazı çalışmasında Rus savaşından kaldığı ...
Ramazan’ı sıcak geçireceğiz
Erzurum Ramazanın ilk haftasını kavurucu sıcakta geçirecek. Hafta boyunca ...
Zurna yasak, davul serbest
Ramazan ayına sayılı günler kala Erzurum'da Ramazan davulcuları seçimle belirlendi.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri