Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>GUNCEL
17 Şubat 2012 Cuma - 19:20

Yenilmez ‘Safahat’ı sergiledi

Kars Belediye Başkanlığı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan “Safahat” adlı oyun Kars’ta sahneye kondu.

Yenilmez ‘Safahat’ı sergiledi

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Kars Belediye Başkanlığı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan “Safahat” adlı oyun Kars’ta sahneye kondu.
Kars Belediyesi ücretsiz sanat ve kültür etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Belediye, İstiklal Marşı'nın şairi Ersoy'un 7 ciltlik eseri ‘Safahat’tan yola çıkarak hazırlanan ‘Safahat: Akif dönüyor. Ya siz, neredesiniz?’ isimli oyunu sundu.
Halk Eğitim Merkezi Salonu’ndaki etkinliğe; Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Kesin, eşleriyle katılırken çok sayıda da vatandaş salonu doldurdu.
Uğur Uzunok'un yazdığı, Hilali Hasanov'nun yönetmenliğini üstlendiği tek perdelik oyunda, Mehmet Akif Ersoy'u oyuncu Ahmet Yenilmez canlandırdı.
OYUNUN KONUSU

Mehmet Akif Ersoy'un eseri Safahat'ın, şairin hayatından kesitlerle izleyiciye sunulduğu tek kişilik oyunda, şairin edebi kimliği, örnek kişiliği, ahlaki değerlere bağlılığı vurgulanırken, Ersoy'un sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü, kültürel değerleri korumaya ve vatanına adadığına işaret edildi.
Yaklaşık, 5 saat süren oyun bitimiyle birlikte uzun süre ayakta alkışlandı. Ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez, şair Mehmet Akif Ersoy’un öldüğü evin müze şekline dönüştürülmesi için izleyicilerden Başbakanlığın sitesine mail göndererek destek vermeleri çağrısında bulundu.
Oyun sonrası kısa bir konuşma yapan sanatçı Ahmet Yenilmez, Oyunun Akif'in nerede öldüğünün öğrenilmesi için hazırlandığını söyledi.
Yenilmez; “Yedi yaşından itibaren her pazartesi ve cuma günü şiiri okunan Akif'in nerde öldüğünü bilmiyorsak, bizim nerde öldüğümüzü kim bilecek?" diyen Ahmet Yenilmez; "Akif, İstiklal Caddesi'nde Mısır Apartmanı'nda öldü. Ama şimdi gidip de orayı aramayın, çünkü kimse bilmez. Derseniz ki burada '360' diye bir bar var. Nerededir? İşte o barın olduğu yer, Akif'in hayata gözlerini yumduğu Mısır Apartmanı'dır. İnşallah önümüzdeki en kısa süre içerisinde o binayı, Akif müzesi haline getireceğiz” dedi.
Zaman zaman duygulu anların yaşandığı tiyatro oyununun ardından Kars Valisi Ahmet Kara, sanatçı Ahmet Yenilmez’e çiçek verdi. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise; oyuna ilginin yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Oyuna özellikle gençlerimizin ağırlıklı olarak ilgi göstermesi bizleri çok sevindirdi. Milli şairimizi anlamaya çalışan gençlerin fazla oluşu çok güzel bir duygu. Bu duyguyu bizlere yaştan size teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

 
Ermeni vahşeti sergiye çıktı
 
Donmak üzereyken bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tipi ulaşımı felç etti
Erzurum'da öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde hızını artıran ...
KUDAKA eylem planını halka açıyor
KUDAKA Turizmi Geliştirme Komitesince Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona ...
Yerel yönetimlere A.Ü. Ufku
Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi`nin hazırlık ...
 
Çatılar da kaldırımlar da buz..
Erzurum’da çatılardan sarkan ve kaldırımlarda oluşan buzlar tehlike saçıyor. Kar ...
Horasan’da hafif şiddette deprem
Horasan ilçesinde sabaha karşı merkez üssü Mollamelik köyü olan hafif şiddetli deprem meydana geldi.
Erzurum’un nabzı Ankara’da attı
Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ'ın himayesinde ve Erzurum Dernekleri ...
 
1. Erzurum Günleri başladı
Ankara'da düzenlenen Erzurum Günleri başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak ...
Yunus Emre’de şüpheli ölüm
Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesinde 1 kişi evinde ölü bulundu.
2 ayda 51 kişi zehirlendi
Erzurum’da soba zehirlenmelerine her geçen gün yenileri eklenmeye devam ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri