Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
10 Ağustos 2011 Çarşamba - 02:05

Yeni otogarda sondaj çalışmaları başladı

Büyükşehir Belediyesi, 2011 Kış Oyunları yatırımlarından sonra Erzurum’a kazandırılacak en büyük ikinci yatırım için harekete geçti.

Yeni otogarda sondaj çalışmaları başladı

Dünyanın en büyük üçüncü eğlence merkezi ve şehir otelini MNG Holding aracılığıyla Erzurum’a kazandıracak olan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projenin bir parçası olan Şehirlerarası Otobüs Terminali için çalışmalara başladı. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin inşa edileceği Kuzey Çevre Yolu üzerindeki 55 bin metrekare alan üzerinde temel sondaj çalışmalarına başlanırken, yatırımın inşaatına ise, önümüzdeki günlerde başlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’a kazandırılacak olan dünyanın en büyük üçüncü eğlence merkezi ve şehir oteli için düğmeye bastı. Erzurum Otogarı’nın bulunduğu 67 dönümlük alanda hayata geçirilecek olan 210 milyon dolarlık projenin ilk etabını Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali oluştururken, Kuzey Çevre Yolu üzerinde konuşlandırılacak olan yatırım için temel sondaj çalışmalarına başlandı. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin önümüzdeki 4 ay içerisinde tamamlanarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi planlanırken, halen Terminal Caddesi’nde hizmet veren Erzurum Otogarı’nın yerinde ise, 25’er katlı ikiz kuleleriyle dünyanın en büyük üçüncü eğlence merkezi ve şehir oteli yükselecek.

YENİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MNG Holding ile 210 milyon dolarlık yatırım anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, projenin hayata geçirilmesi için düğmeye bastıkların ifade etti. Projenin ilk etabının, Erzurum’a yeni bir Şehirlerarası Otobüs Terminali kazandırmak olduğuna işaret eden Başkan Küçükler, “Erzurum’un Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali tamamlandıktan sonra eskisinin bulunduğu alan üzerinde dev proje hayata geçirilecek.” dedi.

MNG Holding'in yaklaşık 10 milyon liraya tamamlanacak yeni otobüs terminalini tek kuruş almadan Kuzey Çevre yolu üzerinde yaparak Büyükşehir Belediyesi'ne 4 ay gibi bir süre içinde devredeceğini vurgulayan Başkan Küçükler, terminalin taşınmasının ardından firmanın eski terminalde 67 dönümlük arsaya sahip olacağını bildirdi.

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin inşa edileceği Kuzey Çevre Yolu’ndaki 55 bin metrekarelik alanın yüklenici durumundaki MNG Holding’e teslim edildiğini belirten Küçükler, firmanın, yapım çalışmalarının yürütüleceği bölgede zemin etüt çalışmalarına başladığını bildirdi. Başkan Küçükler, yeni terminalin yılsonuna kalmadan tamamlanacağının altını çizerek, seyahat acenteleri ve firmaların kış mevsimine girmeden önce yeni adreslerinde hizmet vermeye başlamış olacaklarını dile getirdi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: BU PROJE SINIRLAR ÖTESİNİN BİLE DİKKATİNİ ÇEKECEK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, şunları kaydetti: "Mevcut şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu alanı Türkiye'nin markası olan MNG holdinge verdik. Böyle büyük bir marka, Erzurum'un simgesi olan Çifte Minareli Medrese’den ilham alarak kentin siluetini değiştirecek ikiz kule yapacak. İkiz kulelerde, şehir oteli, AVM ve rezidansın yanı sıra Türkiye'nin önemli eğlence merkezlerinden birisi bulunacak. Bu önemli proje, sadece Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne hitap etmeyecek. Bu proje sayesinde İran, Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkeler de Erzurum'a akın edecek. Eğlence merkezi, AVM ve şehir otelinin yapılması Erzurum için ayrı bir değer katacak.”

 
Türkiye’nin FIS puanını artırıyorlar
 
Türbelerde Ramazan yoğunluğu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail ökten 5 Eylül 2011 Pazartesi 09:17

ayrıca su termınalde ***kardeslerımızın mılletı ıllet ettırmesı erzurumun adını kırletıyor mıllete zorla bılet satmak ıcın erzurumlu olmayanları sureklı rahtsız edıyorlar bilet almayanlarla tartısıyorlar bu konuyada el atılsın lutfen dadaşa yakısır bır duurm sergılemıyorlar.termınal hem karsılama hem ugurlama yerı seyyar bılet satanlar bırde otobuse musterı bulanlar asırı terbıyesızlık yapıyorlar

Yorumu oyla      6      4  
Orhan Solmaz 4 Eylül 2011 Pazar 23:12

Zaten belediye başkanının bireysel olarak bu şehre yaptıkları malum. Neyseki üniversiade olsun, etü olsun, nabucco olsun sayın Başbakanın ve diğer kişilerin yardımları var..

Yorumu oyla      6      4  
S. Lezgialioğlu 4 Eylül 2011 Pazar 17:19

Atateknokent Doğu anadolunun ilk teknokenti olarak yapılırken bitirilememiş ve Malatya teknokenti hizmete tam kapasite ile açılmıştır. Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atateknokentte Türk Telekomun bir çağrı merkezi açacağını deklare etmiştir. Bu yatırımın akibetini sorarsanız sevinirim.

Yorumu oyla      6      4  
misafir 4 Eylül 2011 Pazar 10:51

inşallah erzurum için hayırlı olur belki böylelikle terminal içersindeki bazı olumsuzluklarda düzelir yanlız 4 aya bitecek dediler halen başlanmadı inşallah en kısa zamanda başlanılır temenmimiz bu

Yorumu oyla      7      4  
kemal kara 11 Ağustos 2011 Perşembe 09:38

dünyanın en büyük eğlence merkezinde kim eğlenecek acaba.topaç salonu kındıllik salonu birdir bir salonu.erzurum maneviyat ve kültür şehridir. kumar içki fuhuş kentilasvegas gibi olamaz

Yorumu oyla      7      4  
Hakan Selim Başcı 10 Ağustos 2011 Çarşamba 21:02

Projeyi tasarlayan ve çizen , mimar olarak ,,bir satır dahi bana yer ayrılmamasına üzüldüm ...

Yorumu oyla      9      4  
Ahmet Öztürk 10 Ağustos 2011 Çarşamba 11:33

"Dünyanın en büyük üçüncü eğlence merkezi" biraz fala iddialı bir cümle olmuş.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmde gençlerden faydalanmıyoruz
Erzurum’un kış turizminde söz sahibi olabilmesi için tanıtımların yanı ...
Yün sezonu açıldı
Doğu Anadolu Bölgesinde hayvan sahipleri, havaların aşırı ısınması ile ...
Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi
Türkiye'de ilk defa 2002 yılının ilkbahar ve yaz aylarında başta Tokat, ...
 
Sevabınızı aza indirmeyin!
On bir ayın sultanı Ramazan’da küçük bahanelerin tetiklediği kavgaların ...
Etso'dan İhtiyaç Sahibi Ailelere Alışveriş Kartı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ...
Ekonomide İstikrar sürüyor…
Erzurum’un sosyo ekonomik performans iller sıralamasında 62’incilikten ...
 
"Ay Yıldızlı Bayrak Hepimize Yeter"
Amasya'da viyadük temeli atan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Ay yıldızlı ...
ERZİMDER’den teşekkür
Erzurum İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER ) ...
Sarkisyan'a tepkiler sürüyor
Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi (BDM) Başkanı İsmail Ağayev, Ermenistan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri