Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>SİYASET
12 Aralık 2011 Pazartesi - 00:27

‘Yatırım, hayır işlemektir’

Sağlık Bakanı Akdağ, "Hayır işlemek sadece elindeki varlıkla, yoksula yardım etmekle olmuyor. Siz Erzurum'da 400 yatağı olan, 200 odası olan bir otel yaptığınız zaman burada doğrudan 200 kişiyi istihdam etmiş oluyorsunuz" dedi.

‘Yatırım, hayır işlemektir’

ERZURUM
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hayır işlemek sadece elindeki varlıkla, yoksula yardım etmekle olmuyor. Siz Erzurum'da 400 yatağı olan, 200 odası olan bir otel yaptığınız zaman burada doğrudan 200 kişiyi istihdam etmiş oluyorsunuz" dedi.
YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Bakan Akdağ, Palandöken Dağı'ndaki Xanadu Snow White Oteli'nin açılışında yaptığı konuşmada, Erzurum'dan turizm yatırımcılara seslendi. Akdağ, "Gerçekten Erzurum'da önümüzdeki 5 sene içerisinde kış turizmine yatırım yapmayanlar pişman olabilirler. Böylesine büyük bir potansiyel var Erzurum'da. Hükümetimiz bu şehre çok büyük alt yatırım tesisleri getirdi. Biz Erzurumlular olarak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı takdim ediyoruz. Havalimanı, karayolları, kış turizmi ve kış sporlarıyla ilgili tesisler, sağlık tesisleri, hepsini yan yana getirdiğiniz zaman Erzurum bu hususta Türkiye'nin bir numarası olmakla kalmadı, Avrupa'nın bir numaralı destinasyon noktalarından birisi haline geldi" diye konuştu.
ERZURUM KIŞ TURİZMİ MERKEZİ
Şehrin ülkenin önemli bir turizm merkezi konumunda olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, şunları kaydetti: "Erzurum'da kayak mevsimi 1 Aralık'ta başlar. Ocak ayında ya da Şubat ayında değil. Erzurum'un batısındaki merkezlerde, kar makinelerinizde olsa Erzurum'daki gibi soğuk ve kuru havayı bulup kar oluşturmak, mevsimi erken başlatmak mümkün değil. Kayak severlerin hepsine Erzurum'dan bir kere de ben bir müjde vermiş oluyorum. Bundan böyle Erzurum'da kayak mevsimi 1 Aralık'ta başlıyor. Genellikle Ocak ve Şubat ayını beklemek gerekiyordu. Dolayısıyla Erzurum'da 5 ay boyunca istediğiniz zaman kaymak, istediğiniz zaman burada hizmet almak mümkün olacak."
İSTİHDAMA KATKI
Kış turizm tesislerinin kentte istihdama katkı sunduğunu ifade eden Akdağ, şöyle devam etti:
"Bu tesisler yatırıma aç olan bu topraklarda istihdam sağlıyor. Hayır işlemek sadece elindeki varlıkla, yoksula yardım etmekle olmuyor. Siz Erzurum'da 400 yatağı olan, 200 odası olan bir otel yaptığınız zaman burada doğrudan 200 kişiyi istihdam etmiş oluyorsunuz. 200 genç burada evine ekmek parası götürüyor. Dolayısıyla EFT Tekstil'den Can Bey ve eşi Sanem Dikmen'e, Akgün İnşaat'tan Sururi Akgün ve ailesine teşekkür ediyorum. Bizim özlediğimiz ve yapmak istediğimiz tablo bu. Biz Erzurumlular olarak kucağımızı onlara açacağız. Erzurum'dan işadamları onlarla ortak olacaklar. Bunun en önemli örneklerinden birini Xanadu Otel'de Dikmen ailesi ile Akgün ailesi arasında inşa edilmiş olarak görüyoruz. Bu iki aile arasındaki evlilik için de hayırlı olsun diyorum."
"ERZURUM GELİŞMEZSE KUZEYDOĞU ANADOLU GELİŞMEZ"
Akdağ, Erzurum'un gelişiminin Kuzeydoğu Anadolu'nun gelişimiyle paralellik arz ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu: "Bugün Erzurum olmazsa, Erzurum gelişmezse Kuzeydoğu Anadolu gelişmez. Kuzeydoğu Anadolu birçok kişinin belki de pek farkında olmadığı biçimde Türkiye'nin en geri kalmış bölgesiydi maalesef biz iktidara geldiğimizde. Hep Güneydoğu'ya dikkatlerimizi çevirmişizdir. Çünkü Güneydoğu'da kalkınmışlık problemiyle beraber bir de terör problemi var. Ama Kuzeydoğu Anadolu'da ciddi bir kalkınmışlık problemi vardı. Bunu büyük ölçüde yıktık. Daha doğrusu bu açığı büyük ölçüde kapadık. Ama daha kapatacak çok açığımız var. Belki bir uçurum ortadan kalktı. Ama önemli bir açığı da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İşte bu yatırımlarla inşallah bunları da yavaş yavaş ortadan kaldırmış olacağız."
DİKMEN’İN AÇIKLAMASI
EFT Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen de otelin yapımında emeği geçen kişi ve kuruluşlarla Sağlık Bakanı Akdağ'a teşekkür etti. Dikmen, kentteki sportif faaliyetlere katkıda bulunmak amacıyla Xanadu Kış Sporları Kulübü'nü kurduklarını belirterek, "Xanadu Oteli olarak Xanadu Kış Sporları Kulübü'nü kurduk. Dünyanın en iyi hocalarından FIS puanı 9 olan bir hocamızı getirdik. Bu hocayla amacımız Erzurum'dan bir dünya şampiyonu veyahutta çok yukarı seviyelerde birkaç sporcu çıkartmak. Uzun vadeli bir program planladık. Erzurum'da genç kardeşlerimizi alıp burada A'dan Z'ye yetiştirip, okutup, şehri temsil eden bir başarıya imza atmaları için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Dikmen, hükümetin Erzurum'a farklı bir önem verdiğine dikkat çekerek, şehrin kısa sürede birçok altyapı ve teknik imkana kavuşturulduğunu dile getirdi.
OTEL 18 AYDA TAMAMLANDI
 
Vali Sebahattin Öztürk de Erzurum'un Doğu Anadolu Bölgesi'nin göz bebeği konumunda olduğunu vurgulayarak, bu önemin 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile taçlandırıldığını söyledi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı kararla işadamı Dikmen'e Erzurum'un fahri hemşehrilik beratı verildi. Dikmen beratını Bakan Akdağ'ın elinden aldı.
POZİTİF AYIRIMCILIK
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Palandöken Kayak Merkezi'ne otel yapan tekstilci Can Dikmen'e fahri hemşehrilik beratını verirken eşi Sanem Dikmen'i de sahneye çağırdı. Sanem hanıma haksızlık yapıldığını belirten Bakan Akdağ, pozitif ayrımcılık yapacağını söyledi.
Otelin kurdelasının kesilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, otel yatırımı nedeniyle işadamı Can Dikmen'e fahri hemşehrilik beratı verileceğini belirtti. Beratı vermek üzere kürsüye gelen Bakan Akdağ, Can Dikmen'in eşi Sanem Dikmen'i de kürsüye çağırıp, "Sanem hanıma haksızlık yapıyorlar. Ben pozitif ayrımcılık yapacağım" dedi. Bakan Akdağ, hemşehrilik beratını Sanem ve Can Dikmen'e verdi. Akdağ'ın kısa bir konuşma yapın talebini kırmayan Sanem Dikmen, otelin hayırlı olmasını diledi. Eşi Can Dikmen, otel olarak oluşturdukları kulüple kış sporlarında başarılı gençler yetiştireceklerini söyledi.
MEŞALELİ GÖSTERİ
Konuşmaların ardından otelin açılışı dolayısıyla hazırlanan kayaklı meşale gösterisi davetlilerin beğenisine sunuldu. Bu arada otelin açılışında Bakan Akdağ gazetecilere çerez ikram etti, açılış için hazırlanan balon gösterisinde de habercilere espri yaptı.  Palandöken Dağı'ndaki Kayak Merkezi'nde inşa edilen Xanadu Snow White Oteli, 181 oda ve 450 yatak kapasitesine sahip. 60 dönüm arazi üzerine kurulan otel, 50 milyon dolar yatırım bedeliyle 18 ayda tamamlandı.
 
 

 
Başbakanın sağlık durumu çok iyi’
 
Türklere diz çöktürmek kimsenin haddi değil!..
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakanın sağlık durumu çok iyi’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ...
CHP’de yönetim değişti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın ...
Demir güvenoyu aldı
AK Parti Oltu İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste ile ...
 
Küçükler’den yatırımcılara davet
Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından verilmesi kararlaştırılan ‘Fahri ...
Temel güven tazeledi
Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan ...
Aksak: ‘Mevlana hoşgörünün adıdır’
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi ve Umman Dostluk ...
 
Yılmaz’dan depremzede ziyareti
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye -Azerbaycan Parlamentolararası ...
'Aşure, muhabbetin adıdır'
Palandöken Belediye Başkanlığı kardeşliği, dostluğu, Milli dayanışmayı ...
Akdağ, Xanadu’yu açacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da Palandöken Xanadu Otelin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri